שתף קטע נבחר

וירוס חדש מנצל את התוכנה האנטי פיראטית של סוני

חברת אבטחה מדווחת על הווירוס הראשון המנצל לרעה את התוכנה האנטי פיראטית של סוני-BMG כדי לתקוף מחשבים

התגלה וירוס ראשון אשר מנצל לרעה את התוכנה האנטי פיראטית ששילבה סוני בחלק מתקליטורי המוזיקה של החברה, כך דיווחה אתמול (ה') חברת האבטחה הבריטית Sophos.

 

התוכנה הסודית XCP (ראשי תיבות של Extended Copy Protection) התגלתה מוקדם יותר החודש על ידי מארק רוסינוביץ', מומחה לענייני Windows, לאחר שהריץ תוכנה לאיתור RootKits, ישומים המשמשים להסתרת תוכנות. התוכנה, מיועדת להגביל את מספר הפעמים שניתן להעתיק כל תקליטור, שולבה בכ-20 תקליטורי מוזיקה. עם ניגון התקליטור במחשב, התוכנה התקינה עצמה אוטומטית, מבלי שרוכשי הדיסקים יהיו מודעים לקיומה.

 

על פי Sophos, גולשים רבים קיבלו הודעת דואר אלקטרוני חדשה המופצת תחת הכותרת "Photo Approval Deadline" (דד ליין לאישור תמונה). עם פתיחת הקובץ המצורף, הנמענים מתקינים סוס טרויאני בשם Troj/Stinx-E, שעלול לנטרל את הפיירוול של המחשב ולאפשר לתוקפים להשתלט מרחוק על המחשב. הסוס מסתיר עצמו במחשב בעזרת היישום האנטי פיראטי של סוני, במחשבים בהם הושמעו הדיסקים.

 

"ההתפתחות החדשה מסבכת את סוני אף יותר", אמר גראהם קלולי מ-Sophos, "החברה סבלה מפרסומים שליליים בתקשורת עד עכשיו בגלל היישום האנטי פיראטי, וגילוי הווירוס החדש מחמיר את המצב". Sophos הפיצה כלי להורדה המיועד להסרת התוכנה האנטי פיראטית של סוני, המכונה על ידה Troj/RKProc-Fam.

 

נוסף על כך, חברת האבטחה סימנטק גילתה אתמול סוסים טרויאניים המנסים לנצל לרעה פירצה בתוכנה של סוני-BMG כדי לתקוף מחשבים.

 

השבוע פורסם כי צרכנים בקליפורניה הגישו בקשה לתביעה ייצוגית נגד סוני, בטענה כי מחשביהם ניזוקו מהתוכנה האנטי פיראטית ששולבה בחלק מתקליטורי המוזיקה של החברה.

 

התביעה, שהוגשה בבית המשפט העליון בלוס אנג'לס ב-1 בנובמבר, מבקשת מבית המשפט להורות לסוני להפסיק למכור תקליטורים המוגנים באמצעות DRM, ולפסוק פיצויים לצרכנים שרכשו את הדיסקים. דובר סוני BMG בניו יורק לא מסר את תגובתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים