שתף קטע נבחר

איך לשעשע תייר רעב - יומן מסע

להעסיק אורחים זה לא פשוט. בייחוד אם הם רוצים גם לטייל בין הארוחות. שלושה ימים בגליל עם המון אוכל והרבה יין. כרוניקה של אירוח לא צפוי

"הם באים", מכריזה הגברת. יופי, אני אומר (אין לי מושג על מי היא מדברת). "הם גם מצפים לאירוח", היא מוסיפה, "לא סתם אירוח - כל מה שהבטחת שנעשה כשהם אירחו אותנו בניו-יורק". עזבתי את הסנדביץ והעברתי את הכורסה למצב ישיבה (מצב אחד לפני כוננות על).

 

השבת דווקא התחילה רגוע. כרסום סנדביץ' עבה על הכורסה כשהשמש החורפית מחממת קלות אותי ואת הכורסה. הכלבה שרועה על השטיח, הגברת משוחחת בטלפון בחדר השני, אידיליה משפחתית במיטבה.

 

כך הוטלה עלי המשימה של העסקת האורחים במשך שני לילות שלושה ימים. עד כאן בסדר, אלא שלאורחים יש דרישה משונה ביותר: הם רוצים גם לראות משהו בין הארוחות.

 

שבת

 

13:00, הגנים הבאהיים בחיפה, רחוב יפה נוף. זמן סיור: 45 דקות. מה רואים? גן מקסים. מה אוכלים? בורקס העגלה סגור לרגל השבת. לא נורא, מתאזרים בסבלנות.

 

14:00, המושבה הגרמנית בחיפה. זמן סיור: 20 דקות. מה רואים? בתי טמפלרים, שלווה. מה אוכלים? גלידת שוקולד מנטה בגלידריה האיטלקית.

 

15:00, השוק בעכו. זמן סיור: 30 דקות. מה רואים? אווירה צבעונית של בזאר אמיתי. מה אוכלים? חומוס ופלאפל אצל שמשיה ומיץ רימונים מהדוכן הצמוד. זמן ארוחה: 30 דקות. זמן סיגריה וקפה על המזח: 50 דקות.

 

17:00, בצת, אצל פנינה ושלום. מה רואים? צימרים מושקעים עם עצים שונים ומשונים. מה אוכלים? לפני הכל מרפדים את הבטן במעט אוזו. אחר כך ממשכים בעגבניות ממולאות באורז בר, ארטישוק ירושלמי, עגבניות ירוקות מטוגנות (כמו בסרט), פיתות עם צ'ימיצ'ורי, קבבונים, נקניקיות ושקדים. אה, כן, גם בשר - אנטרקוט, סינטה ולקינוח עוד אנטרקוט. לבסוף פיתות קלויות עם חמאה, גבינת עיזים, וריבת חבושים.  

 

הלומי יין ושבעי בשר הלכנו לישון.

 

יום א'

 

09:00, השכמה, זחילה לכיוון שולחן האוכל. כל אלה שנשבעו אתמול שלא יאכלו חודש, מתייצבים כמו חיילים ממושמעים. מה אוכלים? אבוקדו, פשטידות קטנות, חציל עם טחינה ויוגורט, סלטים מקושטים, לחם ששי אופה בעצמו, לבנה, גבינות ריבות ועוד גבינות.

 

אני הולך לכיוון האוטו: חבר'ה, כדאי שנזדרז, אני אומר, שלא נאחר לארוחת הצהריים.

 

15:00, מלון מצפה הימים. חדרים יפים, מרפסת פרטית. מכרסמים את העוגות בחדר לועסים את הפירות האורגנים (אנחנו לא רעבים, אבל צריך לבדוק, לא?). מתקשרים ל-מ', מציגים תמונת מצב ומחכים לרעיון. תוך 20 דקות היא חוזרת ובפיה הצעה: "מה דעתכם לקפוץ לצמד השינים?"

 

אנחנו חוצים את גשר הירדן ומטפסים לרמה. קצת הסברים על המקום והיסטוריה והגענו.

 

20:00, סוזאנה, כפר האומנים אניעם, רמת הגולן. בחור בשם שמוליק שעבד ביקבי רמת הגולן חבר לשף בשם שישי (כן, כמו יום שישי). האחד מבין ביין והשני יודע לבשל, וכך נפתחה סוזאנה. הביסטרו בר ממוקם במבנה יפהפה עם המון עץ ואוירה בפאתי כפר אומנים פעיל. ניתן להסתובב, לצפות בעבודת האומנים ואפילו לקנות (טיפ לנשים: קודם כל אוכל. גברים לא קונים על בטן ריקה) המסעדה כשרה ולכן סגורה בסופי שבוע עד צאת השבת. אכלנו טורטיות מגולגלות עם עוף. קדירת בשר גם טעים וגם מתאים לאווירה. פרגיות על הגריל לקינוח. במקום מבחר יינות של יקבי רמת הגולן, הרי הגליל, ושני יינות בוטיק - פורת ובזלת, שמתומחרים במחירי חנות. מקום מדליק וקצת שונה, מחיר סביר, אוכל טעים ויין במחירים מצוינים. לגבי הכשרות, כפי שהסביר שמוליק, ההחלטה היתה של אימו, הגב' סוזאנה, שעל שמה גם נקרא המקום כשרעם השגחה והכל. טלפון: 04-6999855.

 

יום ב'

 

09:30, מצפה הימים. מתייצבים בחדר האוכל בהרכב מלא. אין לי כח לתאר את ארוחת הבוקר. מתכון מומלץ לארוחת ובקר של מצפה הימים: להזמין שתי ביצי עין, לתבל במלח ופלפל שחור, לטבול לחם בצהוב הרך, לצפות בנוף ולהאנח.

 

12:00, עייפים אך מפוצצים עזבנו את הצפון. נו?! העפתי מבט שואל במראה. לא היתה תשובה. כולם היו מעולפים מאחור (חובבנים, כבר אמרתי?).

 

למי שכל סיפורי האוכל האלו השאירו אותו רעב כמוני, הנה מתכון מצוין שהוא מצד אחד ביתי (קציצות - הכי ביתי שיש), ומצד שני מתחוכם ואנין (יין פורט, בלסמי, ממש כמו במסעדה).

 

 

קציצות בקר ברוטב פורט

 

חומרים:

600 גרם בשר בקר טחון פעם אחת (צוואר ופלדה או כל תערובת לא רזה מידי אחרת)

2 גזרים מגוררים דק

1 בצל גדול מגורר וסחוט

2 פרוסות חלה ללא הקרום, שרויות במים או חלב וסחוטות

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 תפו"א בינוני מגורד דק וסחוט

מלח

מעט פלפל אנגלי

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כף צנוברים

1 ביצה

שמן זית לטיגון

לרוטב:

1/2 1 כוסות יין פורט

3 כפות בלסמי

 

אופן ההכנה:

  1. לשים היטב את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומניחים במקרר למנוחה לכשעה. יוצרים קציצות, מטגנים בשמן זית חצי עמוק משני הצדדים  עד להשחמה.
  2. בזמן שתערובת הקציצות נחה במקרר מצמצמים את היין והבלסמי על האש לחצי נפח. מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומבשלים יחדיו בערך כ 3 דקות. נפלא על פירה, מצויין על פולנטה.
  3. שידרוגים: כדאי להכין מראש כמות כפולה שכן רוב הקציצות לא תפגושנה את הרוטב. ניתן גם להגדיל את כמות הרוטב על מנת שירטיב יותר את התוספת וניתן גם להסמיך אותו על ידי הבלעת 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות, לתוכו, תוך טריפה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום לע"מ
הבורקס היה סגור. הגנים הבאהיים בחיפה
צילום לע"מ
גלידת שוקולד מנטה. המושבה הגרמנית בחיפה
צילום: אלעד גרשגורן
צילום: דפנה טלמון
חומוס, פלאפל ומיץ רימונים. עכו
צילום: דפנה טלמון
צילום: דפנה טלמון
לפני הכל קצת אוזו. אצל פנינה ושלום, בצת
צילום: דפנה טלמון
מומלצים