שתף קטע נבחר

ביקורת במשטרה על היקף הכוחות בפקיעין

מדוע נכנסה כמות עצומה של שוטרים באישון ליל רק כדי לבצע מעצרים? למה לא תואמה הפעילות מראש עם נכבדי הכפר? מדוע נעשה שימוש באש חיה? ולמה בוצעה עיסקה של "חילופי שבויים" עם הפורעים? במשטרה מתחילים לשאול את השאלות הקשות בעקבות אירועי פקיעין. ועדת בדיקה מיוחדת ומח"ש יספקו תשובות

12 פצועים מהאירועים הקשים בפקיעין נותרו מאושפזים בבתי החולים ברחבי הצפון, אך למרות שהפצעים עודם טריים, במשטרה מתחילים כבר הערב (יום ג') לשאול את השאלות הקשות. מדוע נכנסה כמות עצומה של שוטרים באישון ליל רק כדי לבצע מעצרים? למה לא תואמה הפעילות מראש עם נכבדי הכפר? מדוע נעשה שימוש באש חיה? ולמה בוצעה עיסקה של "חילופי שבויים" עם הפורעים?

 

מהומות בפקיעין:

 

במחלקת חקירות שוטרים יוסיפו לבדוק בימים הקרובים את האירועים, בחקירה שהחלה מייד עם תום המהומות. הם גבו עדויות מאזרחים, מעדי ראייה ששהו באזור, מפצועים בבתי החולים ומשוטרים שהיו מעורבים בתקריות. במקביל מינה מפכ"ל המשטרה, רב ניצב דודי כהן, את ניצב דוד קראוזה - מי שמכהן כראש אגף תכנון ולוגיסטיקה במשטרה - לעמוד בראש ועדת בדיקה שתבחן גם היא את האירועים. הוועדה תגיש מסקנותיה בתוך שבועיים.

 

 

גורמים בכירים במשטרה מתחו ביקורת על השתלשלות האירועים בשיחה עם ynet. במוקד הביקורת - ההחלטה לשחרר את המתפרעים העצורים כדי להביא לשחרורה של שוטרת המג"ב, ליאת דואדי. גורמים במשטרה אמרו עוד כי לא ברור להם מדוע היה צורך בהפעלת כוחות כה גדולים לשם ביצוע מספר קטן של מעצרים. "אי אפשר היה לזמן אותם לחקירה בתחנת המשטרה?", תהו. ביקורת נוספת נמתחה על העובדה שלמשטרה לא היה מידע מודיעיני מוקדם על אפשרות להתפרעויות.

 

פצוע אחד במצב קשה

רק קצין או קצין בדימוס בדרגת ניצב ומעלה, הסבירו גורמים במשטרה, יכול לעמוד בראש ועדת הבדיקה שמינה המפכ"ל. זאת, על מנת שיוכל לבדוק בלי חשש גם את תפקודו של מפקד המחוז הצפוני, ניצב שמעון קורן. המפכ"ל בחר לתפקיד את ניצב קראוזה, ראש אגף תכנון ולוגיסטיקה. קראוזה יעמוד בראש לצד ארבעה חברים נוספים בוועדה. את המסקנות יצטרכו להגיש למפכ"ל בתוך שבועיים.

 

גם השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, צפוי לחזור מסבב פגישות בארה"ב וייגש לטפל באירועים. מפכ”ל המשטרה אמר כי "לא נעבור לסדר היום על מקרה שבו באים שוטרים לבצע השלטת חוק וסדר, המסתיים בכל כך הרבה שוטרים פצועים". המפכ"ל ציין כי על שני הצדדים - המשטרה ונכבדי היישוב - האחריות להחזיר את החיים לשגרה במקום".

 

ומה בבתי החולים? שם מאושפזים עדיין 12 מבין 42 הפצועים. בבית החולים בנהריה נותרו שמונה מאושפזים - שלושה שוטרים במצב קל וחמישה אזרחים, בהם שני עובדי מד"א אזור אשר. מצבו של אחד הפצועים קשה, אחד בינוני ושלושה קל. בבית החולים זיו בצפת נותרו 4 שוטרים פצועים במצב קל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוטרים פצועים בפקיעין
באדיבות מחוז צפוני של המשטרה
מח"ש תחקור. ההרס
צילום: רויטרס
פקיעין, אחרי האירועים
צילום: עידו בקר
מומלצים