שתף קטע נבחר

סקירה: Canon S5 - מצלמה דמויית SLR עם זום

ה-S5 היא בת לסדרה שהפכה שם נרדף כמעט לדמויות SLR עם זום גדול. האם היא נושאת את שם השושלת בכבוד? בדקנו

כשפרסמנו את כתבת אוסף מצלמות דמויות SLR שלנו לפני כשנה, אחת המצלמות החביבות עלינו הייתה ה-S3 של Canon, שהייתה שיפור של קודמתה, ה-S2. מזה מספר חודשים משווקת בארץ ה-S5, הצאצאית האחרונה בסדרה שהפכה כמעט לשם נרדף למצלמות דמויות SLR עם זום גדול. אנחנו קבלנו אותה לאחרונה לסקירה.

 

מה נשתנה בדגם הזה?

הדגם החדש מתהדר ביותר מגה-פיקסלים (שמונה במקום ששה), מסך יותר גדול (2.5 לעומת 2 אינץ'), דרגות חשיפה יותר גבוהות (1600 ISO תחת 800) ומספר תכונות שלא היו בדגם הקודם כמו שקע למבזק חיצוני (מה שצלמים מכנים "נעל") זיהוי פנים ותיקון עיניים אדומות. השינוי הכי חשוב הוא

דווקא מתחת לפלסטיק: מעבד התמונה הוא Digic III במקום Digic II שהיה בדגם הקודם.

 

עיצוב ומבנה

ה-S5 היא קצת יותר כבדה מקודמתה. הדבר הראשון שתופס את העין ב-S5 הוא ריבוי הכפתורים - לא פחות מ-14 כפתורים מפוזרים על המצלמה, ולכך נתייחס גם בהמשך. העדשה היא אותה עדשה מוצלחת של ה-S3, עם זום אופטי של פי 12, המקביל ל-36 עד 432 במונחי 35 מ"מ. זהו זום גדול ושימושי, חבל רק שזווית הצילום הרחבה, אינה רחבה דיה. עוד בחזית המצלמה נמצא שני מיקרופונים סטריאופוניים.

 

בגב המצלמה נמצא המסך המפרקי המסתובב, שהפך לסימן ההיכר של הסדרה הזו וכעת הרזולוציה שלו אפילו שופרה - 207,000 פיקסלים. המסך המפרקי מאוד שימושי בצילומים בזווית נמוכה של חיות או ילדים בהם נהוג לרדת לגובה של האובייקט, והופך גם את המלאכה של הפורטרט העצמי לקלה.

 

שקעי הכניסות והיציאות לחשמל ו-USB נמצאים בדופן אחת של המצלמה ואילו הרמקול נמצא בדופן השניה. תא האחסון של כרטיס הזיכרון מסוג SD (ה-S5 תומכת גם בתקן החדש SDHC וב-MMC) עבר דירה, וכעת הוא אחד עם תא האחסון של הסוללות (ארבע סוללות אלקליין בגודל AA) בתחתית הגוף. הבעיה שמכסה התא, קשה לפתיחה וסגירה ודורש הפעלת כוח ומנת ריכוז שעשויה להפריע לצלם המרוכז בפריים. באותה הצלחה, המיקום הזה מקשה את החיים אם רוצים להחליף כרטיס כשעובדים עם חצובה.

 

ממשק

עם כזאת כמות מהממת של כפתורים, עקומת הלמידה של ה-S5 לא יכולה להיות תלולה במיוחד. השילוב של חוגה, כפתור ניווט ארבע כיווני, טבעת ככפתור הפעלה וכפתור תפריט שגם משמש ככפתור חזרה לאחור, יוצר ממשק מבלבל למדי. התפעול שלה מאוד לא אינטואטיבי, וזוהי אולי הפעם הראשונה שנדרשנו לעלעל במדריך למשתמש כדי להבין פונקציות תפעול בסיסיות יחסית.

 

דווקא בשל עושר האפשרויות והיכולות שהמצלמה הזו מציעה, תפריטי התפעול היומיומיים עמוסים למדי, וגם הנתון הזה לא מסייע להתמצאות מיידית. המצלמה הזו בהחלט עשויה להרתיע את הצלם המתחיל.

 

איכות תמונה

אחרי שמתגברים על ההלם הראשוני ולומדים את השימוש בממשק, המצלמה הזו היא מצלמה מאוד מהנה ותומכת. ה-S5 מסתדרת היטב עם כמעט כל במת צילום שתעלו בדעתכם. היא קצת התקשתה בצילום של מופע מחול ששילב תאורה מתחלפת ותנועה מהירה (זהו אחד המקרים שבהם אין מנוס מלאחוז ב-SLR אמיתית), אך מלבד זאת התוצאות לרוב היו טובות, כמעט בכל במות הצילום וכל תנאי התאורה: צילומי פנים, חוץ, לילה ותקריבים – כולם מצטיינים בחדות, בפרטים ועושר צבעים. אנחנו מייחסים זאת למעבד התמונה החדש, Digic III אשר מקטין רעשים בתמונה כמעט בכל דרגות החשיפה. ברם, בדרגות החשיפה הגבוהות (800 ו-1600) זיהינו, עדיין, כמות רעש ניכרת.

 

מנגנון ייצוב התמונה עושה את עבודתו היטב ברגע שמגדירים אותו נכון, ומלבד תוכניות הצילום שכבר התרגלנו לראות, המצלמה הזו מציעה כמה תוכניות צילום ייחודיות כמו צילום של עלוות עלים – שאכן מפיקה צילומי עלווה בקשת רחבה של ירוקים וקולטת היטב את מרקם העלים. עוד מציעה ה-S5 אפקטים שונים ומתקדמים למדי, שחלקם מופיעים רק בתוכנות עריכה, או בדגמים מתחרים רק במצב הצפייה לאחר הצילום, כמו זיכרון צבע בודד המודגש מתוך תמונת שחור לבן או החלפת צבע בצבע אחר. התוכניות הנוספות הללו הופכות את ה-S5 לכלי צילום מרשים ביכולותיו האומנותיות.

 

תזמונים

אך האיכות לא באה על חשבון המהירות. ה-S5 תהיה מוכנה לפעולה תוך שניה מהסטת טבעת ההפעלה למצב ON. באופן דומה, המיקוד שלה מאוד מהיר, גם באובייקטים קשים למיקוד – כשנייה. ההשהייה בין הצילומים לעומת זאת – גדלה. אנחנו מדברים על השהייה של כשתי שניות בין צילום לצילום במצב מתפרץ (burst, צילום רציף ומתמשך), לאחר שמצב הצילום המהיר הוסר בדגם הזה לעומת קודמו.

 

וידאו וחיי סוללה

המצלמה הזו מפיקה וידאו באיכות ניכרת, בעיקר בגלל במת הקול הסטריאופונית. עוד בא לידי ביטוי הזום העוצמתי שניתן להפעלה תוך כדי הסרטה, וקצבי פריימים של 30 או 60 פריימים לשניה. לדעתנו, מצלמות סטילס דיגיטליות לא מהוות תחליף מלא למסרטת וידאו ייעודית – אך לצילום של סרט מזדמן, ה-S5 בהחלט תספק את הסחורה.

 

חיי הסוללה שלה מרשימים מאוד. אנחנו השתמשנו בסוללות ניקל-מטאל נטענות 2700 מיליאמפר, והצלחנו להוציא מהמצלמה לא פחות מ-700 תמונות, מתוכן 200 עם מבזק לפני שהסוללות החלו להפגין עייפות.

 

סיכום

המצלמה הרביעית (בסדרה דילגו על המספר 4. הסיבה: ביפן המספר נחשב למסמל מזל רע) לסדרת ה-S ממשיכה את השם המיתולוגי שיצא לה. מחיר הרחוב שלה עומד על בערך 1,600 שקלים, שזו תמורה מצוינת לכסף שלכם. חשוב לציין כי לעומת יבוא מקבילי, היבואן הרשמי, קרט, מספק גם אחריות לשלוש שנים, שירות עד הבית וערכת תוספות חביבה, כמו גם ספר הדרכה בעברית – שכאמור, במקרה הזה, בהחלט בא לידי שימוש.

 

זוהי מצלמה שתשרת אתכם לאורך זמן, וצלמים בהחלט יכולים "לגדול" איתה תוך שהם חוקרים את יכולותיהם. היא סלחנית יחסית ותספק תמיכה טובה במצבים האוטומטי והחצי אוטומטי (P), אך עלולה להרתיע את מי שעובר אליה ממצלמות אוטומטיות  - בגלל ריבוי כפתורים וממשק לא ידידותי למתחילים.

 

Canon PowerShot S5 IS 

ציון:


 

מחיר רשמי: 2,500 ש"ח  להשוואת מחירים

 

הפצה: קרט

 

יתרונות: יכולות עריכה מתקדמות, הקלטה סטריאופונית, איכות תמונה וחיי סוללה

חסרונות: ממשק בלתי ידידותי, תא סוללות קשה לפתיחה, זווית צילום צרה יחסית

שורה תחתונה: ארוכת טווח למתקדמים

 

כרטיס ביקור


מפרט טכני Canon S5

מפרט טכני Canon S5
פיקסלים 8.3 מיליון
גודל חיישן 1/2.5 אינץ'
זום אופטי x12
תצוגה LCD מפרקי בגודל 2.5 אינץ'
דרגת חשיפה 80-1600 ISO
מהירות תריס מקס' 1/3200
רזולוציה מקסימלית 3264x2448 פיקסלים
דרגות רזולוציה (VGA עד מקס') 5 ועוד אחת ביחס 16:9
וידאו 640x480 פיקסלים עם הקלטת קול סטריאופונית וזום
אחסון SD,SDHC ו-MMC
מקור כוח 4 סוללות AA
מידות 117.0 x 80.0 x 77.7 מ"מ
משקל 450 גרם

צילום: ניב ליליאן

 

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

סקירות אחרונות

מצלמת Fuji S8000fd - זום גדול, פשרות קטנות 

PowerShot G9 - מצלמה לחובבים מתקדמים 

Lumix FX100 - מצלמה לחובבים עם עדשה רחבה

 

לכל סקירות המצלמות

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
S5. מסך מפרקי
צילום: פלאש בר
מומלצים