שתף קטע נבחר

צילום: איי פי

היערכות העורף הורחבה לב"ש, גדרה ויבנה

פיקוד העורף הורה על פתיחת המקלטים מחשש לירי מרצועת עזה, והבוקר יחלק איגרות הסברה. בבאר-שבע פתחו מטה חירום, התושבים שומרים בינתיים על שגרה מתוחה: "לא יודעים מה יהיה עוד 10 דקות"

אחרי שהרקטות מרצועת עזה נפלו אתמול (יום א') באזור אשדוד, גם בבאר שבע חוששים מהרגע בו האש תגיע אליהם. פיקוד העורף הנחה אמש גם את היישובים המרוחקים 30-40 לפתוח את המקלטים הציבוריים, והבוקר יחלק איגרות הסברה למוכנות לשעת חירום. בינתיים, התושבים ממשיכים בחייהם ושומרים על שקט מתוח. 

 

"עופרת יצוקה" - עדכונים אחרונים ב-ynet:

 

היישובים החדשים שהצטרפו למעגל איום הטרור כוללים גם את גדרה, יבנה והמקומות הסמוכים להם. בעת ירי לעבר יישובים אלה, תופעל אזעקה עולה ויורדת למשך דקה וחצי. התושבים ייכנסו למיגון תוך דקה אחת בלבד, וישהו בו חמש דקות - אלא אם ניתנה הנחייה אחרת.

 

"צוותים מקצועיים של העירייה בתאום פיקוד העורף פועלים בימים האחרונים", אמר ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ'. "הקמנו מטה חירום בכל נושא ההתפתחויות. אנחנו קוראים לתושבים להמשיך בחיי השגרה, אבל לגלות ערנות ולהישמע להוראות פיקוד העורף".

 

בעירייה הדגישו שהמקלטים הציבוריים מוכנים. במוקד 106 של העירייה יכולים תושבי העיר לקבל מידע לגבי מקלט הקרוב למקום מגוריהם, אך יחד עם זאת, הבהירו בעירייה, מקלט הציבורי הוא העדיפות האחרונה למרחב מוגן.

 

על פי הנחיות פיקוד העורף, חשוב לבחור חדר מוגן בבית או בכל מקום, על פי סדר העדיפויות הבא:  

ממ"ד או ממ"ק (מרחב מוגן קומתי) - הבחירה המועדפת. בהיעדר המרחבים המוגנים הללו, יש לבחור חדר מוגן עם מינימום קירות חיצוניים, חלונות ופתחים. אם אין חדר כזה, ניתן לקבוע את חדר המדרגות כחדר מוגן. דיירי הקומות העליונות במבנה ללא ממ"ד יבחרו בחדר המדרגות ובקומה אחת מתחת לדירתם כחדר מוגן. העדיפות האחרונה היא המקלט, בתנאי שניתן להגיע אליו תוך דקה אחת מרגע הישמע האזעקה.

 

נזכרים ב-73'

תושבי באר שבע אכן ממשיכים בשגרת יומם, כאשר מרכזי הקניות בעיר ובתי הקפה נותרו הומי אדם. למרות זאת, חלקם חוששים. "זה מפחיד", אומרת תושבת העיר ללי חן, תוך כדי שיטוט באחד ממרכזי הקניות. "שוקלים אם לצאת או לא עם הילדים, לא יודעים מה יהיה עוד 10 דקות וחיים כאילו תחת איזשהי קליפה שאת יודעת שעוד רגע הולכת לקרוס. את הממ"ד בבית כבר הכנתי". לעומתה, יולאן מלר מתעקש להתעלם. "לא הכנתי את הממ"ד בבית עדיין. יקרה מה שיקרה", אמרה.

 

חלק מתושבי העיר חשבו על מקלטים, ונזכרו במלחמת יום כיפור, ב-1973. "היו אז מקלטים בבתי ספר", אומר תושב העיר איציק זאנה (51). "היינו במקלט יחד עם כל המשפחות של השכונה, כל אחד הביא משהו. היו כאלה שישנו שם גם בלילות והיו שבחרו לישון בבתים. היו גם כאלה שבנו מקלטים בחצרות שלהם, ממש חפרו".

 

לדבריו, בעוד שבמלחמה ההיא הם חשו בטוחים ומוגנים, המצב היום בעוטף עזה ובדרום שונה לחלוטין. "פה יורים טילים ואנשים חיים בחרדה יומיומית", הוא הסביר, "אני חושש שהטילים יגיעו, אבל מאמין שלא. כאשר שמעתי כי גם באר שבע נכנסה לטווח עזבתי את הכל והלכתי להיות קרוב לבן שלי. הוא לא רגיל לשמוע אזעקות".

 

עזרא עיני (50), יליד באר שבע הוסיף: "תמיד כשיש חזית בעורף אנשים בלחץ, פוחדים, אבל אז היינו מול צבאות של מדינות והיום אנחנו מול רשות טרור". לדבריו, תושבי העיר עדיין לא הפנימו את המצב החדש, "רק כאשר הם ישמעו את האזעקה הראשונה הם יבינו".  

 

בינתיים, כל עוד שקט בבאר שבע, מתכוונים בבירת הנגב לארח ולסייע לתושבי עוטף עזה שמבקשים לצאת להתרעננות בעיר. לצורך זאת נפתח מוקד טלפוני במספר: 08-6463777.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם הקסאם יגיע גם לבאר שבע?
צילום: רויטרס
מומלצים