שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מקוביות אורגנו ועד שוקוצ'יפס: מוצרי בישול חדשים
    יעל גרטי יצאה לשוטט בחנויות המתמחות ובמרכולים ומצאה מוצרים חדשים ומעניינים לבישול ולאפייה: שוקו צ'יפס בטעם חמאת בוטנים, בננות מיובשות למחצה, פולי קקאו נאים ושמן קוקוס אורגני. המסקנות לפניכם

    אם פעם ניתן היה למצוא מוצרים מיוחדים בחנויות המתמחות, במעדניות ובחנויות הטבע, הרי שזירת האוכל שינתה פניה וגם המרכולים מתאמצים לחדש ולהפתיע. לקט המוצרים שלהלן משלב מוצרים מחנויות מתמחות, חנויות טבע ומרכולים, מוצרים לחובבי הגורמה, לחובבי האוכל הבריאותי והאורגני, לחובבי המתוקים, לממהרים ולעצלנים.

     

    עוד מוצרי בישול חדשים:

    מחרדל ענבים ועד ניוקי ירוק: מוצרי בישול חדשים

    טחילבה, שמן הל וצלפים: מוצרים חדשים לבישול

     

    החרדל כבר בפנים

    המוצר: דיז'ונייז (Dijonnaise) - מיונז עם חרדל גרגרים דיז'ון

    היצרן: "Maille", צרפת

    היבואן: "א. סיימן"

    הלוק: מיונז צהוב, מנוקד בגרגרי חרדל דיז'ון

    איך הטעם? אם אתם אוהבים את המיונז (המצויין) של Maille ואת חרדל הדיז'ון של Maille, הרי הם מוגשים יחדיו, בצנצנת אחת. שילוב פשוט מעולה.

    מה עושים עם זה? מורחים על לחם, משלבים ברטבים לסלטים, ועוד.

    המחיר: 17 שקלים לצנצנת במשקל 345 גרם.

    ניתן להשיג: בכל המרכולים הגדולים. כשר פרווה.

    בשורה אחת: מומלץ בחום!


    (צילום: אסף אמברם)

     

    הקרמל כבר בפנים

    המוצר: שוקוצ'יפס בטעם קרמל

    היצרן: "Gold", צרפת

    היבואן: "מר קייק"

    מה זה? שוקו צ'יפס קטנים מאוד בטעם קרמל, שניתן להוסיף לכל עוגה או עוגיות. היבואן מתגאה כי מדובר בשוקולד אמיתי ולא בצימקאו, רחמנא לִצלן. הטעם, קרמלי מובהק- פשוט מעולה. הכנתי עוגה בחושה בטעם וניל לפי מתכון מוּכּר, והוספתי את השוקו צ'יפס, ששקעו מטה ויצרו שכבה קרמלית משגעת בתחתית העוגה, שכולם גירדו בעזרת כפית. אני מניחה שבעוגיות יככבו השוקו צ'יפס בצורה מעט יותר מוצלחת.

    המחיר: 15 שקלים לשקית במשקל 250 גרם.

    ניתן להשיג: "מר קייק", רח' שכטרמן 4, אזור התעשיה הישן, נתניה. כשר חלבי.

    בשורה אחת: יאמי!


    יאמי! שוקוצ'יפס בטעם קרמל ובטעם חמאת בוטנים (צילום: אסף אמברם)

     

    מכופף הבננות (האורגניות)

    המוצר: בננות אורגניות חצי-מיובשות (Raw)

    היצרן: חקלאי אורגני כלשהו באקוודור

    היבואן: "ניקי'ס"

    הלוק: רצועות

    חומות מצומקות, כה בלתי-אטרקטיביות למראה, שאסף הצלם סירב לצלמן.

    מה זה? אם אתם חושבים על הבננות המיובשות הנמכרות בדוכני הפיצוחים, החליפו נא דיסקט. מדובר בבננות מיובשות בטמפרטורה נמוכה מאוד (עד 41 מעלות), כך שהן נחשבות נאות, כלומר Raw Food. ייבוש עדין זה, לדברי ניקול אלגואטי, תזונאית טבעית ויבואנית, שומר על כל האנזימים, המינרלים והחומרים נוגדי-החִמצון. בנוסף, עשירות בננות אלה באשלגן, ויטמין B6 ומגנזיום. אם לא די בכך, מדובר במוצר אורגני, מאושר על ידי USDA.

    איך הטעם? הריח מעניין, הטעם מעט מוזר, אך ברגע שמוסיפים את הבננות הללו למנת יוגורט עם גרנולה, הן מתרככות והופכות טעימות מאוד.

    מה עושים עם זה? ניתן לצרוך את הבננות הללו כחטיף ("נשנוש לשעת חרום", אומרת ניקול), לשלב עם יוגורט, דגני בוקר, גלידות – ומוטב שלא לבשלן או לאפותן, כדי לשמור על ערכיהן התזונתיים.

    המחיר: 29 שקלים לאריזה במשקל 250 גרם.

    ניתן להשיג:  תוך שבועיים ניתן יהיה להשיגן בחנויות טבע ברחבי הארץ, ועד אז ניתן להשיגן אצל היבואן.

    אחסנה: ניתן לשמור את הבננות הללו במשך שנה, בקופסה סגורה היטב, בטמפרטורת החדר בחורף, במקרר בקיץ.

    בשורה אחת: מעניינות וטעימות.

     

    המרגרינה כבר בחוץ

    המוצר: בצק עלים על בסיס חמאה

    היצרן: "מעדנות"

    מה זה? אם עד היום צרכנו בצק עלים על בסיס מרגרינה רק משום שהיה נגיש יותר מבצק העלים על בסיס חמאה הנמכר בשתי מאפיות במרכז הארץ, הרי שלכאורה תמו התירוצים. נרגשת ומלאת-סקרנות חפנתי את המוצר לחיקי והכנתי פאי תפוחים שהורכב משכבת בצק עלים בתחתיתו ובפסגתו. הפאי שהתקבל היה כה יבש ובלתי-טעים, שנאלצתי להשליכו לפח בשלמותו.

    המחיר: אריזה במשקל 600 גרם הוא 25-27 שקלים, מה שמתגלה כמחיר שערורייתי ממש, משום שמחיר ק"ג בצק עלים על בסיס מרגרינה הוא 18-21 שקלים ומחיר ק"ג בצק עלים (משובח!) על בסיס חמאה של מאפיית "לחמים" בתל אביב הוא 42 שקלים לק"ג, כלומר הבצק של "מעדנות" עולה יותר מהבצק של "לחמים" - ולא בצדק.

    ניתן להשיג: כל המרכולים. כשר חלבי.

    בשורה אחת: שומר נפשו ירחק.

     

    ניחוח אקזוטי במטבח

    המוצר: שמן קוקוס אורגני

    המותג: "Tropics Best"

    היצרן: "גרין קטס", מקסיקו

    היבואן: "ג'מוקה"

    הלוק: שמן מוצק, לבן-לבן, שהופך שקוף בחימום.

    מה זה? כל בר-דעת יודע שקוקוס נחשב כשומן רווי, העשוי להעלות את רמת הכולסטרול (ובמיוחד את הכולסטרול ה"רע") ולגרום למחלות לב. כעת טוענים המדענים: יש שומן רווי, ויש שומן רווי. "יש הבדל בין שומן רווי מן החי ושומן רווי מן הצומח", אומרת שיבולת קיפניס, מנהלת הפיתוח העסקי בחברת 'ג'מוקה'. "לשומן הרווי נקודת שריפה גבוהה והוא מתחמצן לאט. בנוסף, מחקרים אחרונים טוענים כי שמן זה מסייע בהרזיה, משום שחומצות השומן שלו מתפרקות כך שהן הופכות לאנרגיה זמינה בגוף ומגבירות את קצב חילוף החומרים".

    מה עושים עם זה? לדברי שיבולת, שמן זה מתאים במיוחד לטיגון, להקפצה ולאפייה (עוגות גזר, עוגות בננות, או כל עוגה על בסיס שמן). "באפייה ניתן להסתפק ב- 60% מכמות השומן שבמתכון", אומרת שיבולת, "ניסיתי זאת בעוגות בחושות – וזה עובד. בנוסף, חברה שלי, שהיא אופה ותיקה, משלבת את השמן בבצק פריך, כיוון שהוא מוצק ומתקשה במקרר". עוד מציעה שיבולת להכין עִמו גרנולה ופנקייק, להקפיץ ירקות כגון קישואים ופלפלים, להקפיץ חזה עוף ולהוסיף רוטב צ'ילי מתוק.

    כיצד משתמשים? אם מעוניינים בשמן נוזלי ניתן להכניס את הצנצנת לסיר ובו מים רותחים למשך דקה. למיקרוגל, לדברי שיבולת, לא מומלץ להכניסו. אם רוצים לטגן דבר-מה, פשוט נוטלים כף שמן קוקוס מוצק מן הצנצנת ומניחים בסיר. תוך פחות מדקה ימס השמן ויהפוך שקוף. הכנתי דלעת ובצל ירוק מוקפצים בשמן קוקוס, שפיזר ריח אקזוטי נהדר בבית. הדלעת יצאה טעימה מאוד, ולמרבה ההפתעה, עם תום 20 דקות בישול (על אש נמוכה) עדיין נותר שמן בסיר.

    המחיר: 68 שקלים לצנצנת בנפח 473 מ"ל. מדוע הוא כה יקר? "קיימים הבדלים עצומים בין שמן הקוקוס הזול, שניתן היה להשיג בארץ כבר לפני שנים רבות, לבין שמן הקוקוס ('כתית מעולה') שהבאנו ארצה", עונה קיפניס. "קיימים בארץ שני סוגי שמן קוקוס אורגני: היצרן האחר קוטף את הקוקוס כשהוא יבש ונאלץ להעבירו בתהליך התססה וסינון, כך שמתקבל שמן קוקוס צהבהב. שמן הקוקוס שלנו נסחט תוך שש שעות מהרגע שנקטף, כך שאין צורך להתסיסו או לסננו, ומתקבל שמן קוקוס לבן-לבן. זהו שמן באיכות מאוד גבוהה, ומחירו בארה"ב דומה למדי".

    ניתן להשיג: רשת "אורגניק מרקט" ובחנויות הטבע ברחבי הארץ. כשר פרווה.

    אחסנה: בחורף על השיש, בקיץ במקרר.

    בשורה אחת: מעניין בהחלט.


    (צילום: אסף אמברם)

     

    חמאת הבוטנים מנצחת

    המוצר: שוקוצ'יפס בטעם חמאת בוטנים

    היצרן: "Gold", צרפת

    היבואן: "מר קייק"

    מה זה? אי אפשר לפספס את טעם חמאת הבוטנים בשוקו צ'יפס הנהדרים הללו, שצבעם חום בהיר.

    המחיר: 15 שקלים לשקית במשקל 250 גרם.

    ניתן להשיג:  "מר קייק", רח' שכטרמן 4, אזור התעשיה הישן, נתניה. כשר חלבי.

    עוד בקולקציה: שוקו צ'יפס משוקולד לבן (חלבי), טעימים מאוד גם הם.

    בשורה אחת: מעולה.

     

    הכל דבש

    המוצר: דבש אורגני מפרחי אקליפטוס

    היצרן: 101864, איטליה

    היבואן: "אדמה"

    מה זה? כדי שדבש יוגדר אורגני יש למקם את הכוורות במרחק 5-6 ק"מ משדות מרוססים. כיוון שכך, אין זה פשוט למצוא דבש אורגני. חברת "אדמה" החליטה לייבא מסלרנו (Salerno) שבדרום איטליה שני סוגי דבש אורגני: מפרחי הדרים ומפרחי אקליפטוס. הדבש אינו מכיל צוף משטחים מרוססים בחומרי הדברה, אינו עובר חימום או כל תהליך כימי/תעשייתי, ונקי מתוספות מלאכותיות.

    איך הטעם? מצויין, כמו כל דבש איכותי.

    המחיר: 39.90-49.90 שקלים לחצי ק"ג, 69.90-89.90 שקלים לק"ג- בהתאם לסוג.

    ניתן להשיג: ברשתות חנויות הטבע ובבתי הטבע ברחבי הארץ. כשר.

    בשורה אחת: לחובבי המוצרים האורגניים.


    (צילום: אפרת אשל)

     

    לממהרים ולעצלנים

    המוצר: קוביות אורגנו קפואות

    מכיל: אורגנו, שמן, דקסטרוזה, עמילן תירס, מלח, ויטמין C.

    היצרן: "דורות"

    מה זה? כיוון שלא תמיד ניתן להשיג אורגנו טרי במרכולים ואצל הירקנים, האורגנו הקפוא מהווה פתרון מצוין למי שמרבה להכין רטבים לפסטות ולפיצות, ואינו מחבב את האורגנו היבש. לאחר מספר מבחני טעם, בחרה חברת "דורות" בזן פיקנטי. לדבריהם, טעמו החזק של האורגנו מושג הודות לתהליך גידול איטי מהרגיל.

    איך הטעם? על אף שאינני מחבבת את רשימת המרכיבים הארוכה, שילבתי 3 קוביות אורגנו קפוא ברוטב עגבניות טריות לפסטה: הקובייה הירוקה נמסה אט-אט והתפזרה ברוטב, תוך שהוסיפה טעם אורגנו מובהק וחביב. התקבל רוטב טעים מאוד, ללא טעמי לוואי.

    המחיר: 10 שקלים למגשית במשקל 70 גרם (20 קוביות).

    ניתן להשיג:  ניתן להשיג ברשתות השיווק "שופרסל", "טיב טעם", "מגה" ועוד. כשר פרווה.

    עוד בקולקציה: קוביות נענע קפואות

    בשורה אחת: קיצור דרך חביב בהחלט.


    (צילום: אסף אמברם)

     

    הנאה הקקאו בעיניך?

    המוצר: פולי קקאו נאים

    היבואן: "ניקי'ס"

    מה זה? פולי קקאו נאים, כלומר Raw, שעוברים תהליך תסיסה טבעית במשך יומיים, בעלי תקן אורגני מה- USDA. "מכל המזונות שנבדקו עד היום", אומרת ניקול אלגואטי, תזונאית טבעית ויבואנית, "הקקאו הוא המזון העשיר ביותר בחומרים נוגדי-חִמצון. כשקולים את הקקאו, קרוב לוודאי שמרבית ערכיו התזונתיים נפגעים. הקקאו הנא עשיר בברזל, סידן ומגנזיום, נחשב כ"Super food" ומסב תחושת אושר עילאי, הודות לכימיקלים שהוא מכיל. בנוסף, מי שאינו צורך שוקולד כיוון שהוא אלרגי ללקטוז או נרתע מהתוספות התעשייתיות שהוא מכיל, מוזמן לצרוך את פולי הקקאו הנאים ולהפיק מהם מעדני שוקולד. מרבית האנשים אינם רגילים לטעמו של הקקאו הנא, אך טועמים ומתאהבים".

    כיצד משתמשים? לא מומלץ לטעום את פולי הקקאו הנאים כמות שהם, כיוון שהם מרים מאוד, אך ריסוקם במכתש ועלי ו/או במעבד מזון וערבובם עם מרכיבים נוספים יכול להפיק מעדנים. "מומלץ שלא לבשלם או לאפותם כדי לשמור על ערכיהם התזונתיים", אומרת אלגואטי. "אפשר לערבב עם אגוזים מכל סוג וממתיק כלשהוא וליצור כדורים או ריבועים, לשלב בגלידות, במילקשייק ועוד.

    איך הטעם? אחרי שטעמתי פול קקאו נא (לא מומלץ) ניגשתי, מעט סקפטית, להכנת כדורי השוקולד, לפי המתכון שסיפקה לי ניקול (ראו בהמשך). הכדורים הכהים מאוד שהתקבלו היו טעימים מאוד ומיוחדים מאוד, והעובדה שמדובר במוצר טבעי הסבה לי, כמובן, אושר רב.

    המחיר: 39 שקלים לאריזה במשקל 120 גרם.

    ניתן להשיג:  "שורשים", רח' בן יהודה 35, תל אביב (בקרוב בחנויות הטבע ברחבי הארץ) ואצל היבואנית.

    בשורה אחת: מדליק.


    (צילום: אסף אמברם)

     

    כדורי שוקולד מפולי קקאו נאים

    מתכון של ניקול אלגואטי

     

    במקום אגוזי מלך ניתן לשלב אגוזי ברזיל, מקדמיה או קשיו (טבעי). לתוצאה מרירה יותר ניתן להגדיל מעט את כמות פולי הקקאו. במקום תמרים, לדברי ניקול, ניתן לשלב דבש, מייפל טהור או סירופ אגווה, שהוא סירופ-ממתיק טבעי. ניתן גם לשלב בין תמרים ומייפל.

     

    המרכיבים (ל-15 כדורים):

    1/2 כוס פולי קקאו נאים

    1 כוס אגוזי מלך

    קורט מלח

    1 כוס תמרים (11 תמרים מסוג מג'הול), מגולענים

    לקישוט:

    חופן גדוש קוקוס טחון

     

    אופן ההכנה:
    1. מרסקים פולי קקאו במכתש ועלי ומעבירים למעבד המזון (אם מעבד המזון חזק ניתן לרסק אך ורק במעבד המזון). מרסקים עד לקבלת שברים קטנים מאוד.
    2. מוסיפים אגוזים וקורט מלח וממשיכים לרסק במעבד המזון.
    3. מוסיפים תמרים ומעבדים עד לקבלת עיסה כהה וחלקה מאוד.
    4. יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בצלחת משופעת בקוקוס טחון. מעטרים את הכדורים בקוקוס ומעבירים לצלחת הגשה או לקופסה קטנה.

     

    צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מקוביות אורגנו ועד שוקוצ'יפס: מוצרי בישול חדשים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    mastercook
    מומלצים