שתף קטע נבחר

ים של יוגורט, דגים בקארי וקציצות פראסה

רפי אהרונוביץ יוצא לשחייה בים של יוגרט בנסיון נואש לצנן את הקיץ ולהצר היקפים. על הדרך הוא מגיש מתכון לשני מרקי יוגורט, לקציצות פראסה עם יוגורט בצד ולקציצות דגים חריפות שמלוות ביוגורט כמובן

לא קל לארח בקיץ. מצד אחד, לא ממש בא לבשל ומצד שני לחבורתנו הפרטית ממש בא לאכול. מצד אחד, יוגורט נחשב מצנן וקל לעיכול ואולי אפילו בריא, מצד שני ידעתי שארוחה שמבוססת על יוגורט לא תעבור לי בשלום מצד המתוחכמים שבחבריי. מצד אחד, ד' השמן-לשעבר בדיאטה, מצד שני, דווקא בגלל שהוא בדיאטה הוא יחשוב שהיוגורט הוא רזה ויאכל הרבה יותר. טוב, גמרתי להתלבט, אבל מיד החלטתי שמי שאמר שבחום אוכלים פחות, לא מכיר אותנו. אז נכון שאין משהו מצנן יותר ממרק יוגורט קר, וגם נכון שכבר מיצינו את כל האפשרויות של היוגורט הקר (מה לא הוספנו לו: מלפפונים טריים וחמוצים, לימונים כבושים, פלפלים חיים, פלפלים קלויים, חציל קלוי, קוביות לחם, לדעתי לא הייתה וריאציה של מרק יוגורט שטרם ניסינו), אבל היום אני מקווה לעשות שתיים חדשות. נכין שני מרקים במקביל: אחד ירוק ואחד סגול, לשניהם בסיס שווה: 1 קוטג', 3 גביעי יוגורט, רצוי עזים או כבשים ו-1 שמנת חמוצה.  


אין מצנן ממנו. מרק יוגורט קר (צילום: דנה קופל)

 

זה ייתן קערה יפה שיכולה לשמש כמנת מרק לארבעה, או כרוטב להרבה יותר. כאמור, נכין שתיים כאלו. לאחת הקערות, שלהלן תיקרא "הירוקה", נוסיף 2-3 כפות של רוטב פסטו מעולה. נערבב היטב, נוסיף מעט מלח גס וברגע האחרון נקשט בשפע של צנוברים קלויים, אבל ממש בשפע, שכן זה הדבר היחידי שנותן פה פריכות ונזלף שמן זית מלמעלה.

 

לקערה השנייה, שתיקרא "האדומה",על אותה כמות של יוגורט נגרד 3 סלקים בינוניים טריים וקלופים במגררת גסה, נוסיף 3 שיני שום כתושות, מלח גס ופלפל שחור. אפשר בהחלט להוסיף פנימה כפית גדושה של חזרת לבנה או אדומה לתוספת פיקנטיות.

 

שני הרעיונות האלו יכולים לשמש בתור מרק קיצי אבל גם רוטב שישמח להשתדך לתפוחי אדמה מבושלים, כרובית חלוטה או סתם ירקות כמו חצילים וזוקיני אפויים בתנור או מטוגנים בשמן זית. האמת, חוץ מהצבע, זה גם מקרר.

 

סתם יוגורט נקי ופשוט יילך נפלא עם קציצות פראסה, שזה אגב אחד הדברים הכי טעימים להגיש חם או קר עם יוגורט ופלחי לימון בצד.


ילכו מצויין עם יוגורט. קציצות פראסה (צילום: דניאל לילה)

 

קציצות פראסה וגבינה בולגרית

המרכיבים (לכ-15 קציצות גדולות ושטוחות): 

1 ורבע ק"ג כרשה ללא החלק הירוק, פרוסה לאורך של 5 ס"מ

300 גרם גבינה בולגרית מפוררת היטב (בבקשה לא להתשמש במעודנת, היא הופכת למחית)

1 כף גבינת קשקבל מגוררת

4 כפות פרורי לחם

3 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם

מלח ופלפל

מעט אגוז מוסקט

1 כוס קמח

2 ביצים

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים, מצננים ומקלפים.
  2. מבשלים את הכרשה במי מלח כ-10-15 דקות. מסננים, מקררים וסוחטים חזק בין כפות הידיים כדי לייבש ככל האפשר.
  3. טוחנים את הכרשה ואת תפוחי האדמה במטחנת בשר,  מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הקמח, מערבבים היטב עד קבלת תערובת הומוגנית ומניחים לה לשעה במקרר.
  4. יוצרים לביבות בינוניות ודי שטוחות, מקמחים ומטגנים בשמן עד חצי הגובה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  5. ניתן לחמם בתנור ולהגיש, כאמור, עם יוגורט ופלחי לימון.

 

אם זה לא יצנן אתכם - נעבור לדגים.

 

לא תאמינו, גם מהם נכין קציצות וגם אותן אפשר להגיש חמות או קרות וכמובן, איך לא, עם רוטב יוגורט בצד. לרוטב פשוט נשתמש ביוגורט משובח, בצל ירוק ושמיר קצוץ. לא צריך מלח שכן הקציצות והרוטב שלהם יהיו פיקנטיים מספיק. הקציצות יתבשלו ברוטב קארי חריף, מה שבוודאות יילך טוב עם היוגורט.  

כל דג לבן יתאים (צילום: ירון ברנר)

 

קציצות דגים ברוטב קארי חריף

המרכיבים:

לקציצות:

1.200 ק"ג פילה דג טחון (אני השתמשתי בדניס ללא עור כי זה מה שהיה, אבל כבר הכנתי את זה בעבר מקט פיש ומדגים אחרים גם כן)

8 שיני שום כתושות

5 כפות פירורי לחם

2 ביצים

1 תפוח אדמה מגורד במגרדת דקה

מלח ופלפל

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

5 שיני שום כתושות

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כפית פלפל אנגלי

1 כפית גדושה אבקת קארי

2-3 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה חריפה

לקישוט:

הרבה כוסברה קצוצה

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות עד קבלת תערובת הומוגנית ומניחים למנוחה של חצי שעה. יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חם להשחמה. מניחים בצד.
  2. הרוטב: בסיר שטוח מזהיבים בצל ושום בשמן זית, מוסיפים את רסק העגבניות ואת שאר המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות. אם אין מספיק רוטב, אפשר להוסיף כוס מים ואפשר אפילו להמיר את הרסק בקופסת עגבניות מרוסקות. טועמים ומשפרים תיבול. יכול להיות שזה לא חריף מספיק או אולי חריף מדי, לפי טעמכם.
  3. מניחים את הקציצות בסיר בזהירות ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  4. מגישים חם או קר עם שפע כוסברה, רוטב יוגורט ומטפטפים מעט מיץ לימון מלמעלה.

 

נ.ב.

כמו כל דבר שמתבשל ברוטב, זה הרבה יותר טעים למחרת היום, כאשר כל הטעמים מתחברים.

 

האמת שארוחת היוגורט עברה די בשלום. רק לקראת הסוף, כשכולם הרגישו בריאים, עלתה שאלה אחת לחלל האויר. היא נשארה בלי תשובה. האם היה מבצע מטורף על יוגורט באותו היום?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בכל צורה. יוגורט
צילום: גיא הכט
מומלצים