שתף קטע נבחר

חזרת מעושנת וניוקי חצילים: מוצרי מזון מעניינים

יעל גרטי יצאה לשוטט בחנויות המתמחות באוכל ומצאה מוצרים חדשים ומעניינים: ריבת חלב ללא סוכר, פסטה בצורת לבבות ועלי זית, רוטב חזרת-חרדל, ניוקי מקמח מלא ועוד. המסקנות לפניכם

שוב יצאתי לתור אחר מוצרים מעניינים בחנויות המתמחות באוכל, והפעם העליתי בחכתי שלל מוצרים מוצלחים יותר או פחות, מוזרים יותר או פחות, שיכולים להוסיף עניין למטבח שלכם. הרי הם לפניכם.

 

 

להגיד "אני אוהב אותך" בפסטה

המוצר: פסטה בצורת לבבות

 

היצרן: "טאראל'אורו", איטליה

 

במה עסקינן? פסטה בצורת לבבות קטנים וחמודים, בצבע זהוב-טבעי ובצבע כתום-אדום, שמקורו בפפריקה. הפסטה שומרת היטב על צורתה בבישול - ומרקמה וטעמה מצויינים.

 

לסיכום: מומלצת בחום.

 

המחיר: 19.90 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.

 

להשיג ב: רשתות "עדן טבע מרקט", "טיב טעם", "סטוק מרקט", "חצי חינם" , "לגעת באוכל", "ספייסס". כשר פרווה.


פסטה לאוהבים (צילום: יעל גרטי)

 

דולסה דה לצ'ה ללא סוכר?

המוצר: ריבת חלב ללא תוספת סוכר

 

היצרן: "גלעם", קיבוץ מענית

 

מפעל "גלעם" מפיץ חידוש: ריבת חלב לייט, ללא תוספת סוכר, 0% שומן, שמכילה 55% פחות קלוריות מריבת חלב רגילה. עיון מעמיק ברשימת המרכיבים מגלה גם אבקת חלב רזה, מווסת חומציות, חומר מייצב, חומר משמר וחומרי טעם וריח. במקום סוכר מככבים במוצר ארבעה ממתיקים מלאכותיים שונים: סורביטול, מלטיטול, אריתריתול וסוכרלוז. לדברי א', חברתי הסוכרתית, שלושת הממתיקים הראשונים אינם מומלצים כלל וכלל לחולי סוכרת וידועים כגורמים לכאבי בטן. סוכרלוז, לדבריה, נחשב בטוח, אך מדובר בממתיק חדש יחסית, וייתכן שטרם נערכו מחקרים אודות השפעתו. לפיכך, אין כאן מבחינתה בשורה אמיתית לחולי הסוכרת.

 

ואיך הטעם? כדי לעמוד על טיבו של המוצר קיבלתי מ"גלעם" ריבת חלב רגילה וריבת חלב לייט: ריבת החלב הרגילה אופיינה בטעם לוואי, מעין תחושה אבקתית בקצה הלשון – ואילו ריבת החלב לייט התגלתה כמתוקה יותר ומתוקה מדי, באופן שמכביד על הלשון.

 

לסיכום: לא מומלצת, לא מבחינת הטעם ולא כפתרון לסוכרתיים.

המחיר: 17-18 שקלים לאריזה במשקל 400 גרם.

 

להשיג ב: רשתות "קואופ ישראל", "עדן טבע מרקט", "אבא ויקטורי", "סופר ספיר", "מחסני השוק", "סופר דוש", "סטופמרקט", "פוליצר" ובחנויות "חביב" ודוכן גן שמואל. כשר חלבי.

 

פסטה טלפונית

המוצר: פוזילי קורטי בוקאטי (Fusilli Corti Bucati)– סלילי פסטה

 

היצרן: "די צ'קו", איטליה

 

לפני כשלוש שנים פגשתי את אחותה הגדולה של פסטה זו, ששמה הוא פוזילי-לונגי-בוקטיני, שהיא פסטה בצורת סלילי טלפון ארוכים וחינניים. הנה צצה על המדפים פסטה זהה, אך קצרה, פוזילי קורטי (קצרים) בוקטי שמה. הפסטה שומרת היטב על צורתה בבישול - ומרקמה וטעמה פשוט מצויינים.

 

לסיכום: מומלצת בחום.

 

המחיר: 26.90 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.

 

להשיג ב: רשת "ספייסס". כשר פרווה.

 

מלאה בעצמה

המוצר: ניוקי מחיטה מלאה

 

היצרן: "פסטיפיקו נרוני אוליבה", איטליה

 

במה עסקינן? בצקניות תפוחי אדמה חומות בהירות שמכילות קמח מלא - אך גם קמח לבן ולא מעט תוספים תעשייתיים: חומר מתחלב, חומר מייצב, חומצת לימון, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, חומצה סורבית ועוד. הכנתי את הניוקי לפי ההוראות (2-3 דקות בישול), הטבעתי אותם ברוטב עגבניות מוכן (ראו בהמשך), הוספתי מעט עגבניות שרי מיובשות ומתובלות - והתוצאה (בארבע דקות עבודה, כאמור) היתה טעימה ומשביעה.

 

לסיכום: מומלצים.

 

המחיר: 12-18 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.

 

להשיג ב: רשתות "מגה", "טיב טעם", "סטוק מרקט", "חצי חינם" , "לגעת באוכל" ו-"ספייסס". כשר חלבי.

 

מה את מתחזרת?

המוצר: רוטב חזרת עם חרדל

 

היצרן: "Woeber's", ארה"ב

 

במה עסקינן? רוטב חזרת עם המון חרדל גרגרים, שהוא אחיו של רוטב החזרת בתוספת החמוציות עליו כתבתי לפני שנתיים. מכיל: חומץ, זרעי חרדל, סוכר, חזרת, תבלינים ורק 100 קלוריות ב- 100 גרם. אינו מכיל צבעי מאכל או חומר משמר.

 

ואיך הטעם? גם מי שאוהב חזרת וחרדל יגלה שהשילוב בין השניים יוצר רוטב מעט תוקפני מדי.

 

לסיכום: אפשר אך לא הכרחי.

 

המחיר: 22.90 שקלים למיכל במשקל 453 גרם.

 

להשיג ב: רשת "ספייסס". כשר פרווה.


מעושנת ומחורדלת. שני סוגי חזרת (צילום: יעל גרטי)

 

מעושן זה פנאן

המוצר: רוטב חזרת בטעם מעושן

 

היצרן: "Woeber's", ארה"ב

 

במה עסקינן? כחובבת טעם מעושן במאכלים, החל מפפריקה מעושנת וכלה במוצרלה מעושנת, שמחתי למצוא את רוטב החזרת בטעם מעושן. בניגוד לאחיו הנזכר לעיל, רוטב זה מכיל חומר משמר וחומר מייצב, אך אינו מכיל צבעי מאכל. עוד מכיל המוצר: שמן סויה, סירופ תירס, חומץ, חלמונים, עמילן תירס מעובד וכמובן – חזרת. עוד בניגוד לאחיו, רוטב זה אינו דל קלוריות כלל וכלל ( 400 קלוריות ב-100 גרם) ואינו תוקפני כלל וכלל. הרוטב עדין יותר, טעים, מעניין ומפנק. תוספת נהדרת לכריכים (עם חביתה, למשל).

 

לסיכום: מומלץ בחום - לאוהבי החזרת, כמובן.

 

המחיר: 22.90 שקלים למיכל במשקל 453 גרם.

 

להשיג ב: רשת "ספייסס". כשר פרווה.

 

בלעדיך אני חציל בן אדם

המוצר: ניוקי תפוחי אדמה בתוספת חצילים

 

היצרן: "פסטיפיקו נרוני אוליבה", איטליה

 

המוצר מכיל תפוחי אדמה, חומר מתחלב, חומר מייצב, חומצת לימון, תבלין חצילים (?), קמח דורום, קורנפלור, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, חומצה סורבית וקמח אורז. הניוקי אינם שומרים על שלמות צורתם במהלך הבישול הקצרצר, מרקמם צמיגי ודביק וטעם החצילים מרומז בעדינות רבה, אם בכלל.

 

לסיכום: לא מומלצים.

 

המחיר: 17.90 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.

 

להשיג ברשת "מגה", "טיב טעם", "סטוק מרקט", "חצי חינם" , "לגעת באוכל", "ספייסס". כשר חלבי.

 

טונקה להמונים

המוצר: פולי טונקה

 

לפני שנתיים וחצי כתבה כאן ענבל קליין על פולי הטונקה שהפכו ללהיט בקינוחים במסעדות העילית. כעת זמינים פולי הטונקה לכל מאן דבעי, בחנות הנתנייתית "מר קייק", המייבאת את המוצר.

 

הפולים יבשים, שחורים ומצומקים, בעלי ריח שקדים חזק ומדהים (חברה שביקרה בביתי טענה שזהו ריחו של הציאניד- ושקדים אכן מכילים כמות מזערית של מימן ציאנידי). כדי לנצל את הארומה המדהימה יש לגרר את הפול בעזרת מגררת קטנה (או מגררת "מייקרופליין"), בדומה לאופן שבו מגררים אגוז מוסקט, לתוך קינוחים, דוגמת קרם ברולה, פנקוטה וכיוב', בעת הכנתם.

 

לסיכום: להרפתקנים.

 

המחיר: 75 שקלים ל-30 גרם.

 

להשיג ב: "מר קייק", אזור התעשייה הישן, נתניה


פולים להרפתקנים. טונקה (צילום: יעל גרטי)

 

יונה עם עלה של זית (מפסטה)

המוצר: פסטה בצורת עלי זית

 

היצרן: "טאראל'אורו", איטליה

 

 

במה עסקינן? פסטה ירוקה בצורת עלי זית מוארכים וחמודים. מכילה קמח סמולינה מחיטת דורום ותרד, שומרת על צורתה בבישול, טעמה חביב - אך קשה לומר שניתן לחוש בטעמו של התרד.

 

לסיכום: אפשר בהחלט.

 

המחיר: 16 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.

 

להשיג ב: רשת "עדן טבע מרקט", "טיב טעם", "סטוק מרקט", "חצי חינם", "לגעת באוכל", "ספייסס". כשר פרווה.


פסטה פציפיסטית (צילום: יעל גרטי)

 

רוטב עגבניות - או לא להיות

המוצר: "PomoSugo" - רוטב עגבניות עם ירקות ובזיליקום

היצרן: "Alimentis", איטליה

 

במה עסקינן? רוטב עגבניות מוכן לאכילה, ללא חומר משמר, מכיל 100% עגבניות מאיטליה, רכז עגבניות, בצל, גזר, סלרי, שמן חמניות, מלח, סוכר ובזיליקום. הטעם פשוט מצויין - ולא מורגשים טעמי לוואי. אחרי הפתיחה יש לשמור במקרר ולצרוך תוך שבוע.

 

לסיכום: מומלץ - ומתאים במיוחד לעצלנים או לממהרים.

 

המחיר: 19.90 שקלים לאריזת קרטון במשקל 500 גרם.

 

להשיג ברשת "ספייסס" (יהוד, הדר יוסף וצומת בילו).

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה טלפונית
צילום: יעל גרטי
מומלצים