שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

טעימות ומיוחדות: לחמניות אניס וצימוקים

אוהבים אניס? יעל גרטי מזמינה אתכם לאפות לחמניות עם זרעי אניס, צימוקים שחורים, קמח שיפון, קמח מלא וסובין; קלות להכנה וטעימות מאוד

לפני חודשים אחדים שמעתי על קיומן של לחמניות אניס וצימוקים במסעדה מסוימת. כיוון שהשילוב נשמע היה מיוחד, ניסיתי להשיג את המתכון, אך ללא הצלחה. החלטתי, אם כן, לאלתר. הצטיידתי בזרעי אניס, שנקראים ינסוּן בערבית, ובצימוקים שחורים קטנים במיוחד, שחיים הירקן (שהוא הרבה יותר מירקן, בעצם), כינה "צימוקים מיניאטוריים". שיחקתי עם מתכון של לחם אחר – והתוצאה שהתקבלה היתה טעימה בדיוק כפי שחשבתי שתהיה וזכתה לשבחים מפיהן של שכנותיי, סיגל ושירה. הרי הן לפניכם.

 

עוד מתכוני לחמים ולחמניות

 

לחמניות אניס וצימוקים

אפשר להכין את הלחמניות הללו עם זרעי אניס (ינסון) או עם זרעי שומר, שניתן להשיג בכל חנות תבלינים. לחילופין ניתן להשתמש בכל תבלין יבש אחר, כגון: זרעי כוסברה, זרעי חרדל, קימל וכיוב' – ולוותר על הצימוקים. חשוב להשתמש בתבלינים טריים מאוד, שרכשתם בחודשיים האחרונים לכל היותר, ולא בתבלינים שנחו ארוכות בארון וטעמם התפוגג זה מכבר.

 

במקום שמרים טריים מקובייה ניתן להשתמש בכמות זהה של שמרים טריים מגורענים מסוג "שמרית", שאפשר לערבב ישירות עם הקמחים (ואז להוסיף את המים). לחילופין ניתן להשתמש ב- 10 גרם שמרים יבשים, שאפשר לערבב ישירות עם הקמחים (ואז להוסיף את המים).

 

קמח מלא וקמח שיפון ניתן להשיג בכל מרכול. סובין חיטה ניתן להשיג במדפי הדגנים במרכולים או בחנויות טבע. חשוב להשתמש בצימוקים שחורים קטנים ככל שניתן.

 

ניתן, כמובן, להכין את הבצק במיקסר.

 

המרכיבים (ל-13 לחמניות גדולות):

30 גרם שמרים טריים (מקובייה)

2 ו-1/2 כוסות (625 מ"ל) מים פושרים (עד 30 מעלות)

520 גרם (4 כוסות פחות 4 כפות) קמח לחם ("שטיבל" מס' 2) או קמח לבן

1 כוס (135 גרם) קמח מלא

1/2 כוס (50 גרם) קמח שיפון

1/2 כוס (20-25 גרם) סובין חיטה

1 כף גדושה (20 גרם) מלח

2-3 כפות זרעי אניס (ינסון) או זרעי שומר

3 כפות שמן זית

2 חופנים (60 גרם) צימוקים שחורים קטנים מאוד

לשימון הקערה: שמן זית

עזרים: נייר אפייה, כלי חסין חום


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים שמרים במים פושרים ומניחים בצד.
  2. בקערה גדולה מאוד ונוחה ללישה מערבבים קמח לחם (או קמח לבן), קמח מלא, קמח שיפון, סובין חיטה, מלח וזרעי אניס.
  3. יוצקים את תערובת השמרים לקערת הקמחים ומערבבים מעט בעזרת כף.
  4. מוסיפים שמן זית, מערבבים מעט בעזרת כף ומתחילים ללוש בידיים. לשים במשך 5 דקות לפחות ומוסיפים מעט קמח לחם/לבן במידה והבצק דביק. משמנים את הקערה במעט שמן זית ומניחים את הבצק להתפחה במשך שעה עד שעה ורבע בטמפרטורת החדר, כשהוא מכוסה במגבת לחה.
  5. מוציאים אוויר מן הבצק, מוסיפים צימוקים ומטמיעים אותם בבצק.
  6. מכינים שתי תבניות תנור, מרופדות בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-13 פיסות שוות ומעצבים לחמניות עגולות. מניחים על גבי שתי התבניות, מכסים במגבות לחות ומתפיחים במשך 40-60 דקות.
  7. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים לתוכו כלי חסין חום ובו מעט מים.
  8. כשהתנור הגיע לחום הרצוי, מכניסים תבנית אחת למרכז התנור. אופים במשך 10 דקות. מוציאים את כלי המים, מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות וממשיכים לאפות עוד 25 דקות או עד להשחמה. מוציאים ומצננים מעט. כדי לאפות את התבנית השניה מחממים שוב ל-220 מעלות, ממתינים 10 דקות, מכניסים את התבנית למרכז התנור וממשיכים באותו אופן.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים