שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

פריכות ומתובלות: לביבות קינואה אפויות

יעל גרטי מזמינה אתכם להכין לביבות קינואה, קישואים וגזר, משופעות בגרעיני חמניות ומתובלות, פריכות ונהדרות – שמגישים לצד רוטב מרענן

עד לפני שלוש שנים עסקה אלומה בליליוס (35), ירושלמית במקור, בניהול פרוייקטים בתחום הנדל"ן. לאורך השנים היא בישלה לחברים ולמשפחה, עד שהחליטה להתמסר לעניין, פצחה בלימודי קונדיטוריה ב"בישולים" והחלה להציע את שירותיה כשפית פרטית.

 

במסגרת זו היא נפגשת עם הלקוח, מבררת את צרכיו והעדפותיו, עורכת את הקניות ומבשלת בביתו. מבחר סגנונות הבישול שהיא מציעה מגוון: החל באוכל טורקי וחלבּי, שהיא מכירה מבית הוריה, וכלה באוכל צמחוני-בריאותי. "אני מתאימה את עצמי ללקוח", היא אומרת, "העיקר שהמנות יסבו אושר לסועד". כמי שממוקמת בגבעתיים, היא מציעה את שירותיה ללקוחות ברחבי גוש דן והשרון (לפרטים: טל' 054-5333484).

 

אני שמחה לשתף אתכם במתכון שקיבלתי מאלומה, שהכנתי בביתי ונחל הצלחה כבירה.

 

מתכונים בריאותיים נוספים

פלפלים ממולאים אורז מלא, בורגול ונבטוטים

אטריות אורז מלא עם ירקות

מג'דרה בריאותית

תבשילי קינואה

מאפה פסטה מקמח מלא ברוטב עגבניות

לביבות חצילים קלויים ולבנה

קציצות עדשים וסלט בריאות


(צילום: אסף אמברם)

 

לביבות קינואה וירקות ברוטב ריוויון ועירית

מתכון של אלומה בליליוס

 

לביבות אפויות, פריכות, מתובלות ופשוט מעולות. קינואה ניתן להשיג בכל מרכול ובכל מכולת, ואין צורך לשטוף אותה לפני הבישול.  כמון טחון וכוסברה טחונה ניתן להשיג בכל חנות תבלינים. במקום קמח ניתן להשתמש בפירורי לחם נוספים, מעבר למצויין במתכון, עד שהעיסה תסתמן כיציבה דייה.

 

כשמשמנים את נייר האפייה בשמן זית (בנדיבות), יש לעשות זאת בעזרת הידיים – ולא בעזרת נייר מגבת, שסופג את השמן. במקום 2 בצלים יבשים ניתן להשתמש בארבעה בצלים ירוקים. אפשר לוותר על הרוטב: הלביבות טעימות מאוד גם בלעדיו.

 

המרכיבים (ל-35 לביבות):

שמן זית

1 כוס קינואה

מלח

פלפל שחור גרוס גס

2 גזרים, קלופים

2 קישואים, שטופים

2 בצלים, קלופים

1/2 חב' פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק

1/2 כוס גרעיני חמניות

1 כפית מלח

1/4 כפית כמון טחון

1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה (גרגרי כוסברה טחונים)

3 ביצים L, טרופות

1/2 כוס פירורי לחם מכל סוג

6 כפות קמח

לרוטב:

500 מ"ל (1 מיכל קטן) ריוויון (או יוגורט עיזים)

1/2 חב' עירית, שטופה וקצוצה דק

גרידת קליפת 1/2 לימון

1-2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

 

עזרים: נייר אפייה


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:

  1. הקינואה: מרתיחים 2 כוסות מים בקומקום חשמלי. מחממים 1-2 כפות שמן זית בסיר בינוני על אש גבוהה. מוסיפים קינואה, מלח ופלפל ומערבבים במשך 20 שניות.
  2. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.
  3. כשחולפות 10 דקות (אין צורך להמתין עד שהמים יתאדו) מכבים את האש, מסננים את הקינואה במסננת דקה, מחזירים לסיר, ללא להבה, מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.
  4. מפרידים גרגרים בעזרת מזלג ומניחים את הסיר בצד.
  5. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים ב-2 כפות שמן זית, בעזרת הידיים.
  6. במעבד מזון עם דיסקית ז'וליינים (רצועות דקיקות) מגררים גזר, קישוא ובצל. סוחטים היטב בעזרת הידיים ומעבירים לקערה.
  7. מחליפים ללהב המתכת, קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
  8. מוסיפים לקערה את הקינואה המבושלת, גרעיני חמניות, מלח, כמון, כוסברה טחונה ו-1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס. מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  9. מוסיפים לקערה ביצים טרופות ומערבבים. מוסיפים פירורי לחם וקמח. מערבבים עד להטמעותם.
  10. בודקים שהעיסה יציבה דיה כדי שניתן יהיה ליצור כדורים. במידה ולא, מוסיפים מעט קמח.
  11. יוצרים כדורים מן העיסה, סוחטים אותם היטב בין כפות הידיים ומניחים על גבי נייר האפייה, המשומן היטב. מכניסים למרכז תנור ואופים במשך 15 דקות.
  12. מוציאים, הופכים בעזרת מרית ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים ומצננים. ממשיכים כך עם יתרת העיסה.
  13. הרוטב: מערבבים ריוויון, עירית, גרידת קליפת לימון, שמן זית ומלח. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, במידת הצורך. מגישים את הלביבות כשהרוטב לצדן.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים