שתף קטע נבחר

מדען השיבוטים וו-סוק הורשע במעילה ובמרמה

המדען הדרום קוריאני הוואנג וו-סוק, אביו של הכלב המשובט הראשון סנופי, הורשע במעילה בתקציבי מחקר וברכישה לא חוקית של ביציות. עונשו של האיש שהיה רק לפני ארבע שנים אחד המדענים המהוללים בעולם - מאסר על תנאי

הוואנג וו-סוק, המדען הדרום קוריאני שהואשם בזיוף תוצאות מדעיות, הורשע היום (ב') על ידי בית משפט בסיאול במעילה בכספי קרנות וברכישה בלתי חוקית של ביציות מנשים.

 

וו-סוק, 56, הואשם בקבלת מימון למחקרים במרמה, במעילה בכספי מחקר וברכישה בלתי חוקית של ביציות מנשים לצורכי מחקר. בית המשפט זיכה אותו מהאשמה של זיוף תוצאות והאשים אותו רק בסעיפים של מעילה ורכישה בלתי חוקית של ביציות.

 

 

התביעה דרשה כי האיש שבזמנו נהנה ממעמד של גיבור לאומי בדרום קוריאה, יירצה עונש מאסר של ארבע שנים, אך השופט קבע כי וו-סוק הביע חרטה על מעשיו ופסק לו עונש מאסר על תנאי לתקופה של שלוש שנים.

 

בזמן שהוקראה החלטת השופטים המתינו מחוץ לבית המשפט עשרות ממעריציו של המדען המפורסם, הזוכרים לו את ימי תהילתו. עד לפני ארבע שנים, נחשב האיש הזה לאחד המדענים הנערצים ביותר בעולם. למעמד זה הגיע בפברואר 2004, לאחר שפרסם מאמר בכתב העת Science שבו טען כי הצליח ליצור תאי גזע עובריים על ידי שיבוט של תאים מעוברי אדם.

 

המאמר זכה לפרסום רב והישגו של וו-סוק הונצח כאחד ההישגים החשובים והשנויים במחלוקת של המדע במאה ה-21. כעבור שנה שוב הדהים וו-סוק את העולם כאשר חשף למצלמות את סנופי - הכלב המשובט הראשון. סנופי היווה הוכחה חיה ליכולותיו של האיש בטכנולוגיה המכונה "שיבוט רבייתי".

 

עוד באותה שנה פרסם וו-סוק מאמר נוסף ובו טען כי יצר תאי גזע משובטים ממתאים בגופם של מבוגרים חולים. הישג כזה הוא אחת המטרות הנכספות ביותר של המדע בימינו - שכן לתאי גזע הנוצרים מגופם של חולים יכול להיות פוטנציאל רב ככלי טיפול במחלות ניווניות.

 

בנובמבר 2005 - זמן קצר לאחר שהודיע שותפו של וו-סוק, ג'רלד שאטן מאוניברסיטת אדינבורו, כי הוא מפסיק את עבודתו עם המדען בשל אי סדרים שונים סביב גיוס תרומות הביציות לשיבוטים - סיפר לעיתונים אחד מעוזרי המחקר של וו-סוק כיצד שילם לנשים 1,400$ עבור תרומת ביציות. תשלום על תרומת ביצית לצרכי מחקר נחשב עבירה על החוק ברוב המדינות ולאוניברסיטת סיאול לא נותרה ברירה אלא לערוך חקירה מקיפה סביב עבודתו של בכיר מדעני המדינה.

 

ב-29 בדצמבר הודיעה אוניברסיטת סיאול כי כל טענותיו של וו-סוק בדבר שיבוט תאי גזע עובריים היו שקריות וכי אין בידו הוכחות מדעיות למידע שהציג במאמריו. וו-סוק מיהר להתפטר מכל תפקידיו באקדמיה וכיום הוא עוסק באופן פרטי בשיבוט חיות מחמד לכל המרבה במחיר. בעקבות הרשעתו היום, צפויות הרשויות לשלול את רשיונו של וו-סוק לעסוק בשיבוט רבייתי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים