אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הקו הירוק

חולות ניצנים. תחת איום צילום: בועז רענן
חולות ניצנים. תחת איום צילום: בועז רענן
 
חבל לכיש. עוד רגע בונים צילום: דוד שהמי
חבל לכיש. עוד רגע בונים צילום: דוד שהמי
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

 

לוקחים לכם את הטבע מתחת לרגליים

אם תצאו לטייל בסוף השבוע, קחו איתכם מצלמה. כי אם תמשיך הממשלה לקדם את הרפורמה בתיכנון ובנייה, מהשטחים הפתוחים יישארו רק התמונות. מערכת התיכנון תאבד את הכוח להגן על הטבע מפני עסקאות הנדל"ן והדחפורים, והציבור לא יוכל יותר לקבוע כיצד תראה הארץ בה הוא מגדל את ילדיו

איתמר בן דוד
פורסם: 11.02.10, 14:45

סוף השבוע עומד להיות אביבי (אפילו חם, אומרים החזאים). הגשמים שירדו בחודש שעבר צבעו אזורים שלמים בארץ בירוק עז והשדות התמלאו בפריחות צבעוניות. רק דבר אחד יכול לקלקל לכם את הטיול הנעים: שר הפנים אלי ישי החליט אתמול לאשר את הרפורמה בתיכנון ובבנייה, ולהעביר אותה לאישור הממשלה. אם המהלך הזה יאושר, ייתכן שבעוד שנים לא רבות כבר לא יהיה איפה לטייל. 

 

השטחים הפתוחים בישראל הולכים ומצטמצמים, וערכי טבע נדירים נמצאים תחת לחץ מתמיד מצד יוזמות פיתוח ובנייה - פרטיות וממשלתיות כאחד. אך הנזק לא מסתכם רק בפגיעה במערכות אקולוגיות, והשטחים הפתוחים חשובים לא רק לחוקרים מתחום מדעי החיים; הם חיוניים לכולנו: הם תורמים לאיכות האוויר שאנו נושמים, למיתון הטמפרטורה האזורית וההתחממות הגלובלית, הם מבטיחים את מילוי מאגרי מי התהום והם מספקים מקום מפלט מהרעש וההמולה של העיר.

 

דעה:
לא מרפסת - את החוף רוצים לסגור לכם / ניר פפאי
לשכת ראש הממשלה מקדמת בחדרי חדרים את הרפורמה בתיכנון ובבנייה. למה החשאיות? כנראה בגלל שמה שמוצג כמהפכה לטובת "האזרח הקטן", שיאפשר לכל אחד לסגור מרפסת בלי כאב ראש, הוא למעשה מהלך שיאפשר ליזמי הנדל"ן לסגור לנו את החופים והשטחים הפתוחים
לכתבה המלאה

ישראל אינה ארץ רחבת ידיים והשטחים הפתוחים אינם רבים. ממשל אחראי היה שומר עליהם מכל משמר. לצערנו, ההיפך הוא הנכון. דווקא הממשלה היא זו, שבניגוד למדיניות התכנון שלה, מקדמת עשרות מוקדי פיתוח בלב השטחים הפתוחים, מקימה תשתיות הרסניות, מעודדת יוזמות תיירות שאינן מתחשבות בטבע הרגיש ומאשרת הקצאת קרקעות חקלאות בצורה גורפת. נדמה שכל מה שמעניין את מקבלי ההחלטות הוא מעמד גזירת הסרט, ולא העתיד הרחוק יותר.

 

המאבק על השטחים הפתוחים:

 

על עתידם של השטחים הפתוחים מרחפת סכנה נוספת: בחודשים האחרונים מקדם ראש הממשלה הרחק מעין הציבור את הרפורמה בחוק התכנון והבנייה. הממשלה משגרת מסרים עמומים המבטיחים ייעול וקיצור של הליכי התיכנון והרישוי. אלא שמהמידע שנחשף אט אט עולה כי החוק במתכונתו הנוכחית עלול להוביל לפגיעה קשה ביכולת לשמור על מעט השטחים הפתוחים שעוד נותרו, ולתכנן את העתיד בצורה אחראית לטובת כלל הציבור.

 

אם המהלך יצא לפועל, מי שישלוט במוקדי קבלת ההחלטות יהיו גורמים בעלי אינטרס מובהק - פוליטי או כלכלי. יש סכנה אמיתית שהציבור לא יוכל להשמיע את קולו כאשר מתכננים ומשרטטים את דמותה של הארץ בה הוא רוצה לגדל את ילדיו ונכדיו.

 

אין ספק שיש מקום לחזק ולשפר את מערכת התכנון, אך במתכונת הנוכחית נראה שהמהלך לא יפתור את הבעיות הישנות אלא רק יצור בעיות חדשות - חמורות שבעתיים. העיקרית שבהן היא חיסול השטחים הפתוחים, ושלילת כוחו של הציבור להתנגד לצעדים הללו ולהשפיע על איכות חייו.

 

הרפורמה בתיכנון ובנייה מטיבה עם קבלנים ובעלי שררה. היא מזיקה לטבע, לאדם ולמדינה. בלי מערכת תכנון מקצועית, שקופה, ושהציבור שותף בהחלטותיה, כבר לא נוכל לשאול יותר "לאן נטייל השבוע?" - כי לא יהיה לאן.

 


הכותב הוא המתכנן הסביבתי של החברה להגנת הטבע

 

תגיות: שטחים פתוחים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as18-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©