שתף קטע נבחר

עונש אוסטרלי? "נמנענו באו"ם בגלל הדרכונים"

גורם במשרד החוץ בקנברה אמר לעיתון מקומי כי ההחלטה לשנות כיוון ולהימנע בהצבעה בנוגע לדו"ח גולדסטון, קשורה לדרכונים המזויפים ששימשו לחיסול בדובאי. שר החוץ הכחיש, אך לדברי הגורם, גם החלטת בריטניה נועדה להעביר מסר

עיתוני אוסטרליה עוסקים הערב (יום א') בהרחבה בהחלטתה של קנברה להימנע בהצבעה בעצרת האו"ם שלשום על הצעת ההחלטה של הליגה הערבית, לפיה המזכ"ל, באן קי-מון, ידווח לה על החקירות שביצעו ישראל והפלסטינים בנוגע למבצע "עופרת יצוקה" בתוך חמישה חודשים. זאת, על רקע פרשת הדרכונים האוסטרליים המזויפים ששימשו את מחסליו של מחמוד אל-מבחוח בדובאי.

 

התקשורת האוסטרלית הבליטה את הנושא בעיקר לאור העובדה שבהצבעה על החלטה דומה לפני שלושה חודשים התייצבה

אוסטרליה לצדה של ישראל, והצביעה נגד. על רקע זימונו של שגריר ישראל במדינה, יובל רותם, לשיחה במשרד החוץ בקנברה בשבוע שעבר, וטענתו בשבת של ראש ממשלת אוסטרליה, קווין ראד, כי ארצו לא קיבלה מישראל הסבר מספק למעורבותה לכאורה בזיוף הדרכונים, תוהים באוסטרליה אם יש קשר בין הדברים.

 

שר החוץ האוסטרלי, סטיבן סמית, אמר כי ההימנעות אינה קשורה לאירועים האחרונים, כפי שהגדיר זאת. "ממשלת אוסטרליה תמיד שוקלת את ההחלטות באו"ם לגופו של עניין", אמר סמית. "אוסטרליה נמנעה בהצבעה על ההחלטה הזו משום שבניגוד להחלטות קודמות, היא לא תמכה בדו"ח גולדסטון. ההצבעה שלנו על ההחלטה לא הושפעה מהאירועים האחרונים".

 

עם זאת, גורם במשרד החוץ האוסטרלי אמר לעיתון "סידני מורנינג הראלד", כי "אין ספק שמטרת ההחלטה להימנע היא להעביר מסר לישראל שלא לקחת את התמיכה האוסטרלית כמובנת מאליה". לדבריו, כמה גורמים השפיעו על החלטת אוסטרליה להימנע, אולם אין ספק כי השימוש בדרכונים האוסטרליים עזר לשנות את עמדתה של הממשלה לעומת הצבעות קודמות.

 

האם גם בריטניה וצרפת רומזות?

"הנוהג שלנו בעבר היה להצביע עם ארה"ב על החלטות הנוגעות לישראל, להראות תמיכה רבה ככל האפשר בישראל", אמר אותו גורם. "אנחנו מודעים גם לכך שהחלטת בריטניה להצביע בעד ההחלטה הושפעה מהעובדה שרבים כל כך מבין אזרחיה נקשרו בהתנקשות בדובאי". אגב, באופוזיציה האוסטרלית האשימו מנגד את הממשלה כי הפחיתה את תמיכתה בישראל כחלק מהניסיון שלה לזכות במושב במועצת הביטחון.

 

משטרת דובאי פרסמה בשבוע שעבר שמות של 15 חשודים חדשים בחיסולו של בכיר חמאס אל-מבחוח, שמצטרפים ל-11

שנחשפו שבועיים לפני כן. לדברי המשטרה, בין החשודים החדשים שלושה שהשתמשו בדרכונים אוסטרליים: אדם מרקוס קורמן, ג'ושווע דניאל ברוס וניקול סנדרה מקבי. שמותיהם של 12 בריטים נקשרו בפרשה.

 

בהחלטת העצרת הכללית של האו"ם ביום שישי בערב, שעברה ברוב של 98 מדינות תומכות מול 7 מתנגדות, נקרא מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, לדווח תוך חמישה חודשים על התקדמות החקירות הפנימיות בישראל וברשות הפלסטינית בנוגע לאירועי "עופרת יצוקה" בעקבות דו"ח גולדסטון. 31 מדינות נמנעו בהצבעה. אגב, גם צרפת - שדרכוניה זויפו אף הם - וניו-זילנד, שנקשרה בעבר בפרשה דומה, שינו את עמדתן מהימנעות לתמיכה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העצרת הכללית. "תמיכתנו לא מובנת מאליה"
צילום: AFP
קורמן. התמונה על אחד הדרכונים האוסטרליים
מומלצים