שתף קטע נבחר

מדד המחירים לצרכן ליוני עלה ב-0.3%

מחירי ההלבשה וההנעלה עלו ב-11.2%, הפירות הטריים התייקרו ב-7.1%, סעיף הדיור עלה ב-0.6% והבריאות ב-0.5%. ירידות נרשמו במחירי ספרי הקריאה, שירדו ב-14.3%, הירקות הטריים שהוזלו ב-5.3%, והדלק והשמנים לכלי רכב שירדו ב-4.7%. ב-12 החודשים האחרונים עלתה האינפלציה ב-2.4%

מדד המחירים לצרכן לחודש יוני עלה ב-0.3% - כך פרסמה אחר הצהריים (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. עליה נרשמה בעיקר בסעיפים הבאים: הלבשה והנעלה - 11.2%, פירות טריים - 7.1%, תקשורת - 0.8%, דיור - 0.6%, ובריאות - 0.5%. ירידות נרשמו במיוחד בסעיפים: ספרי קריאה - 14.3%, ירקות טריים - 5.3%, עופות - 5.6%, דלק ושמנים לכלי רכב - 4.7% ותחבורה - 1.1%.

 

 

מתחילת השנה עלה המדד ב-0.7%. המדד ללא אנרגיה עלה ב-1% והמדד ללא דיור עלה ב-0.2%.

 

ב-12 החודשים האחרונים (יוני 2010 לעומת יוני 2009) עלתה האינפלציה ב-2.4%, ונשארה בתוך תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה - 1%-3%. המדד ללא דיור עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-1.7% בלבד.


 

לפני פרסום המדד העריכו האנליסטים כי המדד יעלה בשיעור מתון של 0.2%-0.4%, ויוריד את שיעור האינפלציה השנתי לרמה של 2.8%. להערכת האנליסטים, בשל המדד המתון והסבירות הנמוכה שברחבי העולם יתחילו הבנקים המרכזיים במהלך של העלאות ריבית, צפוי גם נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, להימנע מהעלאת הריבית בסוף החודש.

 

איילת ניר, הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות אי.בי.אי כתבה בסקירתה השבועית השבוע, כי תחזית האינפלציה לשנה הקרובה התעדכנה ל-2.7% ומדד חודש יולי עודכן ל-0.7% , בעקבות העלאת המס על הסיגריות והדלק.

 

נשיא להב (לשכת העצמאים והעסקים בישראל), יהודה טלמון, אמר בתגובה: "המדד המתון, זה כמה חודשים ברציפות, שב ומצביע על כך שאין כל הצדקה לנגיד בנק ישראל להעלות את הריבית במשק. מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים מצביע גם הוא על התמתנות בפעילות הכלכלית בישראל, זה כמה חודשים. במקביל, הריבית בישראל היא בין הגבוהות בעולם. באירופה וארה"ב היא נמוכה משמעותית. על נגיד בנק ישראל לשקול אף הורדה של הריבית, לאור הנתונים הללו!".

 

יו"ר ועדת הכלכלה בהתאחדות התעשיינים ונשיא פרוטרום, אורי יהודאי, אמר בתגובה: "האינפלציה ב- 12 החודשים הקרובים נמצאת בטווח יעד המחירים ומנגד היצוא התעשייתי בנסיגה בחודשים האחרונים. העלאת הריבית בעת הזו כאשר הריבית בארה"ב אפסית ולא צפויה לעלות בחודשים הקרובים עשויה להגביר את הלחצים לייסוף השקל ולפגיעה נוספת ביצוא הישראלי".

 

סמנכ"ל השקעות בתכלית בית השקעות, דן רון, אמר בתגובה: "אנו מעריכים כי המדדים בחודשיים הקרובים צפויים להיות חיוביים, ובשיעור של סביבות 0.3% לחודש. העלאת המסים החד פעמית צפויה להעלות במעט את מדד חודש יולי שיושפע מהתייקרות מחירי הסיגריות וההתייקרות הצפויה במחירי הדלקים. מנגד מסתמנת ירידה במחירי הפירות שצפויה להיות בעלת השפעה ממתנת על המדד". 

 

לדברי רון, "להערכתנו, המשבר באירופה, ההיחלשות המורגשת בסין, הירידה במדד מנהלי הרכש ורמת הצריכה הפרטית שהתמתנה, יביאו את מדד המחירים לצרכן אל מתחת לרף ה- 2% בשנה הקרובה. המדד הנמוך והסביבה הכלכלית הממותנת יקלו על הנגיד להשאיר את הריבית על כנה במועד החלטתו הבא ולבצע העלאות ריבית מינוריות בהמשך השנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים