שתף קטע נבחר

ביי-ביי מרמרה: הספינה הטורקית עוזבת את חיפה

בעקבות החלטת הדרג המדיני להשיב לידי טורקיה את שלוש הספינות שהשתתפו במשט לעזה, יצאה האונייה שעליה התרחש העימות האלים מהנמל שבו עגנה בחודשיים האחרונים. לטורקיה הועברה איגרת עם בקשה שלא לשלוח ספינות נוספות

אחרי יותר מחודשיים, המשט הטורקי מגיע לקצו: הספינה הטורקית "מאווי מרמרה", שלקחה חלק במשט לעזה, עזבה אחר הצהריים (יום ה') את נמל חיפה, אחרי שהיא ושתי ספינות טורקיות נוספות שהשתתפו במשט הדמים קיבלו אישור לעזוב את ישראל. הספינה, שנחכרה על-ידי הארגון הטורקי IHH, עגנה בנמל מאז השתלט עליה צה"ל בפרשה שסיבכה את ישראל בזירה הבינלאומית.

 

המרמרה הוחרמה על-ידי ישראל יחד עם עוד שתי ספינות שהשתתפו במשט ועגנו בנמל אשדוד. לפני מספר ימים הועברה הספינה מהרציף לספינות מעוקלות שבה עגנה עד אז, לרציף אזרחי, שבו עברה שיפוצים והכנות לקראת הפלגתה לטורקיה.

 

בנמל חיפה אמרו אחר הצהריים כי כל האחריות לספינה ולטיפול בה הייתה על חיל הים, שאף "מידר" את הגורמים האזרחיים בנמל. "חיל הים רק ביקש לפני כמה ימים להעתיק את מקומה, כדי לנקות אותה לפני ההפלגה. הוא יידע אותנו שזה יקרה בזמן הקרוב, אבל אפילו לנו לא אמרו את המועד המדויק", סיפר מנהל הנמל, מנדי זלצמן ל-ynet.


המרמרה נגררת אל מחוץ לנמל, אחר הצהריים (צילום: שי וקנין)

 

בהודעת משרד הביטחון היום נאמר כי בעקבות החלטת הדרג המדיני ובהמשך לבקשת השלטונות הטורקיים, מעביר משרד הביטחון לידי נציגי טורקיה את הספינות העוגנות בישראל לאחר שניסו להפר את הסגר הימי על שלטון חמאס ברצועת עזה. צוותי אוניות הגרר קיבלו לידיהם את שלוש הספינות, עם הציוד האישי שהיה עליהן.


בקרוב בבית. המרמרה בנמל חיפה, היום (צילום: אורן רוזנפלד)

  

במקביל שלח משרד החוץ איגרת לשלטונות טורקיה שבה הובעה ציפייתה של ישראל מטורקיה למנוע מספינות נוספות להפר את הסגר הימי על רצועת עזה. "באיגרת הודגש שישראל מעבירה ציוד וסחורות לעזה באופן שוטף דרך המעברים היבשתיים, באופן שמקובל על הקהילה הבינלאומית ומעוגן בהסכמים מוכרים", נמסר ממשרד הביטחון.

 

בתחילת השבוע הודיע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי ישראל תשתף פעולה עם ועדת החקירה שמינה מזכ"ל האו"ם,

באן קי מון, לחקר אירועי המשט. ההחלטה נפלה על רקע בקשה נחרצת של באן, שהועברה בשבוע שעבר לממשלת ישראל בפגישה אישית שערך באן עם שר הביטחון אהוד ברק.

 

החקירה תתחיל ב-10 באוגוסט, ודיווח ראשון שלה יוגש למזכ"ל האו"ם באמצע חודש ספטמבר. עוד הוחלט כי הפאנל יקבל דו"חות על החקירה הישראלית, ועדת טירקל, שצפויה להתחיל בימים הקרובים לשמוע עדויות מראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 05/08/2010 12:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המרמרה בחיפה, היום. ישראל ביקשה: "לא עוד"
צילום: AFP
מומלצים