שתף קטע נבחר

לשבור את השיטה: כך תקנו לפטופ במחיר שפוי

אין שום סיבה הגיונית שמחשב נייד של אלף דולר יעלה בישראל 5,000 שקל ויותר. ערוץ המחשבים מלמד אתכם איך לקנות לפטופ מכל סוג, במחיר הכי הוגן ושפוי שאפשר – ברשת, בחו"ל וגם פה בארץ. המדריך המלא

יקר מאוד לחיות בישראל, ועוד יותר יקר – לקנות בישראל. מחשבים ניידים הם ממוצרי החשמל היקרים ביותר בארץ, ביחס למחירם בחו"ל.

 

מקבוק אייר 13.3 אינץ' בסיסי עולה למקיסט האמריקאי 1,300 דולר (4,700 שקל). אותו המחשב יעלה לכם קרוב לתשעת אלפים שקלים בישראל. מחשב עסקי מדגם לנובו X201 עולה בארצות הברית קצת יותר מ-1,200 דולר. בארץ? היכונו להיפרד מכעשרת אלפים שקל. רוצים עוד דוגמה? קיבלתם: 500 הדולרים שתשלמו על נטבוק אסוס 1215N בארה"ב לא הופכים ל-1,769 שקל - אלא ל-3,000 בממוצע.

 

בהתחשב בעובדה שאין בישראל מס על יבוא מחשבים ניידים, פער המחירים נראה לא סביר. תוסיפו לכך את העובדה שאלו שמייבאים מחשבים ישירות מסין, ולא מארה"ב או מאירופה, יכולים לחסוך אפילו יותר (ולגבות מהצרכן את אותו מחיר בסיס).

 

אבל יש ברירה. הצרכן הישראלי לא חייב להיכנע למחיר הקיצוני שקבעו רשתות השיווק. איך שוברים את השיטה? פורצים את גבולות הארץ, או שנשארים בה, אבל פועלים בשיטות פחות מקובלות - שכולן פרושות לפניכם במדריך הזה.

 

כבר לא חייבים דוד באמריקה

אפשר לרכוש בחו"ל בכמה דרכים – רכישה פיזית (מה שמחייב שאתם, או מי מטעמכם, יהיה שם), הזמנה ברשת או שילוב שלהם. איך זה עובד?

 


 

קודם כל, צריך לבחור מחשב. מי שלא בטוח איזה דגם מתאים לצרכיו, מוזמן לקרוא את המדריך שלנו בנושא. אחרי שבחרתם דגם, בשביל הספורט, מומלץ לברר מה מחירו בארץ. אחרי שמצאתם אותו באתרי רשתות השיווק והשוואת המחירים, חייכו אל תמונתו שעל המסך ואמרו בקול רשמי: "מותק, אני הולך לקנות אותך בחצי מחיר".

 

התחנה הבאה שלכם היא אתרי היצרנים. חלק גדול מהחברות מאפשרות לרכוש ולהזמין מתוך האתר עצמו, וחשוב לברר אילו דגמים נמכרים במדינה אליה אתם נוסעים. המחיר הוא אולי לא הכי זול שתמצאו, אבל תמיד יהיה זול יותר מהמחיר בישראל. באתרים של סוניHP, אפל, Dell, לנובו, פוג'יטסו וטושיבה אפשר להזמין ישירות מהאתר. באתרים של אסוס, אייסראל ג'י, וסמסונג אי אפשר, אבל תקבלו הכוונה לחנויות.

 

אתם, (או מי שיקנה עבורכם) נוסעים לרואנדה? אין בעיה: אתר החברה יגיד לו בדיוק מי מוכר שם את הדגם שרציתם, ויקשר לאתר שלו. אם אין לספק אתר מסודר או שהחנות שלו, נניח, נגררת בעגלה רתומה לזברה – אתרי החברות יציגו לפחות מספר טלפון. הכל כדי שתגיעו לחנות, הכל כדי שתקנו.

 

זיכרו, שהקונפיגורציות של המחשב בחו"ל (בעיקר בארה"ב) יכולות להיות שונות - תוכלו לבחור בין יותר סוגי מעבדים, כרטיסי מסך ועוד. מחשב בהרכבה עצמית (CTO - Configure To Order) יכול להיות פיתרון מעולה למי שבחר לו דגם, אבל רוצה לשנות בו כמה נתונים.

 

מתי הכי כדאי לקנות? בסוף דצמבר, אחרי עונת החגים בארה"ב ובאירופה - כשהספקים תקועים עם עודפים ממבצעי החג.

 

 

איך קונים מחשב נייד מספק בחו"ל?

שיטה א': הזמנה למלון: אחרי שמזמינים חדר במלון, רוכשים את המחשב אונליין מהארץ ופשוט שולחים אותו למלון. צריך להנחות את החברה למען אותו עבורכם (ועבורכם בלבד), ולהזמין אותו אל החדר שלכם. זמני האספקה נעים בין שבועיים ליומיים (בתשלום כמה דולרים נוספים).

 

שיטה ב': להזמין לבית חבר. בדיוק כמו להזמין למלון, אבל נוח יותר עבור מי שפוגש מכרים בחו"ל, ולא יודע באילו שעות בדיוק יהיה במלון (או אם אתם מהישראלים שאומרים "להזמין מראש? מה פתאום, נמצא חדר בלוס אנג'לס בקריסמס כמו כלום").

 

שיטה ג': רשתות השיווק. ברשתות הגדולות תמצאו את רוב הדגמים, ובשלל קונפיגורציות שלא מביאים לישראל. חובבי הביצועים ישמחו לגלות שבמחיר זול יחסית יוכלו לקבל מחשב חזק בהרבה. בארצות הברית, (עודכן) כדאי לבדוק את CompUSA, את בסט ביי ו-Fry's, ובאירופה את רשת Saturn.

 

שיטה ד': להזמין לארץ. ישנן מספר מצומצם של חנויות שמאפשרות לבצע משלוחים לישראל. מחיר המשלוח משתנה ממדינה למדינה, אולם רבים יסכימו ששווה לשלם 100 דולר נוספים על שילוח מחשב מארה"ב לישראל (בה הוא עולה פי שניים).

 

ומה עם המיסים? כאמור, אין היטל ספציפי על יבוא מחשב נייד. מצד שני, מדינת ישראל גוזרת לה מעשר מערכו של כל מחשב שתעבירו במכס, במסלול האדום. לא מדובר בעונש גדול במיוחד - 16 אחוז מערך המחשב - מע"מ.

 

בסופו של דבר, גם עם תוספת של כמה מאות שקלים למחיר - מדובר בלפטופ זול יותר משנמכר בישראל. למי שאוהב לחיות על הקצה ומעדיף להבריח את המחשב במסלול הירוק, נזכיר שעל אף סיכויים סבירים לא להיתפס - עדיין מדובר בעבירה, שתגרור קנסות ואי נעימות.

 


 

ומה עם מקלדת בעברית? לא בעיה. אפשר לפנות לאחת מהחברות שמציעות שירותי חריטה על מקלדות, ותמורת סכום של 200 שקל תהיה לכם מקלדת עברית כשרה (או ערבית. או רוסית). מצד שני, מי שרכש מחשב בעל מקלדת מוארת, לא יוכל לעשות זאת. פיתרון נוסף, זול יותר, הוא שימוש במדבקות ייעודיות. אלו אמנם זולות בהרבה, אולם פחות עמידות.

 

ומה עם חיבורי החשמל? חלק גדול מהמחשבים שתקנו בחו"ל מיועדים לשקעים ולמתח המקומיים. איך מתמודדים? באמצעות מתאם פשוט שעולה כמה עשרות שקלים בכל חנות צרכי חשמל או ברשתות כמו אופיס דיפו, הום סנטר והאחרות.

 


אחרי קצת סידורים ובירורים, תוכלו לקנות לפטופ בחו"ל בקלות. חשוב לזכור שבחלק מהמדינות בנוי המחשב אחרת - בארצות הברית אין רכיב בלוטות' מובנה בכל דגם בסיסי, בגרמניה יש סידור מקשים מעט שונה מבמדינות אחרות ועוד.

 

עוד בנושא: איך בוחרים נטבוק מודרני?

  •  

איך קונים מחשב נייד זול בארץ?

לא כל אחד נוסע לחו"ל או מכיר מישהו כזה, בתקופה בה הוא צריך לקנות מחשב חדש. ובכלל, ישראלים רבים נרתעים מקניות באינטרנט ומעדיפים לקנות כאן ועכשיו. לפני שאתם רצים אל רשתות השיווק וזורקים אלפי שקלים על המוכר, כדאי שתנסו אחת מהשיטות הבאות. חלקן מצריכות מאמץ, אבל יבטיחו שתשלמו פחות עבור המחשב הבא שלכם. אז איך עושים את זה?

 

1. נמנעים ממותגים מפורסמים

מחשבי HP, אייסר, טושיבה, אפל ויתר היצרניות המוכרות הם מוצרים מצויינים, אבל מחירם כולל לא רק חומרה – אלא גם שם וסמל. ישנם מספר מותגים בישראל, כמו MSI, Hasse ו-Gigabyte, שהם קצת פחות מפורסמים בארץ, ומצויידים באותה החומרה של השמות היותר מוכרים.

 

מומלץ לחפש מחשב לפי גודל מסך מפרט וביצועים (איזה מעבד, כמה זיכרון, זמן סוללה ועוד). אחרי שבחרתם, מצאו מחשב בעל מפרט שכזה, ולאו דווקא דגם ספציפי.

 

למה כן: מחשב זול יותר, עם אותם ביצועים ויכולות.

למה לא: לא לחובבי סטיילינג ופוזה.

למי מתאים: למי שמחפש מחשב עבודה בסיסי, ולא מתרגש ממותגים.

 

2. קונים משומש

מי שזקוק למחשב בסיסי לעבודה, ולא רוצה לעבור את תהליך הרכישה מעבר לים, יכול פשוט לקנות לפטופ יד שניה. אתרי לוחות כמו WinWin ודומיו עמוסים במחשבים למכירה, חלקם במצב מצוין ובמחיר משתלם מאוד.

 

למה כן: אפשרות למצוא מחשב מצוין במחיר זול מאוד.

למה לא: עניין של מזל, במקרים רבים – פתח לתקלות, רמאויות ומחשבים ללא אחריות.

למי מתאים: משתמשים שרוצים מחשב בסיסי מאוד, ויש להם זמן לחפש ולבחון הצעות מכירה שונות.

 

רוצים ללמוד בדיוק איך בוחרים, בוחנים וקונים לפטופ יד שניה? עיינו במדריך שלנו בנושא .

 


מחשב משומש במיוחד
 

3. רוכשים מיבוא מקבילי

רשתות היבוא המקבילי מתבססות על כמויות קטנות יחסית של מחשבים, שהושגו מעודפי יבוא, או רכישות מוזלות אחרות בחו"ל – שלא דרך היבואן הרשמי. תוכלו למצוא חנויות שמייבאות מחשבים בעצמן או רוכשות אותם מיבוא מקבילי בעיקר במנועי השוואת המחירים בישראל.

 

במקרים רבים קורה שהיבואן המקביל נתקע עם לפטופים מדור קודם, שלא הצליח להפיץ לחנויות או למכור במחיר שרצה, וכך יורד מחיר המחשבים. מי שרוצה לנסות את השיטה, יצטרך לבחור דגם (או מפרט), ולהמתין עד שירד מחירו הממוצע. אז, ניתן לרכוש את המחשב בהנחה נוספת של מאות שקלים.

 

עוד מאפיין של היבוא המקבילי הוא דגמים ייחודיים. ליבואן לוקח זמן להביא את הדגמים החדשים ביותר לארץ, העוד שיבואן מקבילי יכול פשוט לקנות בחו"ל ולשלוח לארץ ברגע שהמחשב מגיע למדפים שם.

 

לא לכל הדגמים יש אחריות אחידה. לפעמים תעודת האחריות שלהם אינה בינלאומית, או שמכסה רק נזקים מסוימים. גם במקרה זה כדאי לפנות ליבואן הרשמי ולברר, או לשאול באתר החברה בחו"ל אם האחריות מכסה גם את ארצנו הקטנטונת.

 

למה כן: גישה לדגמים שלא מיובאים באופן סדיר לארץ, פוטנציאל למחיר זול יותר.

למה לא: אחריות פחות יציבה, לא תמיד זול בהרבה.

למי מתאים: משתמשים שרוצים מחשב ייחודי שלא נמכר בארץ.

 

  

סיכום

אפשר לקנות מחשבים ניידים בזול, גם בארץ וגם בחו"ל. לקנות מחשב נייד בזול זו משימה שכוללת לא מעט בירורים, טרחה והשקעה, אבל היא אפשרית בהחלט. למה צריך לעבור את התהליך המעיק כדי לחבוק מקבוק או ENVY חדש? כי היבואנים מרשים לעצמם לדרוש מאיתנו מחירים מופקעים.

 

וברוב המקרים, הצרכן הישראלי נכנע. בסופו של דבר, לשלם עוד אלף שקל על מחשב זה הרבה יותר מהיר מאשר לפתור את בעיית המחירים בישראל.

 

(עדכון) פרסמנו במקור המלצה לבדוק את רשתות האלקטרוניקה Circuit Ciry. סירקיט סיטי סגרה את חנויותיה ב-2008 ונקנתה והיום משמשת רק כאתר מכירה אונליין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כך תקנו לפטופ חדש בזול - גם בארץ, גם בחו"ל
מומלצים