שתף קטע נבחר

השמן של פיסטוק

יעל גרטי יצאה לשוטט בחנויות האוכל וגילתה מוצרים חדשים ומעניינים: בצל ספרדי, חומץ בלסמי עם תותים, חרדל עם פלפל ירוק, שמן זית עם ערער, פסטה מהירה ועוד. המסקנות לפניכם

מוצרים חדשים ומעניינים ממשיכים לגדוש את מדפי החנויות המתמחות, המעדניות והמרכולים. שוב הרהבתי עוז וטעמתי למענכם שלל מוצרים מוזרים ומעניינים. המסקנות לפניכם.

 

 

אלוף בצלות

המוצר: סבוליטו, בצל ספרדי

במה עסקינן? בצל גדול ולבן, שנראה כמו יצור כלאיים בין בצל יבש ובצל ירוק. "מקורו של בצל זה בקטלוניה שבספרד", מספר אבנר שיר, העוסק בגידולו הנסיוני במושב פארן שבערבה, "שם אוכלים אותו כמו שאנחנו אוכלים בצל ירוק, כלומר בשלמותו. הפקעת הלבנה מתוקה יותר מהפקעת של הבצל היבש והעלים הירוקים חריפים יותר מעליו של הבצל הירוק. הוא מאוד טעים ואפשר להכין ממנו מרק בצל בעל מתיקות נפלאה, ללא כל הוספת סוכר, לצלותו על הגריל או לשלבו בשלמותו בתבשילים רבים, כמו למשל עם תפוחי אדמה, דלעת, חומץ בלסמי ושמן זית".

שלב הניסוי: טעמתי את הבצל כמות שהוא, החריפות אכן מורגשת (ונחמדה) אך לא חשתי במתיקות שהזכיר אבנר, שכנראה מתבטאת כשמטגנים/מקפיצים את הבצל. שילבתי מעט מהבצל (מהפקעת ומהעלים גם יחד) בסלט עגבניות טריות עם שמן זית ומלח בלבד, והתוצאה היתה מעולה.

לסיכום: תענוג.

המחיר: 9 שקלים ל-2 יחידות. להשיג ברשת "מגה בעיר".


 

תמורת נזיד עדשים

המוצר: עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות של "סנפרוסט"

דבר היח"צן: "סנפרוסט מרחיבה את סדרת הקטניות המבושלות, הכוללת חומוס, פול, שעועית לבנה ושעועית אדומה, ומשיקה כעת עדשים ירוקות (חומות) מבושלות מוקפאות, מוכנות לשימוש מיידי".

במה עסקינן? עדשים נמנות על הקטניות הבודדות שאינן מצריכות השריה לפני הבישול, כך שקיצור הדרך חוסך שטיפה ובישול במשך חצי שעה.

שלב הניסוי: שלפתי את העדשים מהמקפיא, הוספתי לבצל סגול שטוגן בשמן זית, ערבבתי במשך דקה על אש גבוהה ועוד 2 דקות על אש נמוכה. תיבלתי במלח, פלפל שחור גרוס וכמון טחון ושמחתי לגלות שהעדשים מוכנות לאכילה וטעימות מאוד. בישלתי אורז, ערבבתי עם העדשים וקיבלתי מג'דרה נהדרת.

לסיכום: קיצור דרך כייפי - והתוצאה מעולה.

המחיר: 18-19 שקלים לאריזה במשקל 800 גרם. להשיג בכל רשתות השיווק. כשר.

 

הירוק כבר בפנים

המוצר: ממרחי חרדל עם טרגון ועם פלפל ירוק של Beaufor, צרפת. היבואן: "טומין".

במה עסקינן? החרדל עם הטרגון מכיל גרגירי חרדל, חומץ, טרגון, מלח, סוכר וסודיום ביסולפאט כחומר משמר. החרדל עם הפלפל מכיל גרגירי חרדל, חומץ, פלפל ירוק, מלח, סוכר וסודיום ביסולפאט כחומר משמר.

שלב הניסוי: בחרדל הטרגון ניתן להבחין בפיסות קטנות של עלי טרגון קצוצים דק מאוד. טעמו של החרדל חזק מאוד וניתן בהחלט לחוש בטעמו של הטרגון. בחרדל הפלפל ניתן להבחין בנקודות קטנות של פלפל ירוק. טעמו של החרדל חזק ומעניין מאוד. שילבתי כף מחרדל זה ברוטב וינגרט, יחד עם שמני זית בטעמים שונים וגיליתי שהחרדל השתלט לחלוטין על הטעמים האחרים. לפיכך מומלץ להיזהר במינון או לשלב יחד עם חרדל רגיל, עדין יותר.

לסיכום: שני החרדלים מומלצים, אם כי חרדל הטרגון יתאים לאוהבי הטרגון בלבד.

המחיר: 15-17 שקלים לצנצנת במשקל 200 גרם. להשיג ברשתות "ספייסס", "לגעת באוכל", "טבע קסטל"; במעדניות "דלישס" ועוד


חרדל עם פלפל ירוק (מימין) ועם טרגון (משמאל)


ועל הכפית 

 

שמן ערער, מישהו?

המוצר: שמני זית "אינפיוזד" של Montosco, איטליה. היבואן: "ריסטרטו".

במה עסקינן? אל שמני הזית בטעמים, שכבשו את מדפי המעדניות כבר לפני שנים אחדות, מצטרפים עתה שמני זית "אינפיוזד" (Infused), כלומר מעורבבים עם טעמים שונים עד להִטמעותם. בסדרה: שמן זית עם לימון ופטרוזיליה (לפי התווית מתאים לדגים, סלטים וירקות בגריל) שמן זית עם עגבניות ושום (מתאים לפסטות, ברוסקטות וירקות בגריל), שמן זית עם ג'וניפר (ערער) ורוזמרין (מתאים לבשר צבי ולבשרים על הגריל) ושמן זית עם בזיליקום (מתאים לפסטות, פיצות, סלטים, סלט קפרזה וברוסקטות). תווית המוצר ממליצה שלא לבשל את המוצר אלא לצרוך אותו כמות שהוא, כדי שאיכות השמן והטעמים ששולבו בו יישמרו היטב.

שלב הניסוי: למראית עין, השמנים הללו נוזליים יותר משמן זית רגיל, אך כשפותחים את הבקבוק ויוצקים מעט שמן לכפית, מגלים שהוא דומה מאוד או זהה לשמן זית. כשתטעמו את השמנים הללו, צפויה לכם הפתעה משמחת: הטעמים ששולבו בשמנים מדוייקים, הן מבחינת האותנטיות שלהם, הן מבחינת הטעם (המצוין) והן מבחינת המינון של החומר המתבל. גרסת הרוזמרין וג'וניפר חזקה יותר מהאחרות ומומלץ לתבל בעזרתה במתינות.

לסיכום: מומלצים בחום.

המחיר: 18.5 שקלים לבקבוק בנפח 125 מ"ל. להשיג במעדניית PRIMO בשוק האיכרים בנמל תל אביב, ברשתות "עדן טבע מרקט" ו"ספייסס", ב"שהרבני" ברמת השרון ובמעדניות מובחרות.


 

השקדייה פורחת, השמן בצלחת

המוצר: שמן שקדים של Beaufor, צרפת. היבואן: "טומין".

במה עסקינן? שמן שקדים בכבישה קרה. מכיל שמן שקדים בלבד. לפי התווית: "מתאים למאכלים מלוחים ומתוקים כאחד. משתלב מצוין עם דגים, ברווז או עוף. מומלץ על קרפצ'ו ועל סביצ'ה דג". שלא על גבי התווית, מוסיף היבואן כי השמן עדין יותר משמן אגוזים, ומתאים לשילוב בווינגרטים.

שלב הניסוי: השמן אכן עדין וטעמם של השקדים מורגש בעדינות.

לסיכום: חביב, אך אני בספק אם הייתי משקיעה כזה סכום בשמן לתיבול.

המחיר: 99-119 שקלים לבקבוק בנפח 500 מ"ל. להשיג ברשתות "ספייסס", "לגעת באוכל", "טבע קסטל"; במעדניות "דלישס" ועוד.

 

הדבש כבר בפנים

המוצר: שוקולד בטעם דבש של Callebaut. היבואן: "מר קייק".

במה עסקינן? מטבעות שוקולד קטנים בטעם דבש.

שלב הניסוי: בטעימה ראשונה, קשה לחוש בטעמו של הדבש, אך משטועמים מספר מטבעות שוקולד-דבש יחדיו, חשים בטעמו העמוק והמשגע של הדבש - וקשה להפסיק! אם לא הייתי מחסלת את כל הכמות שקיבלתי סתך כך, הייתי שמחה לשלב שוקולד זה בעוגות וקינוחים רבים.

לסיכום: מומלץ מאוד.

המחיר: 35 שקלים ל-500 גרם. להשיג ב"מר קייק", אזור התעשיה הישן, נתניה ואזור התעשייה פולג, נתניה. כשר חלבי.


(צילום: יעל גרטי)

 

לימונים להמונים

המוצר: רצועות קליפות לימון מסוכרות של "מר קייק".

במה עסקינן? קליפות לימון מסוכרות. האריזה אמנם מציינת "טבעיות", אך המוצר מכיל חומצת מאכל וחומרים משמרים.

שלב הניסוי: טעמן של קליפות הלימונים המסוכרות מתוחכם ומצויין, מרירותן עדינה מאוד. מתאימות מאוד לשילוב בעוגות בחושות (עוגת לימונים, תפוזים, עוגה אנגלית וכו'), אך כדאי לקמחן קלות, כדי שלא תשקענה מטה בעוגה.

לסיכום: מומלצות בחום.

המחיר: 15 שקלים לאריזה במשקל 200 גרם. להשיג ב"מר קייק". כשר פרווה למהדרין.


(צילום: יעל גרטי)

 

מתוק לו

המוצר: שבבי קוקוס מתוק של "מר קייק".

במה עסקינן? שבבי הקוקוס הללו ארוכים יותר מפתיתי הקוקוס המוכרים לנו בארץ. רוני טגנסקי, ידידתי האופה הדגולה, מספרת שמאז שהחלה לקבל משלוחי קוקוס מתוק שכזה מארה"ב איננה מסוגלת עוד להשתמש בקוקוס הרגיל. ידידה-אופה נוספת מציינת שבמתכונים שמקורם בארה"ב, כשמצוין במתכון "קוקוס טחון", הכוונה היא לרוב לשבבי קוקוס ממותקים וכשיש צורך בקוקוס המוכר לנו בארץ יצוין במפורש "קוקוס טחון לא ממותק".

שלב הניסוי: שבבי הקוקוס הללו לחים, עסיסיים, מתוקים וטעימים. מומלצים לעיטור מיני מתוקים.

לסיכום: מומלץ.

המחיר: 15 שקלים ל-150 גרם. להשיג ב"מר קייק". כשר פרווה.

 

אל תקראו לי רסק

המוצר: רכז עגבניות איטלקי של Mutti, איטליה. יבואן: "ריסטרטו".

במה עסקינן? חברת "מוּטי", המתמחה אך ורק במוצרי עגבניות, מגישה לכם רכז עגבניות איטלקיות משובחות, המכיל עגבניות ומלח בלבד. לדברי היבואן, תהליך הייצור נעשה בשיטה מסורתית מיוחדת, שעיקרה בישול העגבניות במשך עשר (!) שעות, להבדיל מרסק עגבניות המיוצר בארץ, המיוצר בשיטה הנקראת חליטה קרה. התוצאה, לדבריו, היא יותר עגבנייה פֶּר גרם מוצר.

שלב הניסוי: טעמתי את הרכז אל מול רסק עגבניות ישראלי - וההבדל זעק השמיימה. מרקמו של האיטלקי אוורירי ומעודן יותר, וטעמו עמוק ומרגש. בהמשך שילבתי כף גדושה מהרכז ברוטב עגבניות לפסטה - והתוצאה היתה מצויינת.

לסיכום: מומלץ בחום.

המחיר: 7 שקלים לאריזה במשקל 210 גרם. להשיג במעדניית PRIMO החדשה בשוק האיכרים בנמל תל אביב, ברשתות "עדן טבע מרקט", "סטופ מרקט", "ספייסס" ובמעדניות מובחרות. כשר פרווה.


 

מעלה החמישה

המוצר: פסטה מחמישה ירקות, בשני צבעים, של Panzani, צרפת. היבואן: "סיימן".

במה עסקינן? באיטליה היו קוראים למותג פנצאני (Panzani) אך הפסטה הזו, בעלת השם האיטלקי, מיוצרת דווקא בצרפת, שם היא קרויה פנזאני. כך או כך, היבואן מדווח כי זוהי יצרנית פסטה מהמובילות באירופה. כעת נחתה בארץ סדרת פסטות המורכבות מחמישה ירקות, בשני צבעים, כשהפסטה הירוקה מורכבת מאפונה, תרד ובצל והפסטה האדומה מורכבת מעגבנייה, גזר ובצל. הפסטה עשירה בברזל וחפה מחומרים משמרים או צבעי מאכל. לדברי היצרן, זוהי דרך אלגנטית לשכנע את ילדיכם לאכול ירקות מבלי לחוש בירקות.

שלב הניסוי: בישלתי מעט פסטה צבעונית בצורת סלילים קטנים (4-5 דקות בישול) וטעמתי. קשה לומר שחשתי בטעמם של הירקות הנזכרים. הפסטה בהחלט אכילה אך סתמית לטעמי. לעומת זאת, שני ילדים שטעמו דווקא התלהבו.

לסיכום: אפשר.

המחיר: 8.90-15 שקלים לאריזה במשקל 400-500 גרם. להשיג בחנויות ובמעדניות מובחרות. כשר פרווה.


(צילום: יעל גרטי)

 

אחת, שתיים, שלוש! 

המוצר: פסטה "אקספרס" של Panzani, צרפת. היבואן: "סיימן".

במה עסקינן? היתרון הבולט ביותר של פסטה זו, המוצעת בארבע צורות שונות (מקרוני, פוזילי, פנה ריגטה וספגטי) הוא משך ההכנה הקצר, שהוא שלוש דקות בלבד.

שלב הניסוי: משך בישול הספגטי אכן ארך 3-4 דקות, אך התוצאה היתה ספגטי שטעמו דל ומרקמו פשוט.

לסיכום: סחתיין על המהירות, אבל אפשר קצת יותר טעם?

המחיר: 8.90-15 שקלים לאריזה במשקל 400-500 גרם. להשיג בחנויות ומעדניות מובחרות. כשר פרווה.

 

הבית של פיסטוק

המוצר: שמן פיסטוקים של Beaufor, צרפת. היבואן: "טומין".

במה עסקינן? שמן פיסטוק בכבישה קרה. מכיל שמן פיסטוק בלבד. לפי תווית המוצר, "השמן מתאים לווינגרטים עם חומץ בלסמי או חומץ בן יין אדום, לדגים בגריל או דגים מעושנים, אפשר גם להוסיף כמה טיפות לפסטה עם פרמזן ולסלט אבוקדו, מומלץ לשימוש באפייה ומתחבר מצוין לתפוחים ואגסים. מומלץ לשמור במקום קריר או במקרר". שלא על גבי התווית, מוסיף היבואן כי שמן זה מתאים לשילוב במנות סביצ'ה.

שלב הניסוי: השמן עדין וטעמם של הפיסטוקים מורגש בעדינות.

לסיכום: לעשירים.

המחיר: 149-169 שקלים לבקבוק בנפח 500 מ"ל. להשיג ברשתות "ספייסס", "לגעת באוכל", "טבע קסטל"; במעדניות "דלישס" ועוד.

 

אל תמרחו אותי

המוצר: ממרח ארטישוק, ממרח פלפלים אדומים מתוקים, ממרח פטריות ובצל מטוגן, של "אוליביה".

דבר היחצ"ן: חברת "אוליביה", המתמחה בייצור רטבים וממרחים, מרחיבה את סדרת הממרחים ומשיקה שלושה ממרחים חדשים, נטולי חומרים משמרים וצבעי מאכל: ממרח פטריות ובצל מטוגן - מתאים למריחה על כריכים בשריים או חלביים או כתוספת לתבשילים ולמרקים; ממרח פלפלים מתוקים אדומים - מתאים למריחה על כריכים, למטבלים, לתבשילים איטלקיים, רטבים ומרקים; ממרח ארטישוק – מצוין לכריכים בשריים או חלביים, מתאים להעשרת תבשילים ומרקים.

במה עסקינן? ממרח הארטישוק מכיל ארטישוק, שמן סויה, שום, מלח, סוכר, פטרוזיליה, תערובת תיבול (איזו?), חומצת לימון, קסנטן גם. ממרח הפלפלים מכיל פלפל אדום מתוק, שמן סויה, סוכר, עמילן תירס, מלח, אבקת בצל, אבקת שום, שני מייצבים צמחיים (קסנטן גם ו-אלגינט), חומצת לימון, תערובת תיבול, חומרי טעם וריח. ממרח הפטריות מכיל פטריות שמפיניון, שמן סויה, בצל, שום, מלח, סוכר, חומרי טעם וריח, קסנטן גם, תערובת תיבול וחומצת לימון. בקיצור: טבעי זה לא.

שלב הניסוי: תחילה טעמתי את שלושת הממרחים כמות שהם: ממרח הפלפלים מתוק וחביב אך מורגש בו טעם לוואי; ממרח הארטישוק מלוח מדי ואינו מתקרב לרמתם של מוצרי הארטישוק הטובים הנזכרים כאן וממרח הפטריות גם הוא מלוח מדי.

לסיכום: שלושת המוצרים מתאימים לטעמי למריחה על ברוסקטות/קרוסטיני או לשילוב במנות פסטות או מרקים. אני, בכל אופן, אמשיך לטגן פטריות טריות ולקלות פלפלים בשביל התבשילים שלי, אך אם אתם נמנים על קהל הממהרים ו/או העצלנים יכול להיות שמוצרים אלה יצליחו להשתלב במטבח שלכם. 

המחיר: 13-16 שקלים לאריזה במשקל 180 גרם. להשיג בכל רשתות השיווק. כשר פרווה.

 

מעושנת

המוצר: פפריקה מעושנת מתוקה וחריפה של La Chinata. היבואן: "ריסטרטו".

במה עסקינן? הפפריקה המעושנת פלשה אל מטבחי לפני למעלה משלוש שנים ומאז הצליחה להכנס לשקשוקות, פתיתים, תפוחי אדמה, רטבים לפסטה ומה לא. הפפריקה המעושנת שנחתה זה עתה מספרד מתהדרת בתואר "האמיתית".

שלב הניסוי: ניחוחן של שתי הפפריקות המעושנות, המתוקה והחריפה, פשוט נפלא. בחריפה מומלץ, כמובן, להשתמש במתינות.

לסיכום: מומלצות בחום.

המחיר: 21 שקלים לאריזה במשקל 125 גרם (70 גרם נטו). להשיג במעדניית PRIMO החדשה בשוק האיכרים בנמל תל אביב, ברשת "ספייסס" ובמעדניות מובחרות.


 

קח קצת בלסמי, מאמי!

המוצר: חומץ בלסמי בטעמים של Montosco, איטליה. היבואן: "ריסטרטו".

במה עסקינן? חומץ בלסמי ממודנה משולב עם פירות: תותים, תאנים ותפוזים. מכיל חומץ בלסמי, מיץ ענבים ותאנים/תותים/תפוזים. תווית המוצר ממליצה לשלב את המוצר עם סלטים, בשר, גבינות סלטי פירות, יוגורט וגלידות. גרסת התפוזים מומלצת לשילוב עם מנות ברווז.

שלב הניסוי: בחומץ הבלסמי בטעם תות מורגשת חמצמצות קלה ורעננה; לגרסת התאנים טעם נהדר וגרסת התפוזים חזקה ומעט מתוקה מדי לטעמי.

לסיכום: מומלצים.

המחיר: 14 שקלים לבקבוק בנפח 125 מ"ל. להשיג במעדניית PRIMO בשוק האיכרים בנמל תל אביב, ברשתות "עדן טבע מרקט" ו-"ספייסס" ובמעדניות מובחרות. רק על החומץ בטעם תות מצאתי מדבקה בעברית המבטיחה כשרות.


 

יחי בלגיה!

המוצר: קקאו בלגי 100% של Barry. היבואן: "מר קייק".

במה עסקינן? קקאו בלגי משובח שמכיל 100% קקאו ו-24% שומן, בעוד בקקאו פשוט יש רק 10-12% שומן. היבואן מכנה קקאו זה בשם "קקאו אדום", אך צבעו נע בין חום כהה לאדום ארגמני.

שלב הניסוי: לקקאו החדש ארומה נפלאה ואין לי ספק כי כף או שתי כפות ממנו במקום קקאו רגיל ישדרגו כל עוגה.

לסיכום: מומלץ בחום.

המחיר: 15 שקלים לקופסה במשקל 250 גרם. להשיג ב"מר קייק". כשר פרווה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמן שקדים
פפריקה מעושנת
צילום: שירן כרמל
ליצירת קשר עם יעל גרטי לחצו על התמונה
צילום: שירן כרמל
מומלצים