שתף קטע נבחר

מלכת החג: עוגת פירות יבשים

אורן בקר לא חיבב פירות יבשים כשהיה ילד, אבל היום יש לו רק דברים טובים לומר עליהם. בעיקר כשהם מתערבבים בתוך עוגה בחושה וממלאים אותה בטעמים וצבעים. חג ט"ו בשבט שמח!

ט"ו בשבט, איך לא, הוא שעתם הגדולה של הפירות היבשים. כילד לא אהבתי פירות יבשים. בינינו, מי צריך תאנים מיובשות, תמרים וצימוקים כשיש בסביבה סוכריות גומי, ופלים וחטיפי שוקולד? אבל לפירות יבשים יש יתרונות תזונתיים לא מבוטלים, הם עשירים בוויטמינים ומינרלים, מכילים כמות גדולה של סידן וברזל, אינם מכילים כולסטרול ועשירים בסיבים תזונתיים. ואחרי שסיימנו עם סדנת הבריאות המקוצרת הזו, נספר שפירות יבשים הם פרטנרים מצויינים לעוגה. אז הנה עוגת פירות יבשים, שכמובן מתאימה במיוחד לט"ו בשבט, אבל מומלצת לאורך כל השנה.

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

טיפים:

  1. ניתן להשרות את הפירות היבשים בסירופ סוכר ורום כהה לפני הכנת העוגה על מנת שיספגו טעמים ויהיו במרקם רך ונעים.
  2. החמאה חייבת להיות בטמפרטורת החדר לפני שמתחילים להקציף אותה עם אבקת הסוכר.
  3. בעוגה הזו אני אוהב להשתמש באבקת סוכר במקום סוכר רגיל. הסוכר הוא גס יותר, בעוד שאבקת הסוכר גורמת לעוגה להיות נימוחה יותר ובעלת מרקם עשיר.
  4. לקבלת עוגה אוורירית, הקמח להיות מנופה. כך הוא נספג טוב יותר במרכיבים האחרים. את הקמח מוסיפים רק לקראת סוף הערבול.
  5. בעוגה הזו קיימת כמות סוכרים גדולה. לכן, את העוגה הזו אופים בחום נמוך ולמשך זמן ממושך יחסית (לתבנית אינגליש קייק). זאת, בכדי לשמור על צבע בהיר ויפיפה בחום גבוה תגרום לעוגה בצבע קרמלי ושרוף.


(צילום: דוד אזולאי) 

 

עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט

מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

1/2 1 + כף (160 גרם) חמאה

1 כוס (150 גרם) אבקת סוכר

2 כוסות (240 גרם) קמח

3 (165 גרם) ביצים שלמות

1 קופסה (150 גרם) דובדבנים חמוצים או מסוכרים, חתוכים לקוביות קטנות

1 כוס (75 גרם) צימוקים בהירים

1 כוס (75 גרם) אוכמניות מיובשות

3/4 כוס (60 גרם) שזיפים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות

2 כפות (20 גרם) קוקוס יבש

1 כפית גרידת לימון

1 כפית גרידת תפוז

1/2 כפית (4 גרם) אבקת אפייה

קורט (1 גרם) מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מקרימים חמאה עם אבקת סוכר, מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות בתערובת ונוצרת מסה שומנית ואחידה.
  2. מוסיפים לתערובת את הדובדבנים, השזיפים, הצימוקים והאוכמניות.
  3. מנפים לתערובת קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קוקוס ומלח, וממשיכים לערבל. בסוף מוסיפים את גרידות התפוז והלימון.
  4. מחלקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק (550 גרם בכל תבנית).
  5. אופים למשך 15 דקות ב-160 מעלות. לאחר 15 דקות מסובבים את התבנית ואופים ל-15 דקות נוספות על מנת להגיע לאפייה אחידה.
  6. אם רוצים לשוות לעוגה מראה קונדיטורי ומעורר תיאבון במיוחד אפשר לצפות אותה בזיגוג שקוף, אותו מכינים מג'לי שקוף (ניתן למצוא בכל מרכול). את הזיגוג הלבן שאתם רואים בתמונות אפשר להכין בעזרת פונדנט (להשיג בחנויות מתמחות) או פשוט לערבב 50 גרם (חצי שקית) אבקת סוכר עם 20 מ"ל (2 כפות) מים עד לקבלת משחה לבנה, בעזרתה מקשטים את העוגה.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי" 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת פירות יבשים
צילום: דודו אזולאי
מומלצים