שתף קטע נבחר

צילום: רון פלד

עריקאת: ערימה של שקרים. אולמרט: יש אי-דיוקים

אולמרט ולבני סירבו להגיב לתוכן המסמכים הפלסטיניים שנחשפו באל-ג'זירה, אך בכירים שהיו מעורבים במו"מ הצביעו על אי דיוקים. לטענתם, רה"מ לשעבר הציע פיתרון לאגן הקדוש, סירב להכיר בזכות השיבה וסיכם את סוגיות הביטחון - עם בוש

גורמים בכירים שהיו בסוד המגעים עם הפלסטינים ומכירים היטב את ההצעות שגיבש ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, במסגרת המשא ומתן עם הפלסטינים, אמרו אמש (יום א') ל-ynet בעקבות פרסום המסמכים על-ידי אל-ג'זירה כי "מה שפורסם לא לגמרי מדויק. ישנם דברים שאינם נכונים". ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת, טען כי המסמכים הם "ערימה של שקרים".

 

המו"מ נחשף - כל הדיווחים ב-ynet:

 

מלשכת ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, נמסר: "קראנו את הפרסומים ויש בהם אי דיוקים רבים. מפאת רגישות העניין, לא נגיב מעבר לכך". מלשכתה של שרת החוץ לשעבר, ציפי לבני, נמסר כי אין בכוונתה להתייחס לפרטי המסמכים.


גרדיאן מדווח על המסמכים. "הגסיסה האיטית של תהליך השלום"

 

עריקאת אמר כי "אם אכן הצענו לישראלים את הרובע היהודי והארמני ואת 'ירושלים הגדולה', כפי שנטען, אז מדוע הישראלים סירבו לחתום על ההסכם הסופי? האם זה לא מוזר שוויתרנו על כל מה שישראל מבקשת ועדיין אין הסכם שלום?".

 

הנשיא הפלסטיני, לעומת זאת, סיפר כי הופתע לשמוע על קיומם של מסמכים סודיים הנוגעים למשא ומתן בין ישראל לפלסטינים. "כל המגעים שניהלנו עם עם הישראלים והאמריקנים דווחו במלואם למזכ"ל הליגה הערבית, עמרו מוסא, והוא ידע הכל", טען אבו מאזן, "אין שום דבר שהסתרנו מאחינו הערבים".

 

ברשות הפלסטינית נשמעה אמש ביקורת חריפה על רקע פרסום המסמכים. גורמים ב"חזית העממית" מרמאללה הסתפקו בתגובה קצרה ואמרו שהפרסומים הם "הלם מוחלט", ואילו ברצועת עזה מיהרו ראשי חמאס לנצל את ההזדמנות ולתקוף את הרשות הפלסטינית.

 

"ראשי הרשות הפלסטינית צריכים להתבייש בעצמם על ההצעות והוויתורים לישראל", אמר בכיר הארגון מחמוד א-זהאר. ההערכה היא כי הארגון ינצל את גל הביקורת הצפוי על ממשלת פתח כדי לחזק את מעמדו ברחוב הפלסטיני בגדה.

 

לבני: אפשר להגיע להסדר

הגורמים הישראלים שהיו מעורים במגעים עם הפלסטינים אמרו כי בניגוד לפרסומים, אולמרט הציע לפלסטינים פיתרון סופי באגן הקדוש, לפיו הוא לא יהיה בריבונות של אף אחד מהצדדים, אלא יישמרו בו הסטטוס קוו וחופש הגישה של כל הדתות. את השטח עצמו אמורים היו לנהל יחד ישראל, הפלסטינים, סעודיה, ירדן וארה"ב.

 

לדברי הגורמים, אולמרט סירב בכל תוקף להכיר בזכות השיבה, אך הסכים לקלוט 1,000 פליטים מדי שנה במשך חמש שנים, על בסיס הומניטרי בלבד. לדבריהם, הפלסטינים הציגו תוכנית שלא כוללת את נושאי הביטחון, למרות שאולמרט סיכם עם ארה"ב את כל סוגיות הביטחון, בתוכנית שזכתה לשם תוכנית שמונה הנקודות. בנובמבר 2008, בפגישה עם הנשיא בוש, סוכמה התוכנית שנועדה להבטיח את ביטחון של ישראל במקרה של הקמת מדינה פלסטינית.

 

בנושא הפיצויים לפליטים הפלסטינים, אולמרט דרש כי 800 אלף יהודים שעלו ממדינות ערב יוכרו גם הם כפליטים

ויקבלו פיצויים מהמנגנון הבינלאומי.

 

מלשכת של שרת החוץ לשעבר נמסר כי "לבני תמשיך ותשמור על הדיסקרטיות של המשא ומתן, וזאת לטובת האפשרות שניתן יהיה לחדש את המשא ומתן ולסיים את הסכסוך תוך שמירה על האינטרסים הישראליים הלאומיים והביטחוניים עליהם לבני שמרה במהלך המשא ומתן", נמסר מלשכתה של יו"ר האופוזיציה.

 

"כך או כך, אין בכוונתנו להתייחס לתרשומות פנימיות פלסטיניות או לפרשנות פנים פלסטינית - בין אם נכונות ובין אם לאו, ובכלל זה הדיווחים הללו", נמסר, "לבני מאמינה כי הסדר המסיים את הסכסוך הוא אינטרס ישראלי מובהק ואפשר להגיע אליו דרך המשך המשא ומתן. לבני תמשיך ותוכיח כי בהתנהלות נכונה אפשר לשמור בחדר המשא ומתן על האינטרסים של ישראל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט ואבו מאזן
צילום: משה מילנר, לע"מ
צילום: משה מילנר, לע"מ
שומרת על דיסקרטיות. לבני עם אבו עלא
צילום: משה מילנר, לע"מ
מומלצים