שתף קטע נבחר

חברת הייטק מגייסת: "נעדיף נשים על גברים"

חברת אבטחת המידע אלגוסק מגדילה את כוח האדם מ-70 ל-90 עובדים, ומודיעה שתעדיף להעסיק נשים. המנכ"ל: "אני רוצה שמחצית העובדים יהיו נשים". אפליה נגד גברים? "זאת העדפה מתקנת ולכן זה לגטימי ורצוי", אומרים בתמ"ת

מחפש עבודה בהייטק? נסה במקום אחר. חברת ההייטק אלגוסק מפתח תקווה, העוסקת בניהול מערכות אבטחת מידע ארגוניות, מודיעה כי היא מציעה 20 משרות פנויות לגיוס עובדים חדשים לתפקידי פיתוח ותמיכה, שיגדילו את כוח האדם שלה מ-70 ל-90 עובדים. החברה מודיעה כי היא "שואפת שמרבית המגוייסים החדשים יהיו מגוייסות". 

 

אלגוסק מעסיקה היום כ-40 גברים ו-30 נשים - שיעור נשים העולה על הממוצע בהייטק - ומטרת ההודעה יוצאת הדופן היא להגיע לשוויון מלא בין המינים בין עובדי החברה. 

 

 

"תמיד שאפנו ליעד העסקה שוויוני של 50%/50%", אומר  יובל בר-און, מנכ"ל החברה ושותף בה, "פערי השכר בין המינים שמתגלים במחקרים נראים לנו כלקוחים מימי הביניים. קידום נשים בתעשייה בכלל ובחצרה הפרטית של אלגוסק בפרט הוא בעינינו ערך שיש ליישם במרץ".

 

אם יפנו אליכם מועמדים גברים טובים, תפסלו אותם?

 

"אנחנו שמחים לגייס עובדים מקצועיים משני המינים. לו יכולים היינו לפרסם מודעת 'דרושות', היינו עושים זאת".

 

התמ"ת מברך על ההעדפה המתקנת

בנציבות שוויון הזדמנויות בתמ"ת אומרים כי מדובר במודעה חוקית שאין בה אפלייה פסולה, ואף מברכים עליה. "מדובר בהעדפה מתקנת כיוון שיש רוב גברי בהייטק בכלל ובחברה הזאת בפרט, וזה נעשה במטרה מפורשת להגיע לשוויון", אומרת ל-ynet נציבת שוויון הזדמנויות, ציונה קניג-יאיר, "אנחנו תומכים בהעדפה מתקנת בכל מגזר או חברה שבהם ברור שיש חוסר איזון מובנה בין המינים שמצביע על העדר שוויון הזדמנויות".

 

האם הייתם תומכים גם בהעדפה מתקנת לטובת גברים, בגן ילדים, בית ספר יסודי או צוות אחיות במרפאה?

 

"באופן עקרוני יש סיטואציות שנדרשת בהן העדפה מתקנת גם לטובת גברים, ובמקרים כאלה אנחנו מאשרים העדפה כזאת ואף מעודדים אותה. עם זאת, צריך לבדוק כל מקרה לגופו בזהירות, כי יש מקומות עבודה במערכת החינוך שבהם רוב העובדות מהשורה הן נשים אבל רוב המנהלים הם גברים, וצריך לוודא שהעדפה מתקנת לטובת גברים במקומות כאלה אינה מביאה בפועל לגיוס מנהלים גברים ולחיזוק חוסר השוויון הקיים".

 

"להיזהר שזה לא יהפוך לבעיה הפוכה"

יש לציין שהפרשנות המשפטית של התמ"ת אינה הפרשנות האפשרית היחידה. כך, לדוגמא, אומרת עורכת הדין דגנית לפידור-זינגר ממשרד עורכי הדין לפידור: "צריך להיות מאוד זהירים בנושא הזה, ולוודא שזה לא יהפוך לבעיה הפוכה. יש פסיקה של עובד במכון כושר שפוטר בגלל היותו גבר, בטענה שהיו במכון הכושר פחות מדי נשים, ובית הדין קיבל את טענתו שמדובר באפלייה. זה מאוד מסובך".

 

"צריך לבדוק כל מקרה לגופו ואני לא חולקת על החברה ועל התמ"ת במקרה הזה, אבל צריך להיזהר מפרשנות כזאת בענפים שבניגוד להייטק, אינם ענפים גבריים מובהקים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום אילוסטרציה
צילום: index open
מומלצים