שתף קטע נבחר

קבלנים: יותר אנשים מוכנים לשלם על בנייה ירוקה

לפי בדיקה של חברת הנדל"ן אלדר, המודעות לבנייה ירוקה עולה, וקהל רוכשים גדול יותר מוכן להוסיף עשרות אלפי שקלים לשילוב אלמנטים "ירוקים" בבנייה. במשרד הפנים לא מתלהבים מהנתונים: "אסור שהבנייה הירוקה תפריע למטרה הראשונה, והיא הגדלת ההיצע מול הביקושים"

"אם בשנים 2009-2010 קהל הרוכשים לא היה מוכן להוסיף אגורה על בניה ירוקה, השנה חל שינוי, והוא מוכן להוסיף עוד 10 עד 20 אלף שקל על רכישת דירה אם היא נבנתה בבנייה ירוקה" - כך אמר צביקה ברונפמן, סמנכ"ל השיווק של אלדר, בכנס התאחדות הקבלנים שנפתח היום (ד') באילת.

 

 

ברונפמן דיבר בפאנל "מי מפחד מבנייה ירוקה", שנערך יום אחד בלבד לאחר דו"ח מבקר המדינה, שקבע כי מאז שהחליטה הממשלה לפני כשמונה שנים על קידום בניה ירוקה בישראל, כמעט שלא דבר בנושא. אך בפאנל היום נשמעו דווקא קולות אופטימיים.

 

לדברי ברונפמן, הממצאים לפיהם רוכשים מוכנים לשלם היום יותר עבור בנייה ירוקה, התקבלו בבדיקה של מחלקת המחקר של החברה, זאת למרות מחירי הדיור הגבוהים. לדבריו, הציבור מוכן לספוג כיום את ההוצאות, משום החיסכון המצטבר לטווח הארוך, למשל בהוצאות על אנרגיה.

 

הלן עטרות, מנהלת אגף התקינה במכון התקנים, אמרה כי ב-30 ביוני יפורסם התקן לבנייה ירוקה למגורים, וכי מדובר בלא פחות מ"מהפכה". "מדובר בתקן מקיף שמבוסס על מיטב הידע בחו"ל ושיעמוד בשורה אחת עם תקנים בינלאומיים", אמרה. "לאחר מכן יחל הליך של הטמעת התקן, הכשרות, תפעול מערכת ממוחשבת להגשת בקשות בצורה מקוונת".

 

קודם לטפל במחסור בדיור

עם זאת, שמעון יפרח, עוזר כלכלי לשר הפנים, הבהיר כי הבעיה הראשונה במעלה כרגע היא מחסור בדיור ולכן אין להפוך לדבריו את התקן למחייב כרגע. "אסור שהבנייה הירוקה תפריע למטרה הראשונה, והיא הגדלת ההיצע מול הביקושים", אמר. "לכן צריך שהתקן לא יהיה מחייב עד שהמערכת הכלכלית תתחיל להתאזן".

 

צביקה דוד, חבר ועדת משאבים בהתאחדות הקבלנים, ציין שכבר היום אפשר לבנות בבנייה ירוקה, אבל יזמים לא מוכנים לכסות זאת אם אין עתיד בתחום.

 

"אנחנו רואים בבנייה ירוקה אמצעי לשיפור איכות החיים בעיר. זה לא חסם נוסף לבנייה למגורים", אמרה סמנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, גלית כהן. "ישראל היא מדינה מאוד עירונית. המטרה היא להשאיר אנשים בתוך הערים ולאפשר להם איכות חיים גבוהה, שמקורה גם במבנים שאנו נמצאים בהם רוב היום, מגורים ומשרדים".

 

כהן הבהירה כי בשלב הראשון אין כוונה לאכוף את התקן, אך יהיו חלקים שירצו לקדם כתקן מחייב. כהן הוסיפה כי אושרה תוספת תקציבית של 50 מיליון שקל לקידום הבנייה הירוקה בשנתיים הקרובות ולקיום פיילוטים בתחום.

 

אורי טל, מרכז הטיפול בפסולת בנייה במשרד להגנת הסביבה, אמר כי בכוונת המשרד להקצות כסף לענף הייצור וחומרי הבנייה, כדי להגביר שימוש חוזר בחומרי הבנייה, ולקבלנים במטרה לעודד אותם לבנות בבנייה ירוקה.

 

בכנס הודגם כיצד בפרויקט בבנייה ירוקה של אלדר ביבנה, החליטו לקחת פסולת בניין ממצבורים ישנים בעיר, גרסו אותם והשתמשו בהם תוך עמידה בתקנים, במקום להשתמש בחומרי בינוי ממחצבות, שכרוכים בנזק סביבתי. "החברה חסכה כסף, העיר הרוויחה ניקיון ו'יירוק' קיבל משמעות אמיתית", סיכם טל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנייה ירוקה בת"א (הדמייה)
באדיבות: אורית וילנברג וקרן ידווב
מומלצים