שתף קטע נבחר

הממשלה אישרה את התוכנית להאצת הבנייה

ועדת השרים לענייני חקיקה תדון בחוק, שיוגש לאישור הכנסת תוך עשרה ימים. ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אישור הממשלה היום הוא צעד חשוב בישומה של התוכנית להאצת הבנייה במטרה להוזיל את מחירי הדיור"

הממשלה אישרה היום (א') את חוק הליכי התכנון להאצת הבנייה למגורים (חוק הוד"לים), שיזם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. הממשלה הסמיכה את ועדת השרים לענייני חקיקה לדון ולאשר את החוק.

 

 

מטרת הקמת הוועדות היא לזרז את הליכי התכנון והבנייה. לטענת הממשלה, בכך יגדל באופן משמעותי היצע הבנייה למגורים ויוזלו מחירי הדיור. הצעת החוק תוגש לאישור הכנסת תוך עשרה ימים.

 

על פי נוסח החוק, יוקמו ועדות תכנון מיוחדות (וד"לים), לתקופה זמנית של 18 חודשים. הוועדות יתנו עדיפות מלאה לתוכניות ממשלתיות למגורים ויפעלו לאישור 50,000 יחידות דיור בשנה.

 

עד כה, הוקמו ועדות משנה לצד הוועדות המחוזיות שהחלו בקידום תוכניות ממשלתיות למגורים, והוחלט על כ-113,000 יחידות דיור שידונו במסגרת הוד"לים. בנוסף, הורה ראש הממשלה על תגבור התקנים והמשאבים להקמת הוד"לים, על פי הצרכים שהציג משרד הפנים.

 

ראש הממשלה אמר כי "יש מצוקת דיור במדינת ישראל, צעירים רבים נאלצים לגור עם הוריהם. זוגות צעירים, חיילים משוחררים וסטודנטים חשים שהחלום שלהם לרכישת דירה הולך ומתרחק משום שהמחירים הולכים ומאמירים. זאת מאחר שאין מספיק היצע דירות במדינת ישראל. אין היצע דירות משום שאין מספיק דירות מתוכננות ואין מספיק דירות משווקות. את צד השיווק התחלנו לפתור ברפורמה היסטורית, כשחתמנו לפני כמה שבועות על הרפורמה הגדולה במנהל מקרקעי ישראל.

 

"אנחנו רוצים לעשות כביש עוקף בירוקרטיה לשנה וחצי באמצעות הוד"לים. נוצר מחסור של בין 80 עד 100 אלף דירות אותו יש להשלים בהקדם האפשרי. זה גורם לנזק בלתי רגיל לצעירי ישראל ואנחנו הולכים לפעול כדי לצמצם את הפער הזה. אישור הממשלה היום הוא צעד משמעותי בכיוון זה.

 

"אם יהיה לנו גם תכנון מהיר וגם שיווק מהיר נוכל לפתור את בעיות הדיור של מדינת ישראל. זה אגב לא יקרה בין לילה, אבל גם הרפורמות הענקיות שעשינו ב-2004-2003, הוכיחו עצמן לאורך העשור בכלכלת ישראל. בדיוק את אותו הדבר אנחנו עושים ברפורמות היסוד בשוק הדיור. מדינת ישראל ושוק הדירות בישראל יראו מזה ברכה במשך שנים ארוכות".

 

בהצבעה על החוק התנגדו השרים מיקי איתן וגלעד ארדן. איתן, המתנגד לתוכנית המוצעת, דרש לקיים דיון בוועדת השרים לענייני חקיקה, ולא לרוץ קדימה עם ההצעה כפי שראש הממשלה ושר המשפטים רצו. הוא דרש לקיים דיון מסודר, אך בסופו של דבר החליט להצביע נגד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו, בישיבה היום
צילום: AFP
מומלצים