שתף קטע נבחר

מרכז קניות תשיעי יוקם ליד באר שבע

מתחם בילוי וקניות ענק יוקם בצומת חטיבת הנגב, ויצטרף לשמונה מתחמים מסחריים גדולים שקיימים או מוקמים בסביבת באר שבע, ביניהם הקניון הגדול במזרח התיכון. המתחרים: "לא ברור מי ימלא את שטחי המסחר, השוק רווי"

חברת כ.א.א. השקעות בנדל"ן הודיעה היום (א') על הקמת פארק בילוי וקניות ענק בשם "סיטי פארק" (City Park), בצומת חטיבת הנגב. המרכז יצטרף ל-8 מתחמי קניות עצומים שכבר קיימים באזור או שנמצאים בתהליכי הקמה, בינהם הקניון של אלי להב, שאמור להיות הקניון הגדול במזרח התיכון.

 

מתחם "סיטי פארק" ישלב בין שטחי מסחר לבילוי, ביניהם כ-100 חנויות, מועדוני כושר וספא, אולמות חוגים, בתי קפה ומסעדות, גלריות, מרכז מוזיקלי, מתקני ג'ימבורי ומתחם מזון. גולת הכותרת - לונה פארק בשטח של כ- 6,000 מ"ר וכיכר למופעי תרבות עם כ-1,500 מקומות ישיבה. את המתחם יקיף חניון עם כ-1,000 מקומות חנייה.

 

המתחם יוקם בקרבת היישובים עומר, מיתר ולהבים, בסמוך לפארק ההיי-טק שנבנה בימים אלו ובמרחק של כ-15 ק"מ מקריית ההדרכה בצומת הנגב. הוא עתיד להשתרע על כ-60 דונם, מתוכם שטח בנוי של כ-25 אלף מ"ר. העבודות להקמת המתחם יחלו בתחילת שנת 2012, והאכלוס המתחם צפוי במהלך המחצית השנייה של שנת 2013.

 

עלות הפרויקט נאמדת בכ-200 מיליון שקל, מתוכם כ-10 מיליון שקל להקמת הלונה פארק. ההכנסות הצפויות מהמתחם יעמדו על כ-25 מיליון שקל בשנה והמתחם צפוי לייצר כ-750 מקומות עבודה נוספים באזור באר שבע.

 

הדמייה של מתחם הקניות החדש ()
הדמייה של מתחם הקניות החדש

 

בעלי החברה, אילן ואריה כהן, סיפרו שהמתחם יקום על בסיס הקונספט של ה-Retailtainment בארה"ב ומערב אירופה - מרכזי מסחר המשלבים עוגני תרבות ובילוי. "זהו קונספט חדשני שזוכה להצלחה רבה בארה"ב, המשלב מבחר עולמות תוכן", מסר אילן. "מיקום הפרויקט על ציר מרכזי ובסמוך למחנות צה"ל ומוקדי התעשייה והתעסוקה החדשים בדרום מבטיח תנועה ערה בכל שעות היום". לדבריו, המתחם גם יספק מענה למחסור במקומות בילוי לילדים ולמטיילים הנוסעים דרומה.

 

את הפרויקט מלווה היועץ העסקי יגאל גל, לשעבר סמנכ"ל שיכון ובינוי ומי שיזם ופיתח מספר מרכזי ביג בישראל, קניוני גבעתיים ועוד. את הפרויקט תיכנן האדריכל אהוד רזיאל ממשרד "רזיאל אדריכלים ומתכנני ערים" המתמחה בתכנון מרכזי קניות פתוחים וקניונים בארץ ובעולם.

 

שלל מרכזי קניות גדולים

מזה מספר שנים שבאר שבע יודעת צמיחה נדל"נית של מרכזי קניות ומרכזים מסחריים. אחד הפרויקטים הגדולים הוא הקניון של אלי להב, שנבנה בימים אלה סמוך לכביש שדרות טוביהו שבכניסה לעיר ושאמור להפתח בפסח 2013. לזאת מתווסף הקמת ה"שדרה השביעית" מרכז קניות המאגד בתוכו חנויות בעלות אופי יוקרתי יותר כביכול, שם ניתן למצוא מותגים מובילים דוגמת: טופ-שופ, ניין ווסט לצד מותג הנעלים payless מארה"ב.

 

"השדרה השביעית" ממוקמת בסמוך לשני מרכזי קניות גדולים אחרים, "ביג" ומרכז "one plaza", שמציע לקהל הלקוחות מותגים דוגמת פקטורי 54 ואחרים. "השדרה השביעית" וה-"one plaza"' הם מרכזים חדשים יחסית, שנבנו בשנים האחרונות ושנוהרים אליהם תושבי הנגב כולו. לכך יש להוסיף גם את הקניונים הוותיקים יותר בהם "קניון הנגב" של קבוצת עזריאלי, ועוד שלושה קניונים קטנים נוספים: קניון 'קריית הממשלה', קניון 'שאול המלך' וקניון 'אביה'.

  

יש הטוענים כי מרכזי הקניות הללו מחלישים את העסקים המקומיים דוגמת אלה שנמצאים בעיר העתיקה בבאר שבע. אך גם העיר העתיקה יודעת בשנים האחרונות עלייה במחירי הנדל"ן והשקעה מאסיבית של מיליוני שקלים בתשתיות של המקום, דבר המתבטא בשיפוץ ושיקום הרחובות העתיקים בעיר והשקעה בפסטיבלים במרחב בעירוני במקום.

 

אך האם יש באמת מקום לשלל הפרויקטים? "יש מקום לכולם. כל כמה שנים נכנס עוד אחד וכולם מצליחים להתקיים", אמר ל-ynet מנהל פרוייקט סיטי פארק, אילן כהן. הוא מעריך, כי ייתכן שהתחרות תוביל להורדת מחירי השכירות. על פי ההערכות, ההכנסות הצפויות מהשכירות יעמדו על בין 20-45 מיליון שקלים בשנה.

 

"בחלק מהפרוייקטים גובים שכר דירה מאוד גבוה", אמר. "אני מכיר את השוק, ואולי נצטרך להוריד מחירים, אבל אני חושב שנוכל לקדם את הפרויקט. החלק המרכזי הוא לא הקניות אלא הבילוי. ייתכן שייקח יותר זמן לאכלס, אז ייקח שלוש שנים במקום שנתיים. מה שכן, זה לא יהיה אלי להב או עזריאלי, אלא משהו שונה".

 

מי ימלא את שטחי המסחר? לא ברור

לעומת כהן, הסבור כי יש מקום לכולם, אייל פרידמן, מנכ"ל וואן פלזה, אחד ממרכזי הקניות הגדולים בעיר, מטיל בכך ספק. עם זאת, סיטי פארק אינו מדאיג אותו כמו הקניון הגדול של אלי להב, "הקניון הגדול יביא איתו עוד הרבה שטחי מסחר ולא ברור מי ימלא את זה. השוק בבאר שבע, שאומנם גדול ובצמיחה, הוא די רווי".

 

לדבריו, המרכז החדש יוצר תחרות מאוד גדולה מול מרכזי הקניות בעיר. "כל מרכזי הקניות והקניונים בבאר שבע יצטרכו לעשות פעילויות שיווק אגרסיביות כדי להביא את הלקוחות לכאן ולא למקום אחר. זו תחרות שתלך ותגבר בשנים הקרובות. איפה הלקוח קונה, איפה כדאי לו לקנות, מה מושך אותו, מה קרוב לו, איפה יש לו חניה ואיזה תמהיל חנויות מציע כל אחד מהמרכזים האלה?".

 

פרידמן לא בטוח שהצרכנים ירוויחו מבחינת המחירים, אבל כן סבור שיהנו מהשירות. "אין ספק שככל שיש יותר גורמים ויותר חנויות זה מתגלגל לצרכן, שבטח ובטח ירוויח מזה. בין אם בכמות החנויות ובהיצע ובין אם ברמת השירות. לגבי מחירים, ברוב המרכזים חנויות האופנה והרשתות שייפתח יישארו עם אותם מחירים. חנויות שהן לא רשתות אשר מחויבות למחירים אחידים כן יילכו לקראת הצרכן".

מנכ"לית השדרה השביעית אביבית וייצמן, אמרה כי "אין בכלל צל של ספק כי השוק רווי, אבל אני חושבת שלכל מרכז יש את החוזקות והחולשות שלו. אנחנו ננסה להיות ברף הכי גבוה ולהעניק ללקוחות את חוויית הקניה הטובה ביותר. אנחנו מאחלים בהצלחה לכל שחקן חדש ויודעים שאנחנו טובים יותר". השדרה השביעית הוקמה לפני כשנה, ולדברי וייצמן הם מרוצים מכמויות הקונים במקום, "יש לנו עקומת צמיחה גדולה מחודש לחודש ונמשיך כך".


 

מנכ"ל הגראנד קניון באר שבע של אלי להב, אבי שייט, אינו חש מאוים ממרכז הקניות החדש. הוא סבור, כי הקניון שלו ינגוס ברווחי המרכזים האחרים. "הקניון שלנו כולל בתוכו כ-160 אלף מ"ר, שזו מאסה גדולה מאוד, כ- 45 אלף מ"ר שטח מסחרי, עם כ- 250 חנויות ועסקים. הוא יושב בלב שכונות המגורים של העיר באר שבע. יש 150 אלף איש בטווח של 7 דקות נסיעה.

 

"אני חושב שאנחנו נותנים את המוצר הטוב, הגדול והנכון ביותר והמרכזי ביותר בכל הנוגע לקמאונעות ופנאי. באר שבע היא עיר מטרופולין, והקומפלקס הזה הוא ONE STOP SHOP. הוא מקום גדול שיש בו הכל. אין לי ספק שחלק מהאוכלוסיה תעבור לקנות במתחם הזה. ומן הסתם מרכזים פעילים אחרים תהיה להם פעילות יותר מצומצמת. זה תהליך טבעי, למרות שיש גידול באוכלוסיית הנגב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים