שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

הפקחים הגיעו לשדרה: "יומו האחרון של המאהל"

עיריית תל אביב שואפת לפינוי מרצון של המאהלים בעיר ומסרבת לנהל משא ומתן נוסף עם המפגינים, שטוענים: "אלו אמנם אוהלים, אבל עבור אותם אנשים זה בית"

המלצות ועדת טרכטנברג הוגשו, מובילי המחאה פירסמו תגובת נגד, והשבוע עובר מוקד המאבק בתל אביב שוב למאהלים ברחבי העיר. הדריכות שהורגשה הבוקר (יום א') במאהלי המחאה בתל אביב לפני פינוי פוטנציאלי, הוחלפה בהודעת העירייה על ארכה נוספת למפגינים, "כדי שכמה שיותר מהם יוכלו להתארגן ולהתפנות ברצון". בשעות הצהריים, כבר הגיעו למקום פקחים שהבהירו: זהו יומה האחרון של המחאה בשדרה.

 

מחאת האוהלים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עשרות פקחי עיריית תל אביב התפרשו באזור והבהירו ליושבי המאהל כי עליהם להתכונן לפינוי מיידי. הם הבהירו כי היום הוא המועד האחרון לסיוע בשירותים הסוציאליים העירוניים או לחילופין בעזרה בהעמסת ובהובלת החפצים האישיים מן השדרה למקום אחר.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

לאחר הביקור במאהל ברוטשילד, המשיכו פקחי העירייהלמאהל המחאה בגינת לוינסקי בדרום העיר, והודיעו לדיירים שעליהם לפנותו. הם התריעו כי על-פי החוק באפשרות העירייה לפנות אותה ואת חפציהם. לפני שעזבו את המקום, ניגש ילד בן 6 לפקחים ושאל: "אבל לאן אני אלך? אני יתום ואין לי בית".

 

פקחים במאהל ברוטשילד, היום. "להתארגן ולהתפנות מרצון" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פקחים במאהל ברוטשילד, היום. "להתארגן ולהתפנות מרצון"(צילום: מוטי קמחי)

 

על פי העירייה, המשא ומתן עם תושבי המאהלים הסתיים, למרות דרישתם לסבב שיחות נוסף ולהשארת כ-50 אוהלים בשדרות רוטשילד עד למציאת פתרון אחר עבור התושבים המאכלסים אותם. יואב פקטה, מיושבי המאהל, אמר ל-ynet כי במקביל, הוצע לעירייה כי פעילים חברתיים יתגוררו במקום מרצונם, ויחד יסיייעו בשיקום מחוסרי הדיור.

 

היום האחרון. פקחים במאהל ברוטשילד (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
היום האחרון. פקחים במאהל ברוטשילד(צילום: מוטי קמחי)

 

עם זאת, בעירייה טוענים כי מבחינה משפטית, אין אפשרות להמיר בניינים המוקצים לשימוש ציבורי או קהילתי, לשימוש פרטי למגורים. בעירייה הוסיפו כי לקראת הפינוי, הוקם בשדרות רוטשילד מוקד הכוונה וסיוע סוציאלי ליושבי המאהלים, שכלל עובדים סוציאליים וקהילתיים. "המוקד אמור לסייע בבירור והכוונה באשר לזכויות יושבי המאהלים וכן למציאת מסגרות תומכות מתאימות", נמסר.

 

על אף עמדת העירייה והחלטת בית המשפט, מנסים יושבי המאהלים להוביל לדיאלוג ולמשא ומתן. דרור שלום, אחד מנציגי מאהל רוטשילד, אמר כי "לא ייתכן שאנשים יפונו מכאן בלי שיינתן להם כל סוג של מענה לאחר שהאוהלים האלה שימשו ביתם במשך שלושה חודשים". לדבריו, "אלו אמנם אוהלים, אבל עבור אותם אנשים זה בית. כל מה שאני יכול להגיד זה שאני מקווה שלא יצליחו לגרור אותנו לאלימות".

 

מתפנים. דיירי המאהל ברוטשילד מפנים אוהלים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מתפנים. דיירי המאהל ברוטשילד מפנים אוהלים(צילום: מוטי קמחי)
 

גם אירינה שץ, תושבת מאהל רוטשילד שפונתה מדירתה בתל אביב לפני כשנה ומאז מתקשה למצוא פתרון חלופי, סיפרה על קשיי הרשויות במציאת פתרון עבורה ועל נפילתה בין כסאות הטיפול של הביטוח הלאומי ומשרד הקליטה. לאחר שפנתה למוקד הסיוע העירוני בשדרה, התייאשה שץ, התיישבה על הקרקע מול העובדים הסוציאליים, והכריזה: "אני לא זזה מפה עד שאתם לא מספקים לי פתרון".

 

הדיון סביב פינוי המאהלים בתל אביב נמשך כבר מספר שבועות. בתחילת החודש שעבר הודיעה העירייה כי תאפשר לדייריו להתגורר בו רק עד ראש השנה, אולם חרף הודעתה, כבר למחרת הגיעו אנשי מחלקת הפיקוח ופינו ללא תיאום

אוהלים על ציודם. האירוע גרר שרשרת תגובות ששיאן בהפגנה מול בניין העירייה.

 

משם עבר המאבק להשארת המאהל לבית המשפט. בתחילה תמך המחוזי בנימוקיה של העירייה, אולם לפני פחות משבועיים הקפיא שופט העליון עוזי פוגלמן את רעיון הפינוי. בהמשך, שלח פוגלמן את הצדדים להידבר, ורמז להם כשאמר: "לכולנו כחברה אין עניין בפינוי כפוי וצריך לחשוב על אסטרטגיית יציאה". לאחר שהעירייה הודיעה כי לא תפנה את המאהלים עד לאחר ראש השנה, קבע השופט כי יש להותירם על כנם עד לאחר החג.

 

בהכנת הידיעה השתתף יואב מלכה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאהל רוטשילד. לקראת פינוי?
צילום: מוטי קמחי
הדיון המשפטי על פינוי המאהלים בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים