שתף קטע נבחר

פגישה בי-ם: ניסיון למנוע התפטרות המתמחים

נציגי האוצר, משרד הבריאות, הרופאים והמתמחים נועדים שוב. בהמשך צפוי בית הדין לעבודה לדון בבקשת המדינה לצווי מניעה

יממה קריטית למערכת הרפואה והבריאות: התפטרותם של מאות מתמחים ועשרות רופאים בכירים, שצפויה להיכנס לתוקף מחר בבוקר, הכניסה את משרדי האוצר והבריאות לכוננות במאמץ אחרון למנוע את מה שהוגדר "קטסטרופה" וסכנה לחיי אדם.

 

שביתת הרופאים - כתבות נוספות:

 

לאחר יום עמוס בהצהרות ובדיונים שלא הולידו פתרון, נפגשים הבוקר (יום ב') שוב נציגי הרופאים והמתמחים, האוצר ומשרד הבריאות. הצדדים ינסו לעמוד בציפיות העצומות ולבשר על פריצת דרך שתמנע את התפטרותם של מאות רופאים החל ממחר בבוקר.

 

בפגישה משתתפים הממונה על השכר באוצר אילן לוין, מנכ"ל משרד הבריאות פרופסור רוני גמזו, יו"ר ההסתדרות הרפואית ד"ר לאוניד אידלמן וארבעה רופאים מתמחים. אם הפגישה לא תניב תוצאות, בהמשך ייפגשו הצדדים בבית הדין הארצי לעבודה להתדיינות נוספת.

 

מאמצים אחרונים של הרופאים והאוצר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מאמצים אחרונים של הרופאים והאוצר(צילום: גיל יוחנן)

 

בית הדין הארצי לעבודה אמור לדון בבקשת הפרקליטות למנוע או לפחות לדחות את התפטרותם של אותם רופאים. אם זה לא יקרה, לרבים מהמתמחים התורנות היום תהיה האחרונה. אחת מהם היא ג', מתמחה באיכילוב, שהגיבה בחריפות לעתירה החדשה של משרד האוצר והבריאות: "לבוא ולדרוש שוב מבית הדין שלא נתפטר או לדחות את ההתפטרות שלנו בכמה זמן זו חוצפה. הם מזלזלים במצב שלנו. היו להם חודשיים לטפל בזה ואף אחד לא טרח לעשות את זה בצורה אמיתית".

 

אמש, במקביל לפנייה של פרקליטות המדינה לבית הדין הארצי לעבודה בבקשה למנוע את התפטרות המתמחים, נפגשו ראש הממשלה בנימין נתניהו וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן והעלו אפשרות להחזיר לומדי רפואה בחו"ל לארץ - בלי מבחני הסמכה. המתמחים עצמם כינו את הבקשה לצווי מניעה "חוצפה" ואמרו כי זהו ניסיון "כוחני" לפגוע בחופש העיסוק שלהם.

 

נתניהו וליצמן, שממשיכים להתנגד לפתיחת ההסכם בין הרופאים לאוצר, העלו אופציות אחרות לפתרון המשבר. ליצמן הביא לידי אישורו של ראש הממשלה מהלך עליו עובדים בחודשים האחרונים במשרד הבריאות, שבמסגרתו תתאפשר חזרתם של לומדי רפואה בחו"ל. בכך למעשה יאומצו הסטנדרטים שבהם פועל האיחוד האירופי, שאינו דורש מבחני הסמכה למסיימי

לימודי רפואה.

 

ראש הממשלה אישר את המתווה, וליצמן הורה לאנשי משרדו להאיץ את המהלך. בתקופה הקרובה אמורה לקום ועדה שתבדוק את ההשלכות. בנוסף לכך הועלתה אפשרות להעלות את גיל הפרישה של הרופאים מ-67 ל-70, דבר שישאיר אותם זמן רב יותר במערכת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליצמן. המשבר ייפתר?
צילום: אבי מועלם
התפטרות מתמחים באיכילוב
צילום: בן קלמר
מומלצים