שתף קטע נבחר

דיאטת הפוריות: 8 כללים שיעזרו לך להיכנס להריון

רוב הזוגות מאמינים שברגע שיחליטו לעשות ילד, ההריון יגיע בתוך חודש או חודשיים. אבל גורמים רבים הקשורים בתזונה ובאורח החיים של האישה משפיעים על פוריותה. איך אפשר לשפר את המצב ולהיכנס מהר יותר להריון? מדריך

נשים רבות אינן דואגות לבריאותן: עומס החיים והקריירה מביא לסדרי עדיפויות שונים, וקיים קושי לוותר על אחד המרכיבים כדי לעשות שינוי משמעותי. כל זה, חשוב לומר, מתהפך מיד עם כניסתה של האישה להריון.

 

באותו הרגע חל מהפך, וראו איזה פלא: הסיגריות עפות מהחלון, בקבוקי הקולה מפנים את מקומם למים מינרליים, תפוח עץ עסיסי נכנס לתיק בכל בוקר וגם לוחות הזמנים בעבודה כבר לא כל כך מלחיצים.

 

מה שינה לפתע את חוקי המשחק? האם מדובר בתחושת "טרום הורות", דחף אימהי ראשוני ורצון להגן על התינוק העתידי?

 

קראי עוד על פוריות:

 

אבל אני רוצה לקחת אתכן רגע ארבעה חודשים אחורנית, לפני תחילת ההריון, ולשאול כמה שאלות: האם כבר ביקרת אצל רופא הנשים? את נוטלת חומצה פולית? עדיין מעשנת? בשלב הזה אפשר לומר שנשים רבות כלל לא התכוננו לקראת הכניסה להריון. להיריון.

 

הריון הוא פסגת השאיפות של זוגות רבים, ומרגע שהחליטו הם רוצים להיכנס להריון מהר. חלקם יגלו, לאכזבתם, כי במקרים רבים הכניסה להריון אינה תהליך קל ומהיר, ולעתים לוקח זמן לא מבוטל עד שההפריה מצליחה. יש המנסים גם חודשים או שנים, וההריון איננו מגיע.

 

גורמים המשפיעים על פוריות האישה - כמו עישון, משקל עודף או תת-משקל - מקטינים את הסיכויים של אותם זוגות להרות. ומנגד, תזונה נכונה ואורח חיים בריא הכולל פעילות ספורטיבית מתונה עשויים לשפר את סיכוייהם.

 

במחקר מקיף שנערך באוניברסיטת הרווארד שבארצות הברית וכלל 18,000 נשים נבחנה השפעת התזונה על פוריות האישה. במהלך שמונה שנות המחקר נרשמו תגליות רבות ומעניינות, המהוות את הבסיס לדיאטת הפוריות.

 

אם גם אתם רוצים לשנות את סיכוייכם להרות, הנה עיקרי השיטה:

 

1. לאכול פחמימות מורכבות

ממצאי המחקר הראו כי אצל נשים הצורכות פחמימות פשוטות, כמו לחם לבן, אורז לבן, פסטה לבנה, תפוחי אדמה ושתייה ממותקת, משתחרר גלוקוז במהירות לזרם הדם.

 

נמצא כי הסיכוי של נשים אלו לפתח בעיות פוריות על רקע הפרעות ביוץ גבוה משמעותית מנשים שאכלו פחמימות מורכבות, כמו לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון, פסטה, ואורז חום.

 

מה עושים: כדי לשפר את הסיכוי להרות, מומלץ להוסיף מזונות אלו לתפריט בצורה יומיומית, ולהימנע ככל האפשר מפחמימות פשוטות.

 

2. לקצץ בשומן טרנס

החוקרים האמריקנים גילו כי שומן מוקשה (טרנס) משחק תפקיד משמעותי המשפיע על הביוץ ועל הפוריות, ומומלץ להקטין את צריכתו היומית כדי לשפר את הפוריות.

 

מה עושים: הוצאת השומן המוקשה מהתפריט כרוכה בוויתור על בורקסים, רוגלך, מלאווח, ג'חנון, קרואסונים, וופלים ועוד. עצוב? אולי לא, אם זוכרים את המטרה הסופית ואת הנזק שגורם סוג שומן זה לבריאותכן הכללית.

 

לשומן טרנס תפקיד משמעותי המשפיע על הביוץ ועל הפוריות (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
לשומן טרנס תפקיד משמעותי המשפיע על הביוץ ועל הפוריות(צילום: shutterstock )

 

3. לגוון בצמחונות

נשים הצורכות על בסיס יומי חלבון מן החי, כמו עוף, נמצאות בסיכון גבוה יותר לחוות בעיות פוריות על רקע הפרעות בביוץ מאשר נשים הצורכות חלבון צמחי. 

 

מה עושים: שילוב של "ימים צמחונים" עשירים באגוזים ובקטניות במהלך השבוע חשוב בתקופה שבה מנסים להרות.

 

4. לשתות חלב מלא

תגלית שהפתיעה את החוקרים קשורה בצריכה של חלב מלא (שאינו דל שומן). החוקרים גילו כי צריכת חלב מלא מעלה את סיכויי האישה להרות, וכי צריכת חלב רזה או מוצרי חלב דלי שומן, למרבה הפלא, יכולה להרע עם הביוץ. 

 

מה עושים: משלבים בתפריט היומי מוצרי חלב בעלי 3%-5% שומן.

 

5. להיגמל מסיגריות

ידוע במשך שנים כי עישון אינו מומלץ לנשים במהלך ההריון, כיוון שהוא עלול לפגוע בעובר. מחקרים מצביעים אף על עישון כמפחית את הסיכויים מלכתחילה להרות ופוגע בפוריות הגבר והאישה.

 

הפגיעה בפוריות הגבר מתבטאת בספירת זרע ובתנועתיות נמוכות. אצל האישה הפגיעה כללית יותר, ומאריכה את משך הזמן עד הכניסה להריון.

 

מה עושים: נמנעים מחשיפה אקטיבית או פסיבית לסיגריות.

  

6. להירגע

כניסה להריון מושפעת גם מלחץ נפשי (סטרס). הקשר בין סטרס לסיכויי הכניסה להריון קשה למדידה מדעית, אך היותו חזק ומשמעותי ברור כיום לכל. סטרס משחק תפקיד משמעותי בתהליך ההתעברות: אישה רגועה ונינוחה תוכל להיכנס להריון מהר יותר.

 

מה עושים: מאיטים מעט את קצב החיים, ומוצאים דרכים יעילות להירגע ולפרוק מתח.

 

מחקרים מצביעים על עישון כמפחית את הסיכויים להרות (צילום: index open) (צילום: index open)
מחקרים מצביעים על עישון כמפחית את הסיכויים להרות(צילום: index open)

 

7. להכיר את המחזור

המחזור החודשי שלנו מתפרס על פני 28 ימים, בדרך כלל, כאשר במחציתו מתרחש הביוץ. אם את מכירה את המחזור החודשי שלך, כלומר יודעת בדיוק מתי חל היום ה-14 מתחילת המחזור, תוכלי לזהות בקלות יחסית את מועד הביוץ.

 

אבל נשים רבות המעוניינות להיכנס להריון אינן יודעות מהו מועד הביוץ שלהן ואינן עוקבות אחריו. חוסר הידע הזה משמעותי יותר אצל אותן נשים שהביוץ איננו "לפי הספר", כלומר איננו מתרחש באמצע החודש במחזור של 28 יום.

 

מה עושים: עוקבים אחרי המחזור החודשי ובוחנים שיטות נוספות לזיהוי הביוץ, כמו מדידת חום הגוף מדי בוקר כדי לזהות שינויים בו (שיטת "חום השחר").

 

8. להימנע מאלכוהול

אלכוהול מהווה גם הוא גורם המשבש ומפחית את סיכוייהם של הגבר ושל האישה כאחד להרות במהרה.  

 

הימנעות משתיית אלכוהול מאפשרת לגוף לתקן בצורה טבעית את נזקיו. האלכוהול "מרעיל" את הגוף ומשבש את האיזון ההורמונלי.

 

מה עושים: בתקופה שבה מנסים להרות וגם במהלך ההריון עצמו מומלץ להפסיק מיד את צריכת האלכוהול.

  

לא שמעתי, לא ידעתי - כך אומרות נשים רבות, אבל כעת הדברים ידועים ואפשר לצאת לדרך. אורח חיים בריא המשולב בתזונה ייחודית לשיפור הפוריות מאפשר לגוף לעבור תהליך ריפוי ולחזור לאיזון ולכוח הטבעי שלו, וזוהי הנקודה שממנה ההריון יכול להגיע מהר ובריא.

 

הכותבת היא נטורופתית לפריון .




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשים הצורכות על בסיס יומי חלבון מן החי, כמו עוף, נמצאות בסיכון גבוה יותר לחוות בעיות פוריות
צילום: shutterstock
מומלצים