שתף קטע נבחר

שני: "המיסוי על פי טרכטנברג לא יצמצם העוני"

מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, חיים שני, אמר בכנס שדרות לחברה כי כבר ביוני אישרה הממשלה תוכנית של האוצר שנועדה לצמצם פערים אך היא לא יצאה אל הפועל

"שינוי המיסוי כפי שמוצע בדו"ח טרכטנברג לא ישנה מהותית את אי-השיוויון בהכנסות בישראל", כך אמר היום (ג') מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, חיים שני, בכנס שדרות לחברה בדיון על אסטרטגיות לצמצום פערים בישראל.

 

 

שני ציין כי בעבודה שנעשתה במשרד האוצר בתחילת השנה נבדקה ההשפעה של הקפאת תוואי הורדת המיסוי על אי-השיוויון והתוצאה היתה שמדד ג'יני יקטן באחוזים בודדים. המלצות ועדת טרכטנברג בנושא המיסוי, שכבר אושרו בממשלה, מציעות להעלות את המס על המשתכרים 40 אלף שקל ומעלה בחודש ב-2%-3% ולהפסיק את הורדת מס ההכנסה בשנים הקרובות.

 

שני הוסיף כי כבר ביוני אישרה הממשלה תוכנית של האוצר שנועדה בין השאר לצמצם פערים, אך התוכנית לא יצאה אל הפועל. לכן, אומר שני "אין לנו כבר צורך באסטרטגיה לצמצום פערי הכנסות או לכתוב עוד תכניות עבודה לצמצום פערים אלא הצורך הוא לבצע את התכניות שכבר החליטו עליהן, גם אם הן לא מושלמות, ולפתור מהשורש את הסיבות מדוע התכניות לא יוצאות תמיד אל הפועל".

 

פרופ' איל קמחי ממרכז טאוב ציין כי מחקר שביצע המרכז מראה כי ההבדל הגדול בפערי ההכנסות בין העשירונים הוא תוצר של פערי השכלה, בעיקר שנות הלימוד, ולכן מערכת ההשכלה הגבוהה, יחד עם חינוך טכנולוגי, היא המפתח לצמצום הפערים. 

 

פרופ' אשר טישלר, דקאן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, הוסיף כי כאשר מסתכלים על פערים צריך להתייחס גם לפערים בנכסים ולא רק בהכנסות, משום ששני החמישונים התחתונים בישראל מחזיקים כ-2% מהנכסים והדבר גם מקשה עליהם להשיג כסף שיחלץ אותם ממעגל העוני.

 

טישלר מציע לתת לכ-300 אלף משקי בית המתגוררים ב-160 שכונות עוני זכויות בנייה על הדירות שלהם של 500%-600% וכך הם יוכלו ליצור עסקה עם קבלנים והרשות המקומית, שבתמורה לבניית דירות חדשות, פיתוח תשתיות וחינוך האחרונים יקבלו דירות בתמורה, כמו גם התושבים עצמם שכך יגדילו את הנכסים העומדים לרשותם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיים שני
צילום: אלכס קולומויסקי
מנואל טרכטנברג
צילום: נעם מושקוביץ
מומלצים