שתף קטע נבחר

חוק למען בעלי הבתים: פינוי מהיר לשוכר דירה

בעל דירה שמבקש לפנות ממנה את השוכר, נאלץ כיום להמתין 71 יום לפחות מרגע מתן פסק הדין שמאשר את תביעת הפינוי. הצעת חוק שתעלה לאישור סופי בכנסת, תאפשר לקצר בחצי את משך הזמן שנדרש לפינוי

תיקון חדש בחוק ההוצאה לפועל, יאפשר לפנות דייר ששוכר דירה או בית בתוך 35 יום ממתן פסק הדין בתביעת הפינוי, במקום תוך 71 יום לפחות בחוק הנוכחי. הצעת הממשלה לתיקון החוק אושרה היום (ב') לקריאה שנייה ושלישית בוועדת חוקה, חוק ומשפט, ובימים הקרובים תעלה לאישור סופי במליאת הכנסת.

 

עוד בערוץ הנדל"ן :

 

פינוי של נכס מושכר מתבצע בשני שלבים.ראשית, בעל הנכס מגיש תביעת פינוי בבית המשפט. לאחר שהתביעה מאושרת, מוגשת בקשת ביצוע מההוצאה לפועל תוך 30 יום ממתן פסק הדין. רשות האכיפה והגבייה מודיעה לחייב לפנות את הנכס תוך 20 יום, ואם לא נענה, נקבע מועד לפינוי בכוח, שמבוצע החל מהיום ה-21 לאחר מתן ההתראה וביום שנקבע מראש בלבד.

 

בלוח הזמנים הקיים, הפינוי מבוצע בפועל לא פחות מ-71 יום ממתן פסק הדין. התיקון נועד לפשט את ההליך ולקצר את מועד הפינוי כך שיבוצע בתום 35 יום. בקשת הביצוע תוגש בחלוף 15 יום מפסק הדין. התראת הפינוי לדייר תשלח תוך 5 ימים, כך שיפנה את הנכס ב-14 הימים הבאים. אחרת, הפינוי בכוח יבוצע בשבועיים הבאים מהיום ה-35 אך לא יאוחר מהיום ה-49 לאחר מתן פסק הדין.  

 

יו"ר הוועדה ח"כ דוד רותם (ישראל ביתנו) אמר, כי "רשם ההוצאה לפועל לא מערער על החלטת בית המשפט. אחרי מתן פסק הדין אין מקום לעכב את הפינוי לזמן ארוך". רותם דחה את הצעת הממשלה לאפשר את פתיחת התיק בהוצאה לפועל, מייד עם מתן פסק הדין. הוא דרש לאפשר לדייר 14 יום לפינוי מרצון של הנכס, שיחסוך את תשלום האגרות.

 

בישיבה נדחו הצעות שהגישו הח"כים דב חנין (חד"ש) וניצן הורוביץ (מרצ), לפיהן אם רשם ההוצאה לפועל יחליט להורות על פינוי הדייר, הוא יבקש ממשרד השיכון לאתר דיור ציבורי זמני למפונה, או לממן לו דמי שכירות דירה חלופית ל-6 חודשים. נדחתה גם הצעה נוספת של חנין לפיה החוק לא יחול על דיירי הדיור הציבורי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים