שתף קטע נבחר

המצעד: 10 חליטות צמחי המרפא הטובות ביותר

הן זמינות, זולות ובעיקר טבעיות: כמעט לכל בעיה רפואית ישנו פתרון באמצעות שילוב וחליטה של צמחי מרפא. מה עוזר לכאבי ראש ואיזו תעזור לכם בדיאטה? הנטורופת אליעז יוסף עם עשרת חליטות צמחי המרפא הטובות ביותר

ניתן למצוא אותם בכל חנות טבע, הם מסודרים לפי סגולותיהם הרפואיות והם חזקים, אפקטיביים וטבעיים - אלו הם צמחי המרפא שמיועדים להכנת חליטות. רבים אינם מודעים לכוחן הרב של אותן חליטות בהשגת בריאות מיטבית וכעזר לטיפול בבעיות רפואיות, אך שילוב שלהן כחלק מטיפול כולל ומקצועי בבעיה יכול לסייע ולטפל בבעיות רפואיות.

 

כתבות קודמות של אלעז יוסף:

 

כמו בכל תחום בריאותי אחר מומלץ להתייעץ עם גורם מוסמך לפני השימוש בחליטות משום שבמקרים רבים ישנם איסורים על צריכת צמחי מרפא מסוימים בשל הריון, מחלה, רגישות או תרופות שמתנגשות עם תפקוד הצמחים. בנוסף, במקרים מסויימים יהיה צורך בטיפול רפואי טבעי מקיף וספציפי יותר, שיכלול גם שינוי תזונתי, שינוי הרגלי חיים ושימוש בפורמולות צמחי מרפא בריכוז חומרים גבוה יותר מהמצוי בחליטות.

 

במקרים אחרים נזדקק למינון גבוה של החומרים הפעילים בצמחי המרפא, ולכן לא יהיה זה הגיוני לצרוך כמות גדולה של חליטות. במקרים אלו נוכל לצרוך את הטינקטורה שלהן, מיצוי אלכוהולי של החומרים הפעילים בצמחי המרפא. בטינקטורה כמות החומר הפעילה גדולה יותר ביחס לחליטה אותה נשתה ולכן בבעיות אקוטיות ההמלצה תהיה לצרוך אותם.

 

מספר השילובים של צמחי המרפא לצורך יצירת חליטה הוא אין סופי ולפניכם יוצגו מספר פורמולות בסיסיות לבעיות נפוצות:

 

1. לניקוי רעלים והורדת רמות הכולסטרול

שלבו את הצמחים שן ארי, גדילן וארטישוק שיעזרו להורדת הכולסטרול ולניקוי הכבד, יחד עם חליטה של סירפד ופטרוזיליה שתסייע לניקוי הכליות בשל תכונותיהם המשתנות.

 

הוראות שימוש: 2-3 כפיות בתוך כוס מים חמים. להמתין 10 דקות ולשתות. ניתן לשתות שתיים עד שלוש כוסות ביום.

 

2. לדיכוי התיאבון ולדיאטה

שלבו את עלי הג'ימנמה, שיעזרו לכם להוריד את התשוקה למתוק ואת רמות הסוכר בדם, יחד עם המליסה, שתעזור לכם להוריד את המתח כתוצאה מתהליך הדיאטה, והתה הירוק, שיעזור להגביר את קצב חילוף החומרים. בנוסף ניתן לשלב זרעי שומר, קמומיל ומנטה, שיעזרו לעיכול תקין, ולימון לניקוי הדם.

 

הוראות שימוש: 2-3 כפיות בתוך כוס מים חמים. להמתין 10 דקות, לסנן ולשתות. ניתן לשתות שתיים עד שלוש כוסות ביום.

 

3. לטיפול בהפרעות קשב וריכוז

תערובת של פסיפלורה, בבונג, מליסה, לואיזה ושיבולת שועל תעזור לכם ולילדכם להיות רגועים, שלווים וממוקדים יותר.

 

הוראות שימוש: 2 כפיות בכוס מים חמים, פעמיים ביום. יש להמתין לפני סינון הצמחים כ-10 דקות לפחות.

 

4. לטיפול בדרכי השתן  

אכיניציאה ואסטרגלוס יעזרו לנו בחיזוק מערכת החיסון, שבשל חולשתה חדרו לנו מזהמים לדרכי השתן. לאכניציאה ולאסטרגלוס נוסיף ליקוריץ וכורכום, שידועים כצמחים אנטי דלקתיים, ועליהם נבזוק את הסירפד, ענבי הדוב, חמוציות ובזיליקום, שיגדילו את תפוקת השתן ויאפשרו למזהמים לצאת מדרכי השתן שלנו.

 

הבטן כואבת? נסו מנטה, שומר, אניס וכוסברה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הבטן כואבת? נסו מנטה, שומר, אניס וכוסברה(צילום: shutterstock)

 

הוראות שימוש: 2 כפיות בכוס מים חמים, פעמיים ביום. יש להמתין לפני סינון הצמחים כ-10 דקות לפחות.

 

 

5. לטיפול בכאב ראש ומיגרנות  

צרו או השיגו תערובת של לבנדר, בן חרצית ומנטה, שנחשבים כצמחים מצויינים לטיפול בכאבי ראש ובמיגרנות.

 

הוראות שימוש: 2 כפיות בכוס מים חמים, פעמיים ביום. יש להמתין לפני סינון הצמחים כ-10 דקות לפחות.

 

6. לחיזוק מערכת החיסון בחורף  

נדאג לשלב בחליטה צמחיים שעוזרים לשיעול ולכיוח, כמו צמח הסמבוק, קורנית, אקליפטוס ומנטה. נוסיף גם צמחים מחזקי מערכת חיסון כמו אסטרגלוס, אכיניצאה ופקעות ורדים. חשוב לדעת כי חליטה זו יכולה לסייע גם לנגמלים מעישון.

 

הוראות שימוש: 2 כפיות בכוס מים חמים, פעמיים ביום. יש להמתין לפני סינון הצמחים כ-10 דקות לפחות.

 

7. לבעיות ונדודי שינה

בעיות בשינה יכולות לנבוע מסיבות רבות ומגוונות. הסיבה המרכזית לחוסר היכולת שלנו לישון נובעת ממתח רב ועודף מחשבות, ועל כן הטיפול בחליטות צמחי מרפא הינו על בסיס צמחים מרגיעים ומשקיטי מחשבות. צמחים מומלצים לתערובת: פסיפלורה, לבנדר, לואיזה, מליסה וורבנה.

 

הוראות שימוש: 2 כפיות בתוך כוס מים חמים כשעה לפני השינה.

 

8. חליטה לגזים וכאבי בטן 

בחליטה כזו נשלב צמחי מרפא שמסייעים לתהליך העיכול וידועים כסופחי גזים כמו מנטה, שומר, אניס וכוסברה. נוסיף להם גם צמחים שמשפרים את תהליכי העיכול, כמו שן ארי, קמומיל וג'ינג'יר.

 

הוראות שימוש: 2 כפיות בכוס מים חמים, פעמיים ביום. יש להמתין לפני סינון הצמחים כ-10 דקות לפחות.

 

9. לטיפול בפטריות ופריחות בעור 

נכין חליטת צמחי מרפא המכילה את הצמחים הבאים: קלנדולה, לבנדר, אורגנו, אכיניציאה, מליסה וסירפד. צמחים אלו יעזרו לנו במספר פעולות הכרחיות: הרגעת העור, סיוע לפינוי רעלים ופסולת, המרצת הדם (ועימו חומרי הזנה חיוניים), טיפול בטפילים וחיזוק מערכת החיסון.

 

הוראות שימוש: יש לחלוט שלוש כפיות מהתערובת ולשתות עד פעמיים ביום. בנוסף ניתן לקחת 8-10 כפיות מהתערובת ולחלוט כ-15 דקות בליטר של מים חמים ושמן זית, לטבול בפד גזה ולהניח על האזור הרצוי.

 

האופציה העדיפה יותר היא חליטת התערובת בליטר של שמן זית (או כל שמן נשא אחר) בצנצנת סגורה למשך שבועיים. יש לשמור את הצנצנת במקום מואר ולנער במשך חמש דקות בכל יום. לאחר שבועיים יש לסנן ולמרוח את השמן על הגוף או על המקום הנגוע. את השימוש החיצוני יש לבצע כחמש עד שש פעמים ביום, והתוצאות לא יאחרו להגיע.

 

10. חליטה לנשים מניקות  

ניתן לשלב צמחים המעודדים יצור חלב כמו אניס, שומר, לואיזה, עלי פטל וקצח.

 

הוראות שימוש: 1 כפית מהתערובת בחליטה, פעמיים ביום.

 

הכותב הוא נטורופת, תזונאי ומאמן כושר אישי הבעלים של "בריאות מהטבע " - קליניקה לרפואה משלימה.  




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חליטות של צמחי מרפא. מסייעות להשגת בריאות מיטבית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים