שתף קטע נבחר

מדיטציה במקום כימו: ורד חולה בסרטן ומסרבת לטיפול

כשאובחנה ורד הררי כחולה בסרטן השד היא החלה את המסלול השגרתי של כימותרפיה - אך בטיפול השני הודיעה שהיא מפסיקה, לטובת מדיטציות, טיפול בקול ואוכל אורגני. הרופאים חזו שיש לה שנתיים לחיות, אבל מאז עברו כבר שש שנים

האבחנה באמצע החיים - סרטן השד: לפני שש שנים, כשהייתה הזמרת והיוצרת ורד הררי בת 41, התגלו בשדה שני גושים, שלאחר הביופסיה גדלו והתחברו לגוש אחד גדול. הרופאים המליצו לה מיד לפנות לפרוטוקול הטיפול המקובל - טיפולי כימותרפיה, הקרנות ונטילת תרופה במשך חמש שנים.

 

"גם בתור אחת שלא ממש הולכת לרופאים", מספרת הררי ל-ynet, "לרגע לא חשבתי לעשות את כל הטיפולים. אבל הבהילות של הרופאים קצת הלחיצה אותי, ורציתי לברר קצת מה קורה, לבדוק רופאים ובתי חולים. כל אחד סביבי המליץ על כל מיני דברים, והייתי צריכה להפעיל שיקול דעת".

 

כתבות נוספות על סרטן השד :

 

הררי, שהייתה אז בתחילת הקריירה המוזיקלית שלה וזכתה בפרס בינלאומי, לקחה לעצמה כמה ימים שבהם בחנה את האפשרויות השונות, ובסופו של דבר בחרה בטיפול בבית החולים איכילוב, "כי הם היו הכי מתונים, ורצו קודם להקטין את הגוש בכימותרפיה, ואז להוציא אותו", היא אומרת.

 

לא מוכנה לכימותרפיה

הררי, שסיפור ההתמודדות המיוחד שלה יובא הערב בתוכנית "מבט שני" בערוץ הראשון, עברה את טיפול הכימותרפיה הראשון, ואת הטיפול השני - והחליטה שהיא מפסיקה. "הרגשתי שזה לא נכון לי", היא אומרת, "שזו לא הדרך בשבילי להבריא. זה אגרסיבי מדי, וצריך למצוא את דרך השלום ולא המלחמה.

 

"הודעתי למשפחה ש'זהו, חייבת להיות עוד דרך', ושאני מתגייסת למציאת פתרון אחר. לא היה לי מושג בתחום, אבל היה ברור לי שהדבר הזה לא מתאים לי".

  

  

המשפחה והחברים של הררי הגיבו כפי שאפשר היה לצפות, בדאגה והפעלת לחץ: "הם אמרו שאני אגואיסטית ולא אחראית, ושאני צריכה לחשוב על שני הילדים הקטנים שלי, שאז היו בני כמעט שנתיים וחמש. הם הגיבו מפחד ומדאגה, אבל זה לא ערער את הנחרצות שלי.

 

"גם הרופאים היו נחרצים מאוד, והודיעו לי שיש לי שנתיים לחיות. אבל דווקא בגלל שיש לי שני ילדים קטנים, החלטתי לא להמשיך בכימותרפיה, כי ידעתי שלא אשרוד אותה, גם בגלל המצב הנפשי שהכימו הוביל אליו - ועמדו לפניי עוד עשרה טיפולים כאלה.

 

"העניין הוא שבטיפולים ראשונים האלה ביקשתי שלא יתנו לי מאלחשים וסטרואידים, כי רציתי לראות איך הדבר הזה עובד על הגוף, וזה כנראה היה חזק מדי והגוף הבין שזאת לא הדרך בשבילי".

 

"אמרו שאני אגואיסטית ולא אחראית". ורד הררי (באדיבות הערוץ הראשון) (באדיבות הערוץ הראשון)
"אמרו שאני אגואיסטית ולא אחראית". ורד הררי(באדיבות הערוץ הראשון)

 

"הכרתי איש מהמזרח שעוזר"

הררי עיכלה את ההחלטה הלא-שגרתית בינה ובין עצמה במשך כמה ימים, ואז קיבלה שיחת טלפון מחברה שסיפרה לה שהיא נרפאה מסרטן, ושאלה אותה אם תהיה מוכנה לעשות בשביל זה. הררי ענתה בחיוב, ומצאה את עצמה על מטוס לארצות הברית.

 

"שם הכרתי אנשים שבחרו בדרכים אחרות, לא קונוונציונליות", היא מספרת. "התקרבתי למזרח, והכרתי איש מהמזרח שעוזר לאנשים. בשלב הראשון גיליתי את התזונה, את האוכל הטבעי והבריא. התחלתי בתהליך של ניקיון ושל מדיטציות. למדתי גם שירה הודית והבנתי שהכלי שלי, הקול, יכול לשרת אותי בתהליך ההבראה. פיתחתי שיטה של ריפוי באמצעות תדרים של הקול, על ידי עבודה פנימית יומיומית.

 

"הבנתי שהכל נגיש ושאפשר לקחת מהטבע, גם מתוך הגוף החוצה וגם מהעולם אל הגוף, והתחלתי במסע של הבראה עצמית".

 

הררי אימצה שגרה של שתיית מיצים אורגניים, צריכת אוכל אורגני והוצאה מהתפריט של כל דבר מן החי. "קיבלתי שיקויים לניקוי הגוף, המדיטציה הקולית עוזרת לי להתבונן פנימה, וזו ממש דרך הפוכה למה שהיה קודם", היא אומרת. 

 

מאז האבחון והתחזית הפסימית של הרופאים עברו כאמור כבר שש שנים, ולדבריה היא מרגישה טוב יותר בכל רגע שעובר, ואף משיקה עכשיו שיר חדש בשם "ועכשיו האור": "מבחינת הרופאים אני עדיין בסכנה, ויש כל הזמן קולות שקוראים לי לחזור לטיפול, אבל גם המשפחה מפעילה את ההיגיון ורואה שאני מתפקדת, עובדת ומנהלת מהבית, אז הדאגה שלהם קצת נרגעת - וצפה שוב עם האפצ'י הראשון", היא אומרת בחיוך.

 

"המדיטציה הקולית עוזרת לי להתבונן פנימה". ורד הררי (צילום: מונטי רוסמן) (צילום: מונטי רוסמן)
"המדיטציה הקולית עוזרת לי להתבונן פנימה". ורד הררי(צילום: מונטי רוסמן)

 

"הקול שלי משפיע על הגוש בשד"

לטענת הררי, בבדיקה עצמית היא חשה שהגוש בשד לא גדל מאז האבחון, אבל היא לא נבדקה על ידי רופאים בשום צורה. "עזבתי את הקונוונציונלי", היא מסבירה, "ומבחינתי אני מאמינה שזה ישתפר ויגיע למצב שבו אין גוש בכלל. אני כבר מרגישה שהוא משנה את המרקם שלו, ומרגישה את הכוח של התדרים של הקול על הגוש. אני עובדת במדיטציה ושירה, במנטרות של ריפוי - וישר מרגישה את השינוי. אני מאמינה בדרך הזאת מאוד".

 

 

אל הררי מגיעות מדי פעם נשים אחרות ששמעו על צורת ההתמודדות שלה עם הסרטן, והיא מזדהה עם הפחד שלהן כשהן מוצפות באינפורמציה על המחלה. "מצד אחד החברים והמשפחה מפנים אליי מדי פעם אנשים שהם מכירים, אבל מצד שני עדיין יש בהם את הפחד, כי מבחינתם צריך לעשות כימותרפיה ולהוציא את הגידול.

 

"אני ממש לא יכולה להגיד שמה שאני עושה יתאים לאחרים, וכל אחד ייעשה את שיקול הדעת שלו ויסתכל על עצמו. אני לא יכולה לקחת אחריות על אחרים".

 

בינתיים הררי מאחלת לעצמה רק להמשיך "לחגוג את החיים. זה הדבר הכי חשוב - ולהיות עם הילדים".

 

הכתבה המלאה עם ורד הררי תשודר הערב ב-21:45 בתוכנית "מבט שני" בערוץ הראשון, לציון יום הסרטן הבינלאומי.

  


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרופאים היו נחרצים מאוד. ורד הררי
באדיבות הערוץ הראשון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים