שתף קטע נבחר

ערר נגד הקמת המלון בבקעת תמנע: "אבסורד"

המשרד להגנת הסביבה, החברה להגנת הטבע וראש עיריית נתיבות, הגישו ערר נגד אישור בניית המלון בעמק ססגון. ההחלטה התקבלה בוועדה המחוזית, למרות שדו"ח שהוכן בהוראת ביהמ"ש קבע שאזור אחר ראוי יותר לבניית הפרויקט

המשרד להגנת הסביבה, החברה להגנת הטבע וראש עיריית נתיבות, יחיאל זוהר, הגישו היום (ג') ערר על החלטת הועדה המחוזית דרום, המאשרת בניית מלון של קבוצת איגרא באזור עמק ססגון שבבקעת תמנע.

 

עוד על המאבק נגד המלון בססגון

 

הפרויקט, שאמור להיבנות כ-30 קילומטרים צפונית לאילת, יכלול על פי התכנית 400 חדרי מלון על שטח של 300 דונם. הוועדה אישרה את הקמתו לפני כחודשיים, זאת בתום 5 שנות מאבק בין ארגוני סביבה ליזם הפרוייקט, יואב איגרא. ארגוני הסביבה טענו כי הבנייה תגרום נזק בלתי הפיך לנוף של אחד מאזורי המדבר המיוחדים בישראל.  

 

בעקבות עתירה שהגישה עמותת אדם טבע ודין נגד התכנית, בית המשפט לעניינים מנהליים קבע כי נפלו בה פגמים משפטיים ויש להשיבה לדיון בוועדה המחוזית, מהלך שעיכב את ביצוע העבודות. בית המשפט גם הורה להכין דו"ח עבור הוועדה, שבחן חלופות לפרוייקט וקבע אזור אחר שראוי יותר לבנייה מבחינה אקולוגית.

 

בכתב הערר שהוגש לוועדת המשנה לעררים - המועצה הארצית לתכנון ובנייה, טוענים העותרים כי הוועדה המחוזית התעלמה מהמלצות מסמך החלופות בהחלטה לאשר את המלון, ודורשים להשיב את התכנית לוועדה לצורך בדיקתן.

 

עמק ססגון (צילום: יניב גולן) (צילום: יניב גולן)
עמק ססגון(צילום: יניב גולן)

 

"תכנון בלתי אחראי"

עוד נטען בערר, כי מדובר במיזם שאפתני, בלב ליבו של שטח מדברי רגיש וייחודי, שתוכנן באופן בלתי אחראי והותווה על פי נורמות תכנוניות ארכאיות ונושנות. כן נטען, כי הוא מאיים לפגוע פגיעה בלתי הפיכה בסביבה ובציבור כיום - ועל חשבון הדורות הבאים.

 

בנוסף נטען, כי ההליכים בוועדה היו רצופים טעויות, בלתי סבירים, לא מידתיים ואף חסרי הגיון, שהביאו בסופו של יום לאישור חלופה במיקום הרסני לסביבה הסותר מגמות תכנון מושרשות.

 

עוד מצוין, כי על אף חשיבותו של האיזור ורגישותו, על אף ההתנגדות הציבורית העיקשת והנזק הסביבתי הצפוי, על אף פסיקת בית המשפט והנחיותיו, ועל אף שלוועדה היתה הזדמנות לשנות את מיקום המלון, החליטה הוועדה לאשר את הקמתו.

 

"ומדוע?", נכתב בערר, "משום טעויות תכנוניות וטעות אנוש, שהובילו למצב בו על אף הוראת בית המשפט, לא נבחן השיקול הסביבתי... על זאת נאמר - אבסורד. אם מסיבה זו יקום במקום הזה מיזם מלונאי שאפתני שיחריב לבלי שוב שטחי בראשית בני מאות מיליוני שנים, משום טעויות אנוש ורשלנות תכנונית, תהיה זו בכייה לדורות בלתי נתפסת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמק ססגון
צילום: יניב גולן
מומלצים