שתף קטע נבחר

צילום: Shutterstock

המהפך של מייקי: רקדנית הקברט שרזתה 41 קילו

גם כשהיא הופיעה על הבמה, ידעה מייקי שוקט שיש תפקידים שאליהם לא תוכל להיבחן, "כי סינדרלה לא שקלה 109 קילו". אחרי שנחרדה מתוצאות בדיקות דם שעשתה, הבינה שהשינוי הכרחי. אחרי ניתוח ועם 41 קילו פחות, הכל פתוח שוב בפניה

מייקי שוקט, בת 28 מתל אביב, היא אישה של ניגודים: ביום היא מתעדת תוכנה בחברת היי-טק, ובערב שרה ורוקדת בקברטים ובמופעי בורלסק; היא עוסקת במקצוע שבו ההופעה חשובה במיוחד - אך במשך שנים רבות סבלה מעודף משקל, עד שהגיעה ל-109 קילו.

 

"תמיד הייתי גבוהה ורחבה, ובעודף משקל שהלך והחריף עם השנים", מספרת שוקט בראיון ל-ynet. "פשוט גדולה באופן כללי. זה לא ממש הפריע לי בקטע החברתי, כי תמיד הסתדרתי עם אנשים מכל מיני שכבות גיל. למרות שניסיתי לרדת במשקל הרבה פעמים, לא הופתעתי כשזה לא הצליח. הרי מי שנולד שמן, נשאר שמן, לא?".

 

 

ירדו בגדול - עוד סיפורי דיאטה מדהימים:

 

גם בצד המקצועי, הצליחה שוקט למצוא את הנישה שלה. "היו לי מגבלות כמובן, כי לא יכולתי לשחק בתפקיד רומנטי ראשי - סינדרלה לא שקלה 109 קילו - אבל בשירה לא הייתה לי בעיה, כי אני שרה אלטו ואף פעם לא הייתי סופרנו דקיקה. אבל היו תפקידי ריקוד שלא יכולתי לקחת כי הם דרשו הרבה מאמץ פיזי, ועל טלוויזיה בכלל אין מה לדבר, כי מצלמות הן הרבה פחות סלחניות".

 

-לא הפריע לך שהמשקל מגביל אותך מקצועית?

"באיזה שהוא מקום השלמתי עם זה שאני אהיה טובה בתפקידים האלה. למוח יש דרך תמיד למצוא רציונליזציה למגבלות שלנו, וגם אם זה מפריע - מדחיקים. זה לא גרם לי להיות עצבנית או מרירה, אלא הניע אותי לנצל חלקים באישיות שאולי שאחרים אולי לא צריכים להתעסק איתם. יכולתי למשל לשחק תפקיד משנה שדורש יכולות דרמטיות טובות יותר.

 

"לא היה מקרה מיוחד באודישנים שממנו יצאתי בבכי, אבל דבר הזין את השני: בדרך כלל לא ניסיתי להיבחן לתפקידים שהיו מחוץ לטווח של מה שחשבתי שירצו ללהק אותי. זה היה הסכם בשתיקה - אני לא אנסה והם לא ידחו אותי".

 

מייקי שוקט לפני הדיאטה (משמאל) ואחריה (צילום: ברצי גולדבלט, קרן תמוז בראון ליר) (צילום: ברצי גולדבלט, קרן תמוז בראון ליר)
מייקי שוקט לפני הדיאטה (משמאל) ואחריה(צילום: ברצי גולדבלט, קרן תמוז בראון ליר)

 

בדיקות דם איומות

למרות העובדה שהיא חיה בשלום יחסית עם המשקל, התנסתה שוקט מגיל צעיר בדיאטות שונות. "זה שמצד אחד המשקל לא הפריע לי עד לרמה שבה הרגשתי שהחיים שלי הרוסים, לא אומר שלא ניסיתי דיאטות", היא אומרת.

 

נקודת המפנה חלה בשנת 2010, כשבשיחות עם בן זוגה הם החלו לדון על ילדים עתידים והקמת משפחה. "פתאום קלטתי שאני מתקרבת לגיל שבו ארצה ללדת ילדים, והייתי במשקל ממש גבוה. ידוע שלנשים עם עודף משקל קשה יותר להיכנס להריון ולהחזיק אותו כמו שצריך, החלטתי לעשות בדיקות דם כלליות, בערך בפעם הראשונה בחיים שלי, ולראות מה המצב".

 

תוצאות הבדיקות היו איומות, כדבריה. "מצבי היה מסוכן, שומנים בדם גבוהים מאוד - כמעט אלף כשהנורמה היא עד 150. הכולסטרול היה מעל 300, הסוכר עבר את ה-100 - וזה עוד בנוסף ללחץ דם גבוה ובעיות נשימה שכבר היו".

 

-ומה החלטת לעשות באותו הרגע?

"אחרי התייעצויות עם רופאים, דיאטניות, ומחקרים באינטרנט הגעתי למסקנה שאם אני לא אתפוס את עצמי בידיים עכשיו, אני עלולה לרדוף אחרי הזנב של עצמי עוד שנים רבות, אם לא אחטוף התקף לב לפני גיל 30!

 

"מעולם לא שקלתי לעשות ניתוח בריאטרי, אבל הנסיבות החליטו להציג את עצמן. רצה הגורל וקרובת משפחה של בעלי שגרה באנגליה רזתה הרבה בניתוח, ופתאום התחלתי לדבר איתה ומשהו נדלק אצלי ואמר שזאת אופציה".

 

-המשפחה לא ניסתה לשכנע אותך לוותר?

"במשך הרבה מאוד שנים היה שם רע מאוד לניתוח לקיצור קיבה, אבל זה היה בגלל סוג ניתוח ישן שכבר לא עושים. אבא של בעלי הוא רופא, ובכלל יש הרבה רופאים בצד הזה של המשפחה, אז היה לי מענה קרוב ומיידי לכל מיני שאלות שהיו לי.

 

"את המשפחה שלי היה צריך קצת לשכנע, בעיקר את אמא שלי, אבל הצגתי את הנתונים למשפחה שלי רק אחרי שהחלטתי באופן שלם ומושכל שזה מה שאני רוצה לעשות.

 

"כהכנה לניתוח עשיתי הרבה בדיקות נוספות לאורך התהליך, ובכל פעם הבאתי עוד מידע ונתונים, ובסופו של דבר הם נרתמו והיו איתי".

 

שכנעה את המשפחה. שוקט לפני הניתוח (מימין) ואחריו (צילום: אסף שגיא) (צילום: אסף שגיא)
שכנעה את המשפחה. שוקט לפני הניתוח (מימין) ואחריו(צילום: אסף שגיא)

 

"לא זוכרים איך נראיתי לפני"

שבועיים לפני הניתוח קיבלה שוקט תפריט הכנה, וכבר אז רזתה חמישה-שישה קילו. את הניתוח עברה בדצמבר 2010, ובימים הראשונים יכלה לצרוך רק נוזלים. "הקיבולת כל כך קטנה", היא מספרת, "כך שתמיד יש ירידה חדה מאוד בהתחלה. באופן כללי הירידה היא במדרגות - הגוף מתאזן ומתניעים שוב את הירידה במשקל בעזרת פעילות גופנית".

 

בתוך שמונה חודשים רזתה שוקט 41 קילו ("ממש מהר יחסית", היא אומרת), וכעת משקלה עומד על 65 קילו.

 

ד"ר דוד גויטיין, כירורג בכיר במרכז לטיפול בהשמנת יתר באסיא מדיקל מספר עליה כי "מייקי הגיעה אליי במצב של השמנה קיצונית, שליווה אותה לאורך תקופה וממושכת ופגע בתפקודה. היא הגיעה נחושה ביותר לעבור ניתוח לטיפול בהשמנה, ואף התעקשה על הניתוח המורכב ביותר. הניתוח עבר בהצלחה ולאחריו היא הקפידה מאוד על כל ההנחיות, לכן התוצאות היום מדברות בעד עצמן".

 

-מתי אנשים סביבך שמו לב לשינוי?

"לכל אורך הדרך, בכל פעם שהחלפתי את המלתחה, וזה קרה שלוש או ארבע פעמים בתהליך. לקראת סוף הירידה אנשים שלא ראו אותי הרבה זמן לא זיהו אותי בכלל, וגם אנשים קרובים יותר היו מסתכלים עליי מדי ופעם אומרים 'אני לא מצליח לזכור איך נראית לפני'. האמת היא שגם אני בעצמי צריכה להיזכר איך הייתי לפני כן.

 

"הדבר שהיה האתגר הכי גדול והיום הוא הסיפוק הכי גדול הוא הטיפול בהפרעת האכילה. הניתוח נתן לי קרש קפיצה שבעזרתו היה עבורי הרבה יותר אפקטיבי לטפל בצד הרגשי והנפשי. היום אני מרגישה חופשייה מהאובססיה הזאת, מההתעסקות הבלתי פוסקת באוכל ובכל מה שמסביב לו. זה נתן לי הזדמנות לטפל בסיבות לאכילה הרגשית שלי, מה הביא אותי לזה ומה הדברים בחיים שלי שלא עושים לי טוב.

 

"זה אפשר לי לחתוך מכל מיני סיטואציות, מאנשים וממקומות שלא עשו לי טוב ושהזיקו לי. היום מרגישה שאני מסוגלת יותר להתמודד עם הבעיות ופחות להדחיק".

 

-מה את עוד מרשה לעצמך לעשות עכשיו?

היום אני יכולה להעיד בלב שלם שאני שמחה יותר, אנרגטית וחדורת מוטיבציה לחיים. מעבר לשיפור העצום בבריאות שלי קיבלתי דחיפה רצינית לטפח את עצמי ולהשקיע יותר בלבוש ואיפור. החלפתי את המשקפיים בעדשות מגע כי הרגשתי שאני כבר לא רוצה לנסות ולהסתיר את הפנים שלי. כל סגנון הלבוש שלי השתנה וניתנה לי הזדמנות לפתח סגנון משלי בהתאם למה שאני אוהבת ולא רק מה-שיש-בחנות-ועולה-עליי (בשלושה צבעים, כי מי יודע מתי אמצא עוד בגדים בקרוב?).

 

"בזכות הפעילות הגופנית אני עירנית יותר, מרוכזת יותר, ולא מסיימת כל יום בתשישות פיזית. פשוט קשה להאמין איך סחבתי על עצמי 41 ק"ג עודפים! כשאני על הבמה, אני כבר לא חושבת באיזו זווית לעמוד, האם השמלה מסתירה את הקפלים בבטן, או האם אצליח לסיים את השיר בלי שייגמר לי האוויר.

 

"היום אני מעזה ומפרגנת לעצמי הרבה יותר בפרויקטים שאני משתתפת בהם. מאז הניתוח הספקתי להצטלם בסשן צילומים בסגנון וינטאג' שאיפרתי עבורו ואפילו שיחקתי בסרט קצר, דבר שלא העזתי אפילו לחלום עליו לפני הניתוח כי אין מה לעשות, המצלמה הרבה יותר אכזרית מהבמה, ובשביל "לעבור מצלמה" בתור בחורה צעירה לא מספיקה אישיות כובשת..."

 

אומץ לנסות דברים חדשים. מייקי שוקט לקראת הופעה ()
אומץ לנסות דברים חדשים. מייקי שוקט לקראת הופעה

 

עצות הדיאטה של מייקי

  • "החלק הכי חשוב הוא הטיפול בראש. אני רואה אנשים שמנותחים ולא משקיעים מספיק בחלק הזה, אבל בהתחלה הם יורדים כמו כולם, אבל כשהקיבה כבר יכולה להכיל יותר וכשהבחירה במזון חשובה, אני רואה אותם סובלים שלא לצורך. אם אתה מטפל רק בצד הפיזי של הבעיה בסוף תיפול, כי הראש תמיד מנצח".

 

  • "אני אוכלת שלוש ארוחות עיקריות ביום ועוד שתיים קטנות, בכל שלוש שעות. אני מקפידה לאכול ירקות בכל ארוחה, וכמעט לא אוכלת מטוגן - פשוט כי זה לא טעים לי יותר. מדהים איך אפילו הטעמים משתנים אחרי הניתוח".

 

  • "אני עושה פעילות גופנית לפחות פעמיים בשבוע, ומשתדלת ללכת ברגל בכל הזדמנות. אני רוקדת, ועשיתי יוגה ופילאטיס תקופה ארוכה. זה עוזר לחזק את השרירים ולמזער עודפי עור".

 

רזיתם וגם אתם סיפור הצלחה? ספרו לנו




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ברצי גולדבלט
הזדמנות לטפל בסיבות לאכילה הרגשית. מייקי שוקט אחרי הדיאטה
צילום: ברצי גולדבלט
ד"ר רק שאלה
מומלצים