שתף קטע נבחר

ועדת קדמי בוחנת הפחתת מע"מ על מוצרי מזון

הוועדה, שהוקמה על רקע המחאה החברתית לבחינת מחירי המזון, צפויה להגיש את הדו"ח הסופי שלה ביוני. עד כה פרסמה המלצות הנוגעות להפחתת מכסים

ועדת המזון בוחנת הפחתת מע"מ על מוצרי מזון, על אף שפתרון זה לא הוצג בדו"ח הביניים של הועדה. ההחלטה לבחון את הפחתת המע"מ נתקבלה לאחר ששר התמ"ת שלום שמחון, שמנסה לקדם יוזמה זו, הופיע בשבוע שעבר בפני ועדת קדמי, שהוקמה לבחינת מחירי המזון.

 

 

בכיר בוועדה אמר ל"כלכליסט" כי בקשתו של שמחון התקבלה, וכעת היא תיבדק על ידי חברת הייעוץ מוניטור המלווה את הוועדה. אמיר חייק, מנכ"ל התאחדות התעשיינים, בירך על ההחלטה לבחון את פתרון הפחתת המע"מ על מזון.

 

מניתוח שנערך על ידי מחלקת הכלכלה בהתאחדות עולה שיעור המע"מ הממוצע על מזון במדינות ה-OECD עומד על 8.2%. ישראל (שבה המע"מ עומד על 16%) נמצאת במקום החמישי אחרי דנמרק, אסטוניה, צ'ילה והונגריה. בארה"ב, קנדה, אוסטרליה דרום אפריקה ומקסיקו לא מוטל מע"מ על מוצרי מזון.

 

הפרק המשמעותי ביותר: התחרות

שרי התמ"ת והאוצר הקימו את הוועדה שבראשות מנכ"ל משרד התמ"ת שרון קדמי, ביוני האחרון על רקע המחאה החברתית. על אף לוח הזמנים הראשוני לפיו אמורה היתה הוועדה לסיים עבודתה תוך ארבעה חודשים, צפויה הוועדה לצאת לשימועים בסוף מאי ולהגיש את הדו"ח הסופי בסוף יוני.

 

עד כה פרסמה הוועדה מסקנות הנוגעות להפחתת מכסים ולצרכנות.

 

פרקים נוספים שעליהם עובדת הוועדה בימים אלה הם פרק הרגולציה, שבו מופיעות, בין השאר, המלצות על הסרת החסמים בתחום היבוא המקביל ופרק התחרות - הפרק המשמעותי ביותר - שבו נבחנות המלצות מרחיקות לכת כגון חיוב רשתות למכור סניפים ופיקוח על מחירים של יצרנים עם נתח שוק של יותר מ־50%.

 

משרדי התמ"ת והאוצר אישרו את פרטי הידיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים