שתף קטע נבחר

פינוי-בינוי בת"א: 450 דירות חדשות בנווה שרת

עוד פרויקט פינוי-בינוי אושר בת"א, הפעם בשכונה שנחשבת לכבשה השחורה של צפון העיר. אחרי שנים של התנגדויות יוקמו בקרוב 6 מגדלים חדשים במקום 10 בניינים ישנים, שיכללו חוץ מדירות גם שטחים ירוקים, מגרשי סקווש ומועדון אופניים

הכבשה השחורה של צפון תל-אביב משתדרגת: אחרי שש שנים, עשרות עורכי דין שניהלו שלושה תהליכי גישור ושישה משפטים מול 10 דיירים סרבנים, יצא אתמול (ג') לדרך פרויקט פינוי-בינוי נוסף בשכונת נווה שרת בעיר, שבמסגרתו יפונו 154 משפחות לצורך הבנייה המחודשת.

 

 

מדובר בפרויקט "תל-אביב צפון", שיוקם על ידי חברת גרין פארק שבבעלות אלקטרה בנייה, SGS ודיירקט קפיטל מקבוצת יורופורט. הפרויקט הוא אחד משלוש תוכניות פינוי-בינוי בשכונה: פרויקט ME, שמוקם בימים אלה על ידי ש. מיכלסון ואשלי חברה לבנייה וכולל שלושה מגדלים בני 21 קומות כל אחד (ובסך הכול 270 יחידות דיור); ופרויקט נוסף שנמצא בבעלות חברת אפגד ואפרידר.

 

לאחר הריסה של 10 בניינים במסגרת הפרויקט, יוקמו שלושה מגדלים בני 18-26 קומות ועוד שלושה בניינים בני תשע קומות. בסך הכול יכלול הפרויקט 450 יחידות מגורים וחניון תת-קרקעי עם 650 מקומות חניה.

 

לדברי גרין פארק, כל דיירי המתחם שיעזבו בקרוב לדיור זמני יקבלו דירה חדשה הגדולה ב-40 מ"ר מדירתם הנוכחית (שני חדרים נוספים על שטח הדירה המפונה). בנוסף יקבל כל דייר מרפסת שמש בגודל כ-12 מ"ר, מחסן וחניה תת-קרקעית. בעלי הדירות יקבלו מהחברה ערבות בשווי דירתם העתידית בסך כ-1.6 מיליון שקל לתקופה של שלוש שנים (עד האכלוס), בנוסף לשכר דירה לכל תקופת ההקמה עד האכלוס, שעומד על 3,000 שקל בחודש.

 

 

הדמיה של פרויקט "תל-אביב" צפון (צילום: ויו פוינט) (צילום: ויו פוינט)
הדמיה של פרויקט "תל-אביב" צפון(צילום: ויו פוינט)

 

שנים של התנגדויות

לתוכנית לפנות את 10 הבניינים היו חבלי לידה קשים עד שיצאה לפועל. עוד לפני כעשור הכריז משרד השיכון על המתחם כמתאים לפינוי בינוי, ומאז החלו פעולות לקידום בנייה חדשה. אולם 10 משפחות התנגדו לקידום התוכנית והסיטו את המאבק לבית המשפט.

 

הדמות המרכזית בקרב המתנגדים הייתה אם חד הורית לילד נכה, שנתבעה על ידי הדיירים ובגיבוי היזמים. בסופו של יום בית המשפט הטיל עליה קנס של 680 אלף שקל ופסק כי האינטרס הציבורי בקידום הפרויקט גובר על האינטרס האישי והצר של הדיירת.

 

"רוב ההתנגדויות לפרויקט היו בשל רצונם של דיירים בודדים לקבל הטבות נוספות על חשבון שאר דיירי השכונה", אומר משה ריטבלט, מנכ"ל גרין פארק. "לאורך כל השנים נשמר עקרון השוויון בין הדיירים, ולא הסכמנו לסטות מדרך זו גם במחיר של עיכוב הפרויקט וניהול הליכים משפטיים מורכבים וממושכים". עם זאת, הוסיף ריטבלט כי החברה החליטה להקצות מיליוני שקלים לטובת טיפול באוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים מתוך דיירי השכונה.

 

מועדון אופניים ומגרש סקווש

בגרין פארק מוסיפים כי מאחר שעבר זמן רב מאז התקבל האישור לבצע פינוי-בינוי ועד הוצאת התוכנית לפועל, נאלצה החברה לבצע שינויים בפרויקט. כך, למשל, לפני שש שנים תוכנן הפרויקט לראשונה על ידי האדריכל גיל שנהב. אך בשל השנים הרבות שעברו עד שאחרוני הדיירים חתמו על הסכמתם לביצוע פינוי-בינוי, החברה נאלצה לתכנן פעם נוספת את הפרויקט ולהתאימו לשוק הנדל"ן של היום.

 

במסגרת השינויים, נוספו שטחים ירוקים רבים - למעלה מ-12 דונם של שטחים ירוקים ללא תנועת רכב. תמהיל הדירות הותאם לשוק והוא כולל יותר דירות קטנות בנות שלושה חדרים. גם המפרט הטכני של הפרויקט שודרג ובניית הפרויקט תיעשה על פי עקרונות בנייה ירוקה וחיסכון באנרגיה.

 

כמו כן, בשל מיקומו של הפרויקט בסמוך לפארק הירקון, החברה מתכננת להקים מתחמי ספורט הכוללים בין היתר מועדון אופניים ומגרשי כדורסל, קט רגל וסקווש לשימוש הדיירים בשטח המתחם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שכונת נווה שרת. משתדרגת
צילום: נעמה סיקולר
מומלצים