שתף קטע נבחר
 
צילום: אייל קרן

הולנד בצלחת: סלט משמשים למאוכזבים

רותי קינן, אוהדת נבחרת הולנד בכדורגל, מנחמת את הנבחרת המודחת עם סלט קיצי וכתום: משמשים ושעועית שמתפרקת על המזגל כמו ספגטי

אני לא יודעת מהן ההעדפות שלכם על כר הדשא של משחקי היורו, אבל אני יכולה להציע נחמה כתומה לאוהדים המאוכזבים של נבחרת הולנד: סלט המשלב משמשים, שעונתם קצרה כמעט כמו ההשתתפות נבחרתם במשחקים, עם שעועית ירוקה כמו הדשא של המגרש, שמקומה במזווה מובטח כל השנה.

 

עוד בערוץ האוכל:

ספר הקסמים: ספרי בישול מנצחים

גורסים כל הדרך לחופה: כל שירותי קייטרינג המיוחדים

מעשנים ביחד: המדריך למעשן הביתי המתחיל

 

צבעוני וקייצי - סלט משמשים ושעועית ירוקה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
צבעוני וקייצי - סלט משמשים ושעועית ירוקה(צילום: ירון ברנר)

 

בילדותינו הרחוקה המשמשים בישרו את בוא הקיץ, כמעט כמו שהרימון היה סמלו של הסתיו. אבל בניגוד לפירות וירקות אחרים (והרימון ביניהם), שעונתם הלכה ונמתחה במשך השנים כמעט על פני כל השנה, המשמשים צובעים את דוכני הפירות בכתום צהוב במשך כמה שבועות בודדים ונעלמים. לכן כדאי לעשות הרבה כבוד לפרי החביב הזה כל עוד הוא אתנו.

 

הרעיון לסלט הססגוני הזה שאוב מסלט נפלא שטעמתי לא מכבר במסעדה בפריז. היה זה אמנם בטרם עונת המשמשים ובמקומם כיכבו בסלט קליפות תפוזים מסוכרות קלות ואת מקום הבוטנים תפסו אגוזי לוז. מה שנשאר בעצם הוא שילוב הצבעים והמרקמים ואילו הטעמים החדשים - החמצמצות של המשמש, הבוסריות של הבוטן והמתיקות של הרוטב - הסתדרו נפלא עם השעועית הסובלנית שבמקור.

 

בסלט שלי השתמשתי בשעועית טרייה, שבצרפת ממש סוגדים לה מהרגע שהיא מופיעה על המדפים עם פרוץ האביב ועד שהיא נעלמת מהם, בתום הקיץ. אצלנו אפשר להשיג אותה טרייה תקופה קצרה (עכשיו!) אבל זו שמסתתרת בשקיות במקפיאים לא פחות טעמיה ממנה, לדעתי.

 

עניין זה, בניגוד לכל תקינות פוליטית קולינרית אני אוהבת את השעועית שלי מבושלת היטב (ממש וול דאן), כמו הצרפתים. ברוב המקרים לא תמצאו בצלחותיהם את השעועית הזו בבישול המכונה "ירוק"- בישול קצר במי מלח שלאחריו היא נזרקת למי קרח כדי לשמר את צבעה הירוק עז ואת מרקמה הבוסרי המתפצח. כמעט בכל מקום נתקלים בה דווקא לאחר בישול ממושך יותר, כשהיא רכה ומתרפקת על המזלג כמו ספגטי (בעיקר כשהיא מהזן העדין והדק), ובעלת גוון צבאי (חאקי). אני מעדיפה אותה כך. אז הנה דרך לנצל ירק ופרי עונתיים, בדרך קצת פחות שגרתית אבל קיצית לעילא וטעימה באחריות.

 

סלט שעועית ירוקה עם משמשים ובוטנים

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

500 גרם שעועית ירוקה

6-8 משמשים

100 גרם בוטנים גרוסים גס

6 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף סילאן או דבש

מלח, פלפל

קליפה מגוררת מ-1 לימון

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את השעועית במי מלח עד שהיא מתרככת, כ-10 דקות. מסננים ממי הבישול ושוטפים במים קרים. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
  2. חוצים את המשמשים, מגלענים אותם ופורסים לפרוסות דקות. מוסיפים לשעועית שבקערה.
  3. מטגנים את הבוטנים הגרוסים ב-1 כף שמן, תוך ערבוב או הנעת המחבת, עד שהם משחימים קלות. מעבירים בעודם חמים לקערת הסלט.
  4. מוסיפים את השמן שנותר, החומץ, הסילאן, מלח, פלפל ואת הקליפה המגוררת. מערבבים היטב, ומשהים 15 דקות לפחות לפני שמגישים.

 

סלט שעועית ירוקה עם משמשים ובוטנים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סלט שעועית ירוקה עם משמשים ובוטנים(צילום: ירון ברנר)

 

לכל המתכונים של רותי קינן

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סלט שעועית ירוקה עם משמשים ובוטנים
צילום: ירון ברנר
מומלצים