שתף קטע נבחר

נבדקים בבילינסון: "נירגע רק כשנדע שלא נדבקנו"

עשרות מטופלים הגיעו כבר למוסד הרפואי והביעו חשש שנדבקו ממכשיר האנדוסקופ שלא חוטא. "עדכנתי את בת הזוג שלי, אבל הילדים לא יודעים", אמר אחד מהם. "יש לחץ והמון חשדות"

לחץ, חשדות, והגעה דחופה לבדיקה. החשש להדבקת עשרות מטופלים ב-HIV במחלקת אף-אוזן-גרון בבילינסון, לאחר ליקוי בחיטוי מכשיר אנדוסקופ, שבאמצעותו בוצעו בדיקות לוע, הוביל כבר לקביעת 95 תורים בשבוע הקרוב. 150 מטופלים נחשפו למכשיר בסך הכול ועד השעה 12:00, הגיעו למתחם הרפואי בפתח תקווה 54 מטופלים.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

התור בכניסה לבדיקות לא היה עמוס, והממתינים העבירו את הזמן בשקט, כנראה מתוך חשש לחשיפת סיבת הגעתם. "לא ישנתי כל הלילה", אמר רפי, אחד מהנבדקים. "יש לחץ והמון חשדות, עדכנתי את בת הזוג שלי אבל הילדים לא יודעים. הרופאים כאן הסבירו לי שאין לי מה לחשוש ובעוד יומיים תהיה תשובה. עד אז אחכה".

 

הנהלת בית החולים החליטה לזמן לבדיקה חוזרת 150 מטופלים שנבדקו בחודשים מאי ויוני במחלקת אף-אוזן-גרון, לאחר שהתברר כי אירע ליקוי בחיטוי במכשיר אנדוסקופ במחלקה. החולים, בהם נשא ה-HIV, קיבלו הודעה אישית על ההחלטה. בבית החולים ניסו להרגיע את הרוחות וציינו אתמול כי צוות מומחים שכינסה ההנהלה קבע כי "הסיכוי להדבקה של נבדקים אלו שואף לאפס".

 

שני נבדקים נוספים שהמתינו בתור לבדיקות אמרו ל-ynet כי "החשש הוא גדול. זה ממש מפחיד להיבדק פה רק בגלל בדיקה בגרון. אין לנו מושג אילו בדיקות יעשו לנו, אנחנו חוששים ולא כל כך מבינים איך זה קרה. מעדיפים לחשוב חיובי, מנהל בית החולים הסביר לנו שאפשר להירגע, אבל נירגע רק אחרי שנדע מה קורה".

 

ההיערכות מתבצעת במספר מעגלים. הראשון הוא המכתבים שנמסרו למטופלים שנבדקו בתקופה האמורה. במעגל השני מתקשרים רופאים מבית החולים למטופלים על מנת להרגיע אותם ולהרחיב את הידע שלהם מעבר לנתונים שנמסרו במכתב. כמו כן, נפתח מרכז מידע טלפוני של רופאים מומחים, והיום נפתחה מרפאת אף-אוזן-גרון ייעודית לנושא, עם צוות מתוגבר, רפואי וסיעודי, כדי לענות על שאלות הפונים.

 

מנהל המחלקה למחלות זיהומיות בבילינסון, פרופסור ג'יהאד בשארה, הדגיש כי אין סכנה ממשית שהמטופלים נדבקו במחלות זיהומיות אחרות. "מה שמדאיג אותנו במקרים כאלה זו העברה אפשרית של נגיפים דרך הדם",

הוא אמר. "חיידקים לא מדאיגים אותנו. זה לא מסכן את החולה".

 

לגבי האפשרות להידבקות ב-HIV, המצב מסובך יותר, מאחר שבדיקה כזאת צריך לבצע כחודשיים אחרי הסיכון להדבקה.

"אנחנו נבדוק אותם פעמיים: עכשיו וכעבור חודשיים מהחשיפה", אמר פרופ' בשארה. "אם הבדיקה השנייה תהיה שלילית, הם יוכלו להיות רגועים".

 

לדברי פרופ' בשארה, הסיכוי להידבקות בריריות נמוך למדי: "אין כמעט הדבקה של HIV באמצעות רוק. ההדבקה העיקרית היא באמצעות מגע מיני או הזרקת מחטים מזוהמות או העברה מאם לעובר. אבל דרך הריריות, בדרך כלל, כמעט ואין הדבקה. נשיקות, למשל, לא מדבקות. אפשר להתנשק גם עם חולה איידס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית החולים בילינסון
צילום: בני דויטש
מומלצים