שתף קטע נבחר

אבן-חן בערב מחאה: נתניהו ברח, שטייניץ אטום

זמן קצר לפני עצרות המחאה והצעדות בתל-אביב, בירושלים ובחיפה, אמר הערב ניצב בדימוס זאב אבן-חן, שינאם בתל-אביב: "ראש הממשלה, שלא כינס אף ישיבה מאז דו"ח המבקר, בורח מאחריות. יש לנו ממשלה ושר אוצר אטום, יהיר ומתנשא"

מחאה חברתית ואמירה נוקבת נגד ממשלת ישראל: ניצב בדימוס זאב אבן-חן, שאיבד את בתו, מישר טופז אבן חן-קליין, באסון הכרמל, עומד להתייצב הערב (שבת) בפני עצרת המחאה החברתית ברחבת מוזיאון תל-אביב ובפיו מסר נוקב נגד הממשלה, ובעיקר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ונגד שר האוצר יובל שטייניץ. לקראת העצרת, אמר: "יש לנו ממשלה ושר אוצר יהיר, מתנשא ואטום שאינם מחויבים לביטחון האזרחים, אלא רק לביטחון הכיסאות שלהם, הם לא מחויבים לאף הבטחה חברתית שלהם ואם משהו לא יעצור אותם הם ימוטטו את החברה הישראלית".

 

אבן-חן, הערב בתל אביב. "המדינה מפרקת את נכסיה" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
אבן-חן, הערב בתל אביב. "המדינה מפרקת את נכסיה"(צילום: עופר עמרם)

 

לדברי אבן-חן, "דרישות תנועת המחאה הן חשובות ומוצדקות לגמרי וכשזה מתחבר לאסון הכרמל זה פשוט נורא לחשוב מה יכול להיות פה. מדינת ישראל מפרקת את כל נכסיה החברתיים. ראש הממשלה, שלא כינס אף ישיבה לאחר דו"ח המבקר, בורח מאחריות, לכן נעניתי לתנועות המחאה, אני חייל של המחאה החברתית". עוד אמר כי "הממשלה, עם 94 הח"כים שלה, מתנהגת כמו עריצות הרוב ולא שלטון הרוב. על מנהיגי המחאה להתאחד ביחד, לא לוותר, לעמוד יחדיו. רק יחד ננצח".

 

אלפים השתתפו בצעדת המחאה בתל-אביב (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
אלפים השתתפו בצעדת המחאה בתל-אביב(צילום: בני דויטש)

 

גם תושבי הדרום זועקים צדק חברתי בתל-אביב  (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
גם תושבי הדרום זועקים צדק חברתי בתל-אביב (צילום: בני דויטש)

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

שבוע ימים לאחר העימותים האלימים ששטפו את רחובות תל-אביב והציגו מראות אלימים וקשים, שבו המפגינים לקיים עצרות מחאה ותהלוכות במוקדים שונים ברחבי הארץ. בחיפה צעדו המפגינים מרחבת הסינמטק לגן האם, שם התקיים "משפט ציבורי" ובעפולה נערכה עצרת מחאה בבמה הישנה. בירושלים התכנסו המוחים בכיכר פריז וצעדו לכיכר ציון. הם קראו "הדיקטטור ניר ברקת לא ישתיק פה אף אחד" ו"מחזירים את המרחב הציבורי לציבור".

 

בתל-אביב צעדו אלפים מכיכר הבימה לכיוון רחבת מוזיאון תל-אביב. פרופ' יוסי יונה אמר: "אנחנו כועסים כי חלפה שנה ודבר לא השתנה. הממשלה ממשיכה לרצות את העשירים במקום לקדם צדק חברתי לכולם. אנחנו נחושים להמשיך במאבק למען הצדק החברתי. רוב הציבור תומך בנו. אנחנו לא אלימים, מתנגדים לאלימות. העוצמה שלנו אינה בכוח הזרוע אלא בכוחנו המוסרי". סתיו שפיר, מראשי המאבק החברתי, אמרה ל-ynet: "אלפי אנשים דורשים שהפעם הממשלה שכותבת את התקציב ל-2013 תכיר בדרישות שלנו, ותראה שהיא מבינה מה אנחנו אומרים כאן כבר שנה שלמה". 

 

מפגינים חסמו את דרך נמיר

כ-200 איש נפרדו מהצעדה המרכזית, ועברו לצעוד ברחוב קפלן לעבר קריית הממשלה. הם טענו שאינם מעוניינים להיות מזוהים עם צד אחד של המפה הפוליטית ושהם מפגינים נגד מדיניות הממשלה בכלל. מוקדם יותר היום, ערכו המפגינים "משט מחאה" בחופי תל-אביב, במהלכו השיטו אוהלים במי הים.

 

מפגינים ואוהלים, היום בחוף תל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מפגינים ואוהלים, היום בחוף תל אביב(צילום: מוטי קמחי)

 

"הובהר לנו מהמשטרה שלא יינתן אישור לצעדה בתוואי, למרות שמדובר במרחב ציבורי שבאופן היסטורי התקיימו בו הפגנות", סיפרה ל-ynet עידן פינק, אחת מיוזמות האירוע בירושלים. "הצעדה במקום הזה ללא אישור היא חלק מהמאבק שלנו, שנועד להבהיר שכציבור חופשי, לא מקובלת עלינו העובדה שמפריטים את המרחב הציבורי. אנחנו לא מחפשים להיעצר או להיות אלימים", הבהירה. במהלך האירועים, נחשפה האמנה החברתית, שלטענת מנסחיה מציבה דרישות קונקרטיות לממשלה לקראת גיבוש תקציב המדינה, שעליה חתומים יותר מ-20 גופים חברתיים. 

 

"משט המחאה", היום בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"משט המחאה", היום בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

  

מאות התקבצו ברחבת הסינמטק בחיפה ויצאו מצוידים בשלטים לצעדה לאורך שדרות הנשיא בעיר. ניצב משנה משה כהן, מפקד משטרת חיפה, אמר: "הצפי היה למשתתפים רבים יותר, הוגשה בקשה להפגנה של 600 איש. אני מעריך שהגיעו 200 איש". חן קרסניצקי, פעילה ב"חזית החיפאית של המאבק החברתי", אמרה כי "המחאה מתמקדת בפערים החברתיים והכלכליים ובנושאי דיור ורווחה". הם קראו "הון שלטון", "התשובה להפרטה - מהפכה", "העם דורש צדק חברתי" וגם "סוף לאוליגרכיה - תחי הטכנוקרטיה". חלק מהמוחים נשאו שלטים של חד"ש ודגלים של העבודה.

  

אייל ארגמן מחיפה אמר: "אני מתלבט מה לרשום על השלט. אנחנו מרגישים שאף אחד לא סופר אותנו. צריכים לפעול לטובת שיקום שכונות בעיר. תמ"א 38 ופינוי-בינוי זה לא נקרא התערבות ממשלתית. הפתרון הוא לא בהכרח הגבלת השלטון, אלא להחליף את השיטה". ולידימיר מחיפה, כמו תושבים אחרים בעיר, בחר בזמן צעדת המחאה לעמוד בצד על המדרכה ולהסתכל על המוחים, מבלי להצטרף אליהם. "אני משלם מסים עבור מי שמשתתף בהפגנה הזאת. 25 שנה שאני בארץ. מי שלא עובד יש לו זמן להפגנות".

  

בתחילת השבוע הוגשו כתבי אישום נגד 14 מעצורי ההפגנה האלימה בתל אביב. המפגינים מואשמים בהפרעה לסדר הציבורי ובהתפרעות במקום ציבורי. בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בעיר, הפתיעה המשטרה את הנוכחים כשביקשה להאריך את מעצרם של החשודים עד תום ההליכים נגדם, בקשה השמורה בדרך כלל לחשודים בעבירות חמורות יותר, אך זו נדחתה על ידי השופט.

 

מאוחר יותר באותו יום, הפגינו עשרות בני אדם בירושלים ובחיפה. בתל אביב עצמה הביאה מחאת התושבים להפסקת ישיבת מועצת העיר, שעות לאחר שראש העיר רון חולדאי פרסם תגובה מצולמת שבה קרא לדיאלוג בין המפגינים לרשויות.

 

מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב יוחנן דנינו, התייחס כעבור ימים ספורים לעימותים, וטען כי "אין מדובר במחאה עממית, אלא במסכת מתוכננת של הפרות חוק". את הביקורת החריפה שהוטחה בשוטרים על היד הקשה שהפעילו, כהגדרת המוחים, הגדיר המפכ"ל "מופרכת", תוך שהוא מציין כי במחוז תל אביב הוקם צוות פנימי לבדיקת התנהלות לא ראויה והפעלת כוח לא ראוי.

   

Read this article in English


פורסם לראשונה 30/06/2012 18:50

 

בהכנת הכתבה השתתפו בועז פיילר, עומרי אפרים, גלעד מורג ומאור בוכניק
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זאב אבן-חן, הערב
צילום: עופר עמרם
"אנחנו המדינה", היום בחוף תל אביב
צילום: מוטי קמחי
אוהלים בחוף הים, היום
צילום: מוטי קמחי
עצור בהפגנה בירושלים בשבוע שעבר
צילום: שמואל פרידמן
עימות אלים בתל אביב, לפני שבוע
צילום: AFP
מפגין ושוטרים, לפני שבוע בתל אביב
צילום: AFP
מומלצים