צנים הפלאים: טוסטים משודרגים
תשכחו את כל מה שאתם יודעים על טוסטים מלחם אחיד וגבינה עצובה: ברק אהרוני לוקח את אחד המאכלים האהובים והקלים ביותר להכנה ביתית ומעלה אותו במינימום מאמץ למדרגה חדשה של עונג וריגוש. בתפריט: טוסט ביקיני עם סלמון וגבינת שמנת, בייגל טוסט עם גאודה ובזיליקום, טוסט אריסה, מוצרלה ואנשובי ועוד 2 מתכונים נפלאים. וואו בצלחת? בהחלט

להגיש מתכון לטוסטים זה קצת לכתוב מדריך להכנת חביתות: קצת מצחיק במחשבה ראשונה, כי לא באמת צריך מתכון או ללמד מישהו איך להכין אותם באופן ראוי. אבל לפעמים, דווקא ההכנה הפשוטה והבנאליות גורמת לכך ששוכחים כמה טעים וקל לשדרג את המאכלים הטעימים והפשוטים האלו.

  

עוד בערוץ האוכל:

אקסלוסיביות זה כאן: ספר הבישול של מול-ים

עוף עם אופי: מתכוני עוף בצ'יק צ'ק

מי אכל את הבמיה שלי? מיכל וקסמן עם מתכוני במיה

 

במתכונים שלפניכם, שחלקם לקוחים מהמסעדה שלנו ואחרים נוצרו במיוחד לצורך הכתבה, החלטנו להעלות את הטוסט על נס ולהראות לכם שעם קצת תשומת לב ובמינימום מאמץ, אפשר להפוך את הצנים למנה מרגשת, שתגנוב את ההצגה בארוחת בוקר או ערב קלילה. נסו ולא תתאכזבו.

 

ביקיני

אחת ממנות הדגל האהובות שלנו במסעדה נולדה בברצלונה. ביקרנו בעיר לפני הפתיחה על מנת לספוג השראה ובמקום אחד, מצאנו טוסט שנעשה בו שילוב לא רגיל של מרכיבים. הביקיני הוא האדפטציה שלנו למנה שראינו שם, ומאז הפתיחה היא ככל הנראה המנה הכי נמכרת בבקרים. 

 

המרכיבים (ל-2 טוסטים גדולים):

4 פרוסות לחם קסטן או פאן דה מי

2 כדורי גבינה מוצרלה, חתוכה לפרוסות

2 כפות ממרח כמהין - להשיג במעדניות נבחרות

40 גרם חמאה מומסת

1 פרוסת בייקון קצוצה דק - לא חובה

מלח

 

הכמהין עושה את כל ההבדל. טוסט ביקיני (צילום: ירון ברנר)
הכמהין עושה את כל ההבדל. טוסט ביקיני (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מורידים את הקצוות הקשים של הלחם, על צד אחד של כל אחת הפרוסות מורחים מהחמאה המומסת.
  2. מטגנים את הבייקון הקצוץ במחבת חמימה עד לקבלת קוביות קטנות ופריכות.
  3. בצד השני של שתיים מהפרוסות מורחים שכבה של מחית הכמהין. על מחית הכמהין מפזרים את פרוסות המוצרלה בצורה אחידה ובחפיפה קלה בין פרוסות הגבינה.
  4. על המוצרלה מפזרים את קוביות הבייקון וזורים מעט מלח מעל הכל.
  5. מכסים את הפרוסות בשתי פרוסות הלחם שנותרו ומכניסים לטוסטר לגריל בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות וצולים 5-6 דקות לפחות, עד להשחמה.

 

ביקיני מדריד

לפני שלושה חודשים אירחנו 2 שפים ממדריד. הם הביאו איתם הרבה דברים ורעיונות, ואחד מהם היה הטוסט הזה. הוספנו בשושו, אחרי שהם הלכו, גם גבינת שמנת. אפשר גם גריל טוסט

 

המרכיבים (ל-2 טוסטים גדולים):

4 פרוסות לחם קסטן לבן או חלה מתוקה

60 גרם סלמון מעושן, פרוס דק

2 כפות גדושות של גבינת שמן

עלים מ-2-3 גבעולי אורגנו

40 גרם חמאה מומסת

מלח

 

ממדריד באהבה. ביקיני סלמון (צילום: ירון ברנר)
ממדריד באהבה. ביקיני סלמון (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מורחים על צד אחד של כל אחת הפרוסות מהחמאה המומסת.
  2. מסדרים פרוסות הסלמון על שתיים מהפרוסות, כך שיכסו את כל שטח הלחם. מורחים שכבה אחידה של גבינת השמנת מעל ומסדרים את עלי האורגנו על הגבינה.
  3. זורים מעט מלח ומכסים כל פרוסה בפרוסה השנייה של הלחם.
  4. מכניסים לטוסטר / מחבת פסים עד להשחמה 175 מעלות (הטמפ' גבוהה יותר בכדי שהסלמון לא יהיה עשוי מדי).

 

טוסט גבינת עיזים, פסטו וצ'ילי עם לחם כפרי מלא

 

המרכיבים:

4 פרוסות לחם כפרי מלא

חמאה מומסת

רוטב פסטו

פרוסות גבינת עיזים (בכמות הרצויה לכל אחד)

צ'ילי קצוץ דק

 

טוסט גבינת עיזים, פסטו וצ'ילי עם לחם כפרי מלא  (צילום: ירון ברנר)
טוסט גבינת עיזים, פסטו וצ'ילי עם לחם כפרי מלא  (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. לוקחים 4 פרוסות של לחם כפרי מלא.
  2. על צד אחד של כל אחת הפרוסות מורחים חמאה מומסת.
  3. על צד אחד של שתיים מהפרוסות מורחים שכבה נדיבה של פסטו (שמומלץ להכין, בקלי קלות, בבית).
  4. מעל הפסטו מסדרים כמה חתיכות של גבינת עיזים (פרומעז או סנט מור).
  5. מעל הגבינה מניחים צ'ילי, זורים מעט מלח ומכסים בפרוסות שנותרו.
  6. אופים בטוסטר, בחום של 165 מעלות, עד להזהבה.

 

לחמנייה קלועה עם גאודה ובזיליקום

שדרוג לבייגל טוסט. כשהיינו ילדים היינו אוכלים את זה במפגש חברים. במקום הבייגל לקחנו לחמניה קלועה, ובמקום הגבינות - גאודה, שתפורה בול על טוסטים

 

המרכיבים (ל-2 טוסטים גדולים):

2 לחמניות קלועות או בייגל טוסט

רוטב עגבניות, לפי הטעם

4 פרוסות גבינת גאודה עיזים צעירה

1 כף גדושה של גבינת פטה או גבינת המאירי

16 עלי בזיליקום מופרדים

12 זיתים שחורים מגולענים וחצויים או 2 כפות של טפנד זיתים שחורים

 

לחמנייה קלועה עם גאודה ובזיליקום  (צילום: ירון ברנר)
לחמנייה קלועה עם גאודה ובזיליקום  (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. פורסים כל לחמנייה באמצע. מורחים צד אחד של הלחמנייה ברוטב עגבניות ומעל מניחים את הזיתים.
  2. שמים את גבינת הפטה ומעליה את פרוסות הגאודה. מניחים את עלי הבזיליקום וסוגרים את הלחמנייה.
  3. משמנים מעט בחמאה מומסת ומכניסים לטוסטר ולוחצים עד להשחמה.מומלץ להנמיך את החום מעט כדי שהגבינה תמס כמו שצריך (החום המומלץ: 120 מעלות).

 

טוסט מוצרלה, אריסה ודג כבוש

 

המרכיבים (ל-2 טוסטים גדולים):

4 פרוסות לחם קסטן לבן

2 כפות ממרח אריסה (ניתן לקנות או להכין בבית)

2 כדורי מוצרלה, פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

2 פילטים של אנשובי, סרדין או מקרל

1/2 כפית צ'ילי קצוץ דק

מלח

 

טוסט מוצרלה, אריסה ואנשובי (צילום: ירון ברנר)
טוסט מוצרלה, אריסה ואנשובי (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מורחים את האריסה על שתיים מפרוסות הלחם.
  2. מניחים את המוצרלה על כל הפרוסה המרוחה ומסדרים את האנשובי מלמעלה.
  3. מפזרים את הצ'ילי מלמעלה וזורים מעט מלח. סוגרים ומכניסים לטוסטר על תוכנית מקסימום וצולים עד להשחמה.

 

  • ברק אהרוני הוא השף של מסעדת טאפאס בשוק שבנמל תל אביב

 


 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה צנים הפלאים: טוסטים משודרגים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    טוסטים
    צילום: ירון ברנר
    תן לו בכמהין. טוסט ביקיני
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ירון ברנר
    טוסט עם גאודה ובזיליקום
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ירון ברנר
    טוסט עם אריסה
    צילום: ירון ברנר
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת