שתף קטע נבחר

איכילוב: מהגרי עבודה יבודדו למחלקות נפרדות

מהגרים, יולדות, ילדים ובני משפחותיהם יבודדו עם ההחלטה לאשפזם בבית החולים איכילוב. רק לאחר שיעברו צילום חזה ויתברר כי אינם חולים בשחפת - יקבלו כרטיס ירוק שיאפשר להם להסתובב ברחבי ביה"ח. בנוסף - ילדים ויולדות יבודדו במחלקות נפרדות. הצעד יוצא הדופן - בעקבות מספר רב של מקרי הדבקה של שחפת שאירעו לאחרונה באיכילוב

אחרי מקרים חוזרים ונשנים של הדבקת חולים בשחפת החליטו בבית החולים איכילוב לבודד את מהגרי העבודה שמגיעים למקום במהלך האשפוז. רק לאחר שיתברר כי הם אינם סובלים ממחלות מדבקות יקבלו המהגרים אישור בצבע ירוק - שיאפשר להם להסתובב ברבי בית החולים.

 

בשבועות האחרונים היו מספר מקרים בהם הגיעו לבית החולים מהגרים שסבלו מהמחלות המדבקות חצבת ושחפת. רק לפני מספר ימים נדרשו בבית החולים להתמודד עם מקרה נוסף של חשש להדבקה משחפת, כאשר תינוקת של מהגרי עבודה מאריתריאה אובחנה כחולה בשחפת ריאתית, לאחר שנדבקה מאמה. כתוצאה מכך זומנו כ-100 ילדים והוריהם לבדיקות מחשש להידבקות במחלה.

 

מקרי החצבת ושחפת באיכילוב:

תינוקת חלתה בשחפת, 100 ילדים זומנו לבדיקה

חשש: בת 14 הדביקה ילדים חולי סרטן בחצבת

התפרצות חצבת בקרב מהגרי עבודה בת"א

 

הנהלת בית החולים קיימה היום (ב') התייעצות והחליטה כי מעתה כל מהגר עבודה או פליט שיגיע לבית החולים ויידרש לאשפוז יישלח לבידוד, ורק לאחר שיעבור צילום חזה ויתברר כי הוא אינו חולה בשחפת - יקבל "אישור ירוק" להסתובב בבית החולים. יולדות וילדים יאושפזו במחלקות נפרדות בבית החולים, גם אם התברר כי הם אינם נשאים של המחלה. 

 


ההנחיות, מתוך מכתבו של מנהל ביה"ח לעובדים

   

במכתב ששיגר אתמול מנהל בית החולים פרופ' גבי ברבש לכלל העובדים הוא כותב כי "האירוע מלפני יומיים, המחיש לנו באופן בוטה עד כמה אין אנו יכולים לחזות או לתחום את סיכון ההעברה של מחלות מידבקות מאוכלוסיית מהגרי העבודה והפליטים – לאזרחים הישראלים הנזקקים לשרותנו, או לצוות בית החולים הנחשף אליהם".


ברבש מוסיף כי מדובר רק בהנחיות ראשוניות עליהן הוחלט במטרה למנוע הדבקה של מחלות שמקורן בעיקר באוכלוסיית המהגרים והפליטים, וכי בהמשך ייקבעו הנחיות נוספות. "אני משער שהצעדים הללו יגרמו מעט אי נוחות ואולי גם ביקורת, אבל אני נחוש בעמדתי למנוע כל סיכון לצוות המטפלים שלנו ולמטופלים הישראלים, הזכאים להגנה מחשיפה למחלות מידבקות לא מאובחנות", כתב.

 

ד"ר עידו לוריא, המנהל הרפואי של המרפאה הפתוחה של רופאים לזכויות אדם, וסגן מנהל מרפאת החוץ בבית החולים אברבנאל: "הבעיה המרכזית בטיפול במבקשי מקלט אינה בבית חולים כזה או אחר, אלא שהמדינה אינה לוקחת אחריות על תהליכי הבדיקה והטיפול של מבקשי מקלט, ומטילה אותה על בתי החולים. על המדינה להחיל תושבות חברתית על כלל אוכלוסיית מבקשי המקלט בישראל: נגישות לקופות החולים – תוך השתתפות בתשלום, מהלך שהיה מאפשר מתן בדיקות וטיפולים רפואיים לכולם, תוך הפחתת הנטל הכלכלי על בתי החולים״.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מיון בית החולים איכילוב. כל מהגר עבודה שיגיע יעבור צילום חזה
צילום: מוטי קמחי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים