שתף קטע נבחר
צילום: index open

קיץ טבעוני: מתכונים שגם ילדים יאהבו

במהלך החופש הגדול קשה ליצור סדר יום בריא ולהשגיח על הארוחות, בעיקר כשהילדים בבית וההורים בעבודה, לכן דרור ינאי מציע לכם להכין לילדים מראש מעין ג'אנק פוד בריא - כך הם ייהנו ואתם תהיו רגועים

מאז ומתמיד היה החופש הגדול חודשיים של הנאה צרופה לכל ילד וילדה, ועניין קצת יותר מורכב עבור ההורים שלהם. בחופש סדר היום כולו משתבש, ובכלל זה גם הארוחות: בעוד בתקופת הלימודים ישנו סדר יום קבוע שמכתיב את התפריט היומי וזמני הארוחות, במהלך חודשי החופש הסדר הופך לבלגן, מה שיכול להוביל לבטלה ממושכת ואכילה לא בריאה בארוחות לא סדירות.

 

עוד בערוץ אוכל:

 

האם יש דרך שבה ניתן להכין אוכל שילדים אוהבים, אבל עדיין לשמור על הבריאות ומשקל תקין? התשובה בהחלט חיובית, והסוד הוא במרכיבים ובאופן ההכנה. אם נכין את המנות המוכרות (צ'יפס, טוסט או פיצה) אך נשתמש במרכיבים איכותיים (איכותיים זה לא אומר יקרים) ובטכניקות בישול בריאות יותר, נגלה שהמנה שנחשבת כמעט לג'אנק פוד תהפוך לארוחה מזינה, בריאה וטעימה. במקום קמח לבן נשתמש בקמח אורגני מלא, במקום בסוכר לבן נמתיק בפירות ובמקום טיגוןב שמן - אפייה.

 

ועכשיו מילה להורים: תזכרו, הכי קל בעולם למרוח רוטב מוכן וקנוי מהסופר על הכריך, אבל הטריק האמיתי הוא להכין אותו בעצמך עם מרכיבים בריאים. אני יודע, אין לנו זמן לכלום, אך הבריאות של הילדים שלנו צריכה להיות בראש מעינינו. הנה חמישה מתכונים שיהפכו את החופש הגדול לקצת יותר בריא, ולא פחות טעים.

ולא רק לילדים.

 

צ'יפס בטטה בתנור עם מטבל קטשופ טבעי

המרכיבים:

2 בטטות אדומות

שמן זית

 

למטבל:

3 עגבניות

זעתר

 

צ'יפס בטטה במטבל קטשופ ביתי (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
צ'יפס בטטה במטבל קטשופ ביתי(צילום: ראובן אילת)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבטטות: פורסים את הבטטות לרצועות 1X1 ס"מ כל רצועה.
  2. מניחים את הרצועות בתבנית אפייה כך שכל רצועה תהייה מופרדת מהשניה במקצת.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 20-30 דקות.
  4. מכינים את המטבל:
  5. סוחטים מהעגבניות את המיץ.
  6. את העגבניות הסחוטות מכניסים לתוך מעבד מזון.
  7. מוסיפים כפית זעתר גדושה וקורט מלח ומעבדים יחד.

 

טוסט תפוחי אדמה וירקות בלחם דגנים מלאים

המרכיבים:

2 פרוסות לחם דגנים מלא

1 תפוח אדמה

1 פלפל כתום

1 מלפפון חמוץ

עלה חסה

1 בצל סגול

מלח/פלפל

 

טוסטר אובן

 

טוסט תפוחי אדמה וירקות בלחם דגנים מלאים (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
טוסט תפוחי אדמה וירקות בלחם דגנים מלאים(צילום: ראובן אילת)

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים רצועות מתפוח אדמה לחתיכות בינוניות - 1 ס"מ. את הפרוסות מניחים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 20 דקות
  2. פורסים את לחם הדגנים לשתי פרוסות עבות.
  3. פורסים את הבצל, הפלפל ואת המלפפון החמוץ לפרוסות דקות.
  4. על פרוסה אחת מניחים, בסדר הנ"ל: עלה חסה, את תפוחי האדמה האפויים, את העגבניה הפלפל והמלפפון החמוץ.
  5. מניחים את פרוסת הלחם השניה על הכריך ומחממים בטוסטר אובן כ-5 דקות.

 

ספגטי ופסטת "פפיון" ברוטב פסטו טבעי

המרכיבים:

ספגטי מחיטה מלאה

פסטת "פפיון" מחיטה מלאה

1 עגבניה

 

לרוטב:

צרור עלי בזיליקום

50 גרם אגוזי מלך

1 שן שום

פלפל שחור/מלח

2 כפות שמן זית

 

ספגטי ופסטת "פפיון" ברוטב פסטו טבעי (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
ספגטי ופסטת "פפיון" ברוטב פסטו טבעי(צילום: ראובן אילת)

 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר בישול גדול. מוסיפים את הספגטי ופסטת ה"פפיון" למים הרותחים ומבשלים על להבה קטנה למשך 20 דקות.

פורסים את עגבניה לפרוסות.

מכינים את הרוטב: מכניסים לתוך מעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים למשך דקה.

צורת הגשה: בקערה עמוקה מערבבים את הספגטי והפסטה יחד עם רוטב הפסטו.

 

פיצת ירקות מקמח מלא

המרכיבים:

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח אורגני מלא

3 כפות שמן זית

כוס מים פושרים

כפית סוכר חום/מלח

 

לרוטב:

3 עגבניות

שמן זית

כף זעתר

קורט מלח

 

תוספות:

חופן זיתים שחורים/ירוקים

פתיתי שמרי בירה

 

פיצת ירקות מקמח מלא  (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
פיצת ירקות מקמח מלא (צילום: ראובן אילת)

 

אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה עמוקה וגדולה את כל מרכיבי הבצק. לשים את המרכיבים היטב על לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  2. מרדדים במערוך את הבצק עד לגודל הרצוי (לבחירתכם פיצה דקה או עבה) ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 20-30 דקות.
  3. מכינים את הרוטב: סוחטים מהעגבניות את המיץ.
  4. את העגבניות הסחוטות מכניסים לתוך מעבד מזון, מוסיפים כף שמן זית, כף זעתר וקורט מלח ומעבדים יחד.
  5. על הבצק האפוי מורחים את הרוטב בנדיבות, על הרוטב מפזרים את פתיתי שמרי הבירה ואת הזיתים השחורים/ירוקים.

 

בננה ספליט עם ממרח תמרים וסורבה פירות העונה

המרכיבים:

1 בננה

2 כפות גדושות ממרח תמרים

פירות העונה: פירות יער קפואים (שקית) / פרוסות מנגו (מ-6 מנגו) / פרוסות נקטרינות או אפרסקים (מ-8 נקטרינות/אפרסקים) או כל פרי אהוב אחר

12 קוביות קרח

1 דובדבן

 

בננה ספליט עם ממרח תמרים וסורבה פירות העונה (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
בננה ספליט עם ממרח תמרים וסורבה פירות העונה(צילום: ראובן אילת)

 

אופן ההכנה:

  1. בתוך מעבד מזון/בלנדר שמים את התותים וקוביות הקרח ומעבדים למשך 2 דקות.
  2. את הבלילה שמים בתוך קופסת פלסטיק ומניחים במקפיא למשך שעתיים.
  3. לאחר שהסורבה קפא ניגשים להכנת הבננה ספליט: פורסים בננה לאורכה וחוצים אותה לשניים.
  4. על הבננה מורחים שכבת ממרח תמרים.
  5. על שכבת התמרים שמים 1-2 כדורי סורבה.
  6. צורת הגשה: בקערה עמוקה עם דובדבן בראש המנה.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן אילת
טוסט עם תפוח אדמה
צילום: ראובן אילת
צילום: ראובן אילת
בננה ספליט עם ממרח תמרים
צילום: ראובן אילת
מומלצים