שתף קטע נבחר

פינוי אדמות תעש מתעכב בשל סכסוך עובדים

המשא ומתן בין העובדים לאוצר ולמשרד הביטחון פוצץ על רקע פיצויי הפרישה שהעובדים יקבלו. הסכסוך מאיים לטרפד את פינויים של 7,600 דונם באזור רמת השרון, שעליהם יוקמו כ-23 אלף יחידות דיור, פארק ומתחמי ציבור

סכסוך עם עובדי מדינה סביב תנאי פרישה מעכב את פינוי אדמות מפעלי התעשייה הצבאית (תעש) שממוקמות בשטחן של רמת השרון, הוד השרון והרצליה. על שטחי המפעלים, שאמורים לעבור לנגב, אמורות להיבנות בעתיד כ-23 אלף יחידות דיור.

 

כתבות נוספות על תעש בערוץ הכלכלה:

 

תעש היא חברה ממשלתית המצויה בקשיים כספיים בשנים האחרונות ומפסידה כ-200 מיליון שקל כל שנה. כדי למנוע את קריסתה, מזרים האוצר מפעם בפעם כסף כדי לאפשר לחברה לשלם משכורות.

 

היום (ב') היה אמור להגיע סכום של כ-60 מיליון שקל ממשרד האוצר, למימון תשלום המשכורות בחברה. אך הכסף לא הגיע, לאחר שבימים האחרונים פוצץ המשא ומתן המשולש בין העובדים למשרד הביטחון ומשרד האוצר.

 

הדמייה: תוכנית לבניית 23 אלף יח"ד ()
הדמייה: תוכנית לבניית 23 אלף יח"ד

 

הסכסוך התעורר בעקבות האישור שהעניק לאחרונה מינהל מקרקעי ישראל לפינוי המפעלים עד 2018 והעברתם לנגב. עובדי החברה דורשים שבמקרה של העברת המפעלים, עובדים שיבחרו לעזוב יצאו לפנסיה מוקדמת בתנאים מועדפים. מדובר בתנאי פרישה בעלות של כמיליון שקל לעובד.

 

באוצר מתנגדים לדרישה זו ועומדים על כך שתנאי הפרישה המועדפים הללו יינתנו רק במקרה שהחברה תופרט. במקרה שהמפעלים יועברו לנגב והחברה תישאר חברה ממשלתית, יינתנו לעובדים שיעזבו תנאי פרישה מוקדמת רגילים (פיצויי פיטורים).

 

"טענות הזויות" 

ועד העובדים פרסם היום הודעה נזעמת לאחר שהתברר כי הכסף ממשרד האוצר לא הגיע. "פקידי האוצר בגיבוי הנהלת תעש מנסים לגזול את אדמת תעש השווה מיליארדים מבלי להבטיח לעובדים המשך תעסוקה ורשת ביטחון", נכתב בהודעה.

 

גורמים באוצר הגיבו בזעם להודעה וכינו את הטענות של ועד העובדים "הזויות". הקרקעות שעליהן יושבים מפעלי תעש שייכות למינהל מקרקעי ישראל והחברה לא משלמת עליהן דמי חכירה. לאור זאת מתרעמים באוצר על ניסיונם של העובדים לנכס את האדמות לחברה.

 

בנוסף, טוענים באוצר כי תעש ועובדיה קיבלו עד כה הטבות מפליגות במסגרת המשא ומתן להבראת החברה, וזאת בנוסף לעובדה שהמדינה כבר הזרימה כמיליארד וחצי שקל בשנים האחרונות לכיסוי ההפסדים של החברה.

 

תוספת שכר של 18%, תנאי פרישה במיליון שקל לעובד מזה זמן מה מתנהל משא ומתן בין ועד העובדים למשרדי הביטחון והאוצר על תכנית ההבראה לתעש ועל עתידה של החברה המועמדת להפרטה.

 

לאחרונה סוכמו רוב פרטי המשא ומתן וגובשה תכנית שמטרתה להפוך את החברה לרווחית על ידי פיטורי עובדים ושינוי התרבות הארגונית ולאחר מכן למכור אותה לגורמים פרטיים תוך שמירה על האינטרסים הביטחוניים של המדינה.

 

בין היתר סוכם, כי עובדי החברה יקבלו העלאת שכר של 18% לאחר מספר שנים שבהן השכר זחל ונשחק. בנוסף, סוכם על פרישה מרצון של 950 עובדים כאשר כל עובד יקבל פיצויים בעלות של כמיליון שקל.

 

כמו כן, סוכם כי בשנת 2018 יעברו המפעלים לנגב, כחלק מהתכנית הממשלתית להעברת צה"ל לפריפריה וכי במקרה של הפרטה, יקבלו עוד 1,000 עובדים אפשרות לפרוש עם הטבות בעלות של כמיליון שקל לעובד.

 

כעת, דורשים העובדים כי תנאי הפרישה המועדפים יינתנו גם לכל עובד שייאלץ לפרוש לאחר שהמפעלים יועברו לנגב, ללא קשר להפרטה. זאת, בעקבות החשש שהעברת המפעלים תהפוך את ההעסקה בהם ללא כדאית עבור עובדים ותיקים ששורשיהם נטועים באזור המרכז.

 

בינתיים, הסכסוך מאיים לטרפד את פינוים של 7,600 דונם באחד האזורים המבוקשים בארץ, שעליהם יוקמו כ-23 אלף יחידות דיור, פארק ומתחמי ציבור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרקעות מפעל תעש
צילום: אהרון שטרול
מומלצים