שתף קטע נבחר

מחקר: מחירי הדירות עלו ב-3% מאז המחאה

גיאוקרטוגרפיה: מחירי הדירות בתל-אביב ופתח תקווה ירדו מאז פרוץ המחאה בכ-2%-4%, אך בחולון ובירושלים עלו ב-2%-3%. המנכ"לית, ד"ר רינה דגני: "המחאה כמעט לא השפיעה על השוק אלא עצרה את הביקושים. כעת מסתמנת חזרה אל השוק"

מחירי הדירות בישראל עלו ב-3% בממוצע שנתי מאז פרוץ המחאה החברתית בקיץ שעבר (יולי 2011-יוני 2012). כך עולה מהמחקר החודשי שמבצעת קבוצת גיאוקרטוגרפיה ושפורסם היום (ג').

 

כתבות נוספות על מחירי דירות בערוץ הנדל"ן :

על פי הנתונים, מראשית המחאה ירדו מחירי הדירות בתל-אביב, בפתח תקווה, בבאר-שבע וברחובות בכ-2%-4%; ובאשדוד, בבת ים, בבני ברק ובנתניה ירדו המחירים ביותר מ-5%. עם זאת, מחירי הדיור בירושלים ובחולון עלו ב-2%-3% ובחיפה, ברמת גן ובראשון לציון נותרו ללא שינוי.

 

"המחאה כמעט ולא השפיעה על השוק - אלא עצרה את הביקוש", אומרת ד"ר רינה דגני, מנכ"לית קבוצת גיאוקרטוגרפיה. לדבריה, "הביקוש פחת והיום מסתמנת חזרה אל השוק, אולם מספר העסקאות בשוק בחודשים האחרונים נע סביב 7,500 עסקאות מכל הסוגים, לעומת כ-8,500 בחודשים שלפני המחאה".

 

מהמחקר עולה כי בחודש האחרון מחירי הדירות נותרו כמעט ללא שינוי בהשוואה לחודש קודם, כאשר מחיר ממוצע של דירה למכירה עומד על כ-1.17 מיליון שקל. עוד עולה כי עליית המחירים בשוק הנדל"ן התמתנה בחצי השנה האחרונה של 2011, ואילו המחצית הראשונה של 2012 אופיינה בחזרת היושבים על הגדר לשוק ובעליית מחירים מחודשת.

 

גרף התפתחות מחירי הדירות של גיאוקרטוגרפיה ()
גרף התפתחות מחירי הדירות של גיאוקרטוגרפיה

 

לצפייה בגרף בגודל מלא לחצו כאן

 

"נוצר מצב של ישיבה על הגדר - אבל גם יש מקום מוגבל"

לדברי דגני, תנועת המחאה הקטינה את מספר העסקאות. ההאטה בשוק נבעה, מצד אחד, מפעולות הממשלה ומצד שני מתוך ציפייה של הציבור לירידת מחירים על רקע הפשרת קרקעות על ידי מינהל מקרקעי ישראל.

 

"נוצר מצב של ישיבה על הגדר, אולם גם על הגדר יש מקום מוגבל - וככל שעובר הזמן ומתיישבים עליה יותר משקי בית, הראשונים שהתמהמהו ברכישה חוזרים לשוק", מבהירה דגני. "בחודשים האחרונים ניכרת התעוררות מחודשת, שמקבלת ביטוי בגידול מספר העסקאות, בגידול של לוקחי המשכנתאות וכאמור גם בעליית מחירים".

 

עוד מוסיפה מנכ"לית גיאוקרטוגרפיה כי "בחודש מאי האחרון חל גידול ניכר במספר העסקאות בשוק, והגיע לכ-8,900 עסקאות בחודש לעומת כ-6,200 עסקאות באפריל. הגידול אינו מלמד בהכרח על מה שיקרה בעתיד, בייחוד לאור כוונת המוחים לחזור לרחובות".

 

לדבריה, "ממוצע העסקאות מתחילת השנה עומד על כ-7,500 יחידות בחודש, שהם כ-90 אלף יחידות בשנה - נמוך בכ-10,000 ממספר העסקאות הממוצע בשנים 2007-2010".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים