שתף קטע נבחר

וולפסון: 30% מהמאושפזים סובלים מתת תזונה

מנתונים שחושף היום בית החולים "וולפסון" עולה - 30% מהמאושפזים נמצאים במצב של תת תזונה, מה שמאריך את שהותם ומייקר את האשפוז. בין הפתרונות שהועלו: הוספת פחית שתייה לכל חולה והכשרת מתנדבים שיאכילו את המאושפזים

30% מהמאושפזים בבית החולים "וולפסון" סובלים במהלך אשפוזם מתת תזונה. כך עולה ממחקר חדש שנערך בבית החולים וולפסון ומתפרסם היום (ב') המגזין הרפואי IMAJ של ההסתדרות הרפואית בישראל.

 

עוד כתבות בנושאי תזונה נכונה ב- ynet:

 

על פי המחקר, עולה כי 40% מהמאושפזים במחלקות הפנימיות, 19% מהמאושפזים במחלקות הכירורגיות ובסך הכל 30% מן המאשפזים בבית החולים כולו, סובלים מתת-תזונה במהלך האשפוז. 

 

לדברי ד"ר אייל לייבוביץ' פנימאי בכיר ומנהל המרפאה הרב תחומית לטיפול בהשמנת יתר ב'וולפסון': "השינוי בדפוסי האכילה של המאושפזים הוא שגורם למצב של תת תזונה. מצאנו כי מרביתם הפחיתו את כמויות המזון שאכלו או איבדו ממשקל גופם בתקופה שקדמה לאשפוז".

 

הוא מוסיף כי חולים שהיו בתת תזונה, היו מאושפזים שמלכתחילה היו חולים יותר. "הבדלים אלה תרמו להכפלת משך האשפוז הממוצע של חולים בסיכון לתת תזונה, ולעלייה של יותר מפי 10 בתמותה באשפוז".

 

 

אדם בתת תזונה נמצא בבית החולים פי שניים מהזמן הדרוש (צילום: index open) (צילום: index open)
אדם בתת תזונה נמצא בבית החולים פי שניים מהזמן הדרוש(צילום: index open)

 

מחיר מניעת תת תזונה של מאושפזים לבית החולים

בעקבות הממצאים, נערכה בבית החולים "וולפסון" הערכת מצב של כלל המאושפזים בבית החולים. לאחר מכן הוחלט על טיפול נקודתי בכל מיי שסובל מתת-תזונה, או שהוא בעל פוטנציאל ללקות בתת-תזונה.

 

 ד"ר מונה בועז, ראש היחידה לאפידמיולוגיה ומחקר ב'וולפסון' אומרת ל-ynet: "עשינו חישוב שאם נוכל למנוע או להתייחס לתת-התזונה בזמן האשפוז נוכל לחסוך כ-10 מיליון דולר למחלקה בשנה.

 

"זאת משום שאם אשפוז ממוצע הוא ארבעה ימים. אולם אדם הסובל מתת תזונה, נמצא בבית החולים מספר כפול של ימים, בגלל  שהוא עלול לחטוף זיהומים הגורמים לסיבוכים".

 

ד"ר בועז מסבירה: "אם אני אצליח להפחית או לטפל בתת-התזונה של 40% המאושפזים במחלקה הפנימית הסובלים מתת תזונה, אוכל לחסוך 200 דולר לכל יום כזה אשפוז".

 

היא מוסיפה: "גילינו שתת-התזונה מגדילה את התמותה באשפוז בכ-10%, החלטנו שאי-אפשר לא להגיב לממצאים כאלה ואמרנו שבתור 'עזרה ראשונה' נוסיף פחית של שתייה שהיא תוסף תזונה רפואי לכל מגש של כל חולה הסובל מתת-תזונה".

 

לדבריה, מחקרים הראו שזה עוזר מאוד ומסייע להם בהחלמה. "אנחנו עושים את זה בתור התחלה עד שמגיעה הדיאטנית ומטפלת באופן אישי יותר".

 

תוסף המזון של החולים - נשאר על המגש

ד"ר בועז טוענת שצוות בית החולים עסוק מאוד בטיפול בכלל החולים בבית החולים, ולכן חולים רבים מקבלים את מגש האוכל עם תוסף המזון לידיהם, אבל איש לא נמצא לידם ומוודא שהם אוכלים.

 

"רבים מהם מבוגרים מאוד, סובלים ממחלות רבות הגורמות גם לדיכאונות ולירידה בתאבון,  וכך מידרדרים בקלות לתת תזונה.

 

"פנינו למתנדבים שיגיעו לבית החולים כדי להאכיל את החולים האלה. המתנדבים הגיעו, עשו קורס בהאכלת חולה וטכניקות לשכנע ברוגע את החולה לאכול עוד ביס ועוד ביס עד שהוא יוצא מכלל סכנה".

 

היא מוסיפה: "המתנדבים מקדישים את כל זמנם בבית החולים לטובת העניין הזה. מדובר בסטודנטים שנה שלישית לתזונה שבדרך כלל לא באים במגע עם החולים. 

 

"הם הרגישו שהם תורמים, עשו את זה בסבלנות, ברוגע ובשקט, כל מה שהם הצליחו לשכנע את החולים לאכול זה כבר היה יותר טוב מכלום, המשפחות היו מרוצות, הצוות היה מרוצה, גם החולים שמחו לקבל את תשומת הלב וכולם הרוויחו מזה, החלטנו להקים בבית החולים עמותה "כבד את הוריך" שאנשים יוכלו להתנדב ולהאכיל חולים".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
40% מהמאושפזים במחלקות הפנימיות בתת תזונה
צילום: Lowshot.com
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים