שתף קטע נבחר

בלומברג: נשים ישראליות מככבות בתחום הביומד

כתבה בבלומברג על תחום הביוטכנולוגיה הישראלי, מתארת את הדומיננטיות הנשית בתחום. נשים מהוות עד 70% מהעובדים בענף, ולמרות שרוב המנהלים הם גברים המצב עשוי להשתנות

בכל שבוע, דניאלה ניסטנפובר יושבת באולם ההרצאות באוניברסיטת חיפה לקורס של ניורו-פסיכולוגיה וקורס של תהליכים ביולוגיים, ורואה ים של נשים סביבה. "זה גורם לך להרגיש שבתחום מדעי החיים, אישה יכול להותיר חותם", אומרת ניסטנפובר, הלומדת הנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת חיפה. ניסטנפובר היא אחת המרואיינות בכתבה על נשות הביוטק הישראליות, שהתפרסמה השבוע בסוכנות הידיעות האמריקאית בלומברג.

 

 

"באופן מסורתי נשים הן לא המפרנסות הראשיות של המשפחה והן יכולות להרשות לעצמן ללמוד לדוקטורט, בעוד שעל גברים יש יותר לחץ לצאת לשוק ולהרוויח משכורת גבוהה", אומרת לבלומברג ענת כהן-דייג, נשיאה ומנכ"לית של Compugen, שמייצרת תוכנה לפיצוח קודים על מנת למצוא טיפול למחלות.

 

כהן-דייג היא אחת מ-3 מנכ"ליות של חברות הנסחרות במדד הביו-מד של תל אביב. שתי המנהלות הנוספות הן כנרת לבנת סביצקי מ-BioLineRX, שמפתחת תרופות טיפוליות, ופנינה פישמן מ-Can Fite BioPharma, שמתמקדת בטיפולים למחלות אוטו-אימוניות וסרטן.

 

לדברי כהן-דייג, התחום מתאים גם לאמהות עובדות, בעקבות האופי האקדמי של פעילות, והאופי הגמיש יותר מבחינת שעות עבודה, המושרש בענף.

 

הנשים עובדות קשה יותר

בישראל מספר הנשים בתחום הביולוגיה ודומיה גבוה יותר ממספר הגברים בתחום. נתון זה עשוי לתת לנשים יתרון, על רקע הגידול בהשקעה שהממשלה ומשקיעים פרטיים מעבירה לתחום מדעי החיים בשנים האחרונות. על פי נתוני חברת המחקר IVC-KPMG, תחום הביו-מד קיבל את ההשקעה הגדולה ביותר במחצית הראשונה של השנה מקרנות הון סיכון, עם 240 מיליון דולר, שהם 26% מהון הסיכון שהוזרם בתקופה זו.

 

     (צילום: Index Open) (צילום: Index Open)
(צילום: Index Open)

 

לדברי חגית מסר-ירון, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה והמדענית הראשית של משרד המדע בשנים 2003-2000, גיוס וקידום נשים עשוי לתת גם לחברות סטארט-אפ יתרון, משום שנשים עדיין צריכות לעבוד קשה יותר ולהיות חכמות יותר מגברים על מנת להצליח. "האישה שמגיעה לפסגה חייבת לרוב להוכיח את עצמה ולהתגבר על מכשולים שהם מעל ומעבר למה שגבדים נדרשים אליו", אומרת מסר-ירון. "כשנשים אלו מצליחות בתור מנהלות, הן הישגיות ומצליחניות, מה שצפוי לעזור להצלחת החברה".

 

על אף שרוב העובדים בתחום ההיי-טק הם גברים, נשים מהוות 60% עד 70% מכוח העבודה בתחום הביו טכנולוגיה, על פי חברת ההשמה נישה. עם זאת, הגברים עדיין שולטים בתפקידי ההנהלה הבכירים. על פי הניתוח של בלומברג, נשים מחזיקות ב-13% מתפקידי מנהלי החברות במדד ביו-מד.

 

לדברי אורה דר, ראש תחום מדעי החיים במשרד המדען הראשי של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה, המצב צפוי להשתנות בתחום הביו טכנולוגיה. "עם התבגרות התחום, אנחנו עומדים לראות נשים יותר ויותר לקוחות תפקידים ניהוליים", אומרת דר, המעסיקה צוות של 100 עובדים, המחליטים אילו פרוייקטים ימומנו מכספם של משלמי המסים. 70 מתוך 100 העובדים שלה הן נשים.

 

על פי ליזי שוב, שותפה ומנהלת של חטיבת הביו-רפואה ואנרגה נקייה בקבוצת ההשמה נישה, כ-58% מבעלי תואר בביולוגיה בישראל שקיבלו את התעודה ב-2010 הן נשים. זאת, בהשוואה ל-44% בארצות הברית, על פי נתוני הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המנהלות הישגיות יותר
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
התחום מתאים לאימהות עובדות
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים