שתף קטע נבחר
צילום: Index open

זה כל הפטנט: כלים שעוזרים במטבח

אם עוד לא בחרתם מתנה למארחים שלכם בחג, או אם אתם רוצים לפנק את עצמכם בעוד כלי חדש, מירי צל דונטי מתייצבת לעזרתכם בכתבה שנייה לחג עם כלים ופטנטים למטבח

את השולחן לחג כבר החלטנו איך נארגן, מתנות לחג קנינו כמעט לכולם. הגיע זמן לפנק גם את עצמנו במשהו חדש למטבח הפרטי. סיר או מחבת חדשה, קומקום צבעוני או אולי מסחטת פירות לתוספת בריאות?

 

עוד בערוץ האוכל:

 

בכתבה השנייה בסדרה תמצאו אסופת פריטים מקסימים ופטנטים שחלקם זה עתה יצאו לשוק. ערב ראש השנה החדשה זו סיבה טובה להתחדש גם בתחום המטבח. בהתחשב במצב הכלכלי חלק מהאביזרים במחיר שווה לכל נפש,

.

פטנטים:

ההמצאות של "קליפי" KLIPY - הראש הישראלי ממשיך להמציא לנו פטנטים. להלן שלושה אביזרים מתחום המטבח שנוספו לקליפי לקראת ראש השנה. אפשר למצוא אותם בחנויות עיצוב ברחבי העולם

 

מעמד למגבת נייר PAPER TOWEL STAND

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מעמד קומפקטי ושובב.

 

חולט עשבי תיבול ותבלינים HERB INFUSER

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

קופסת פלסטיק מחוררת לתוכה מכניסים עשבי תיבול ותבלינים שלמים, כגון: פלפל שחור, קינמון, סוגרים ומכניסים למרק ולכל תבשיל אחר. התבלינים יעשירו את התבשיל ולא יתפזרו בתוכו.

 

מחלק עוגה CAKE DIVIDER - סכין טיטניום "ארקוס" ARCOS ועוגת דבש של "ליליות"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

בהזזת המחוג מחלקים את העוגה ל 6, 8, 10 או 12 פרוסות שוות.

 

  • היכן רוכשים: סכין של ארקוס בחנויות אביזרי המטבח. מוצרי "קליפי" באתר http://www.klipydesign.com

 

צדפה לערבוב והגשה "סנפי" SNAPI וקערת קרמיקה עם איורי רימונים ומתכון "חצי כוס סוכר"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

צדפת פלסטיק לערבוב ולהגשה, מהקערה לצלחת ביד אחת. פטנט אמריקאי חמוד. להשיג: http://www.enter-shop.co.il/ ובחנויות הרשת.

 

מלקחיים מעוקלים "אמקו" AMCO

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

בעזרת המלקחיים מוציאים תירס חם, נקניקיות ושאר מאכלים מהמים הרותחים מבלי להיפגע מהחום והאדים שבסיר. פטנט נבון. להשיג באתר "קיצנוורקס" http://www.kitchenworks.co.il/

 

מחדד וקולפן ירקות "קארוטו" KAROTO

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

 

מחדד ומסלסל גזר, זוקיני או מלפפון. פטנט מדליק, לקישוט אכיל לאוכל, בקצה המחדד קולפן ירקות. עוצב ע"י אביחי תדמור, בוגר בצלאל ובעל סטודיו לעיצוב והדמיות. להשיג ברשת חנויות ה"סוהו".

 

אוסף מכלים ייעודיים של "סניפס" SNIPS

מכלים לשמירת טריות, מניעת ריחות במקרר והארכת חיי המדף של חצי לימון, שום בצל וכדומה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

1. מיכל לנקניק.

2. מיכל לשמירת לימון או חצי לימון.

3. מיכל לבצל.

4. מיכל לשום ושיני שום.

 

תבנית להקפאת קוביות קרח עם פלח לימון

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מכלי הקפאה אישיים לרוטב

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כל מכל מכיל מנת רוטב אחת, מקפיאים ומוציאים את הכמות הנדרשת בעת הצורך. עמיד עד מינוס 25 מעלות צלזיוס ובחימום במיקרוגל עד 100 מעלות. להשיג ברשת המשביר לצרכן, יבואן: חברת ברימאג.

 

חמים וטעים - שומר חום ומבשל דיש וויש

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

הוא מכונה "פלא בבישול אורז"- כיסוי השומר על חום התבשיל למשך 3 שעות ויותר, ומשמש גם לבישול אורז או פתיתים: מרתיחים את האורז בסיר מסירים מהאש ומכסים אותו בשומר החום שממשיך לבשלו. האורז יעשה אחד אחד. מתכונים מצורפים. 100% כותנה ומילוי מבודד. ניסיתי וזה עובד. להשיג באתר: www.dishwish.co.il

 

סירים ומחבתות:

 

סיר לפסטה "ביו קראמיק" Bio Ceramic

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מאז שהתנסיתי בהכנת פסטה בסיר הזה אני לא משתמשת בשום סיר אחר להכנת פסטה. הוא קל, מתחמם במהירות, הפסטה לא נדבקת. בתם הבישול מכסים עם המכסה המחורר ומסננים את המים ישירות לכיור. מומלץ בחום. הסיר עשוי אלומיניום בציפוי נון סטיק קרמי, מיועד לכל סוגי הכריים כולל אינדוקציה ולמדיח הכלים. עמיד בחום של 480 מעלות. להשיג באתר: http://www.carmeldirect.com/

 

סיר נירוסטה "ארומה וולרה" AROMA VALIRA

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

סיר שימושי, מעולה למרק ולתבשילים גדולים. עיצוב מודרני, גימור מט. עשוי נירוסטה עבה ואיכותית 18/10. גובה 24 ס"מ מכיל 7 ליטר. מתאים לכל סוגי הכריים כולל אינדוקציה. סיר לחיים. מומלץ בחם!

 

2 סירים "ראבן" RAVEN, BERGNER

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

  • סיר לרוטב, SAUCEPEN באנגלית, ידית ארוכה ונעימה למגע ומכסה. מכיל 1.75 ליטר, ציפוי נון סטיק ועיצוב עכשווי.
  • קסרול, סיר עם שתי ידיות ומכסה, מכיל 3.2 ליטר בציפוי נון סטיק ועיצוב מודרני.
  • שני הסירים מתאימים לכל סוגי הכריים כולל אינדוקציה ולמדיח הכלים. להשיג ברשת המשביר לצרכן.

 

מחבת נחושת POELE של "לגויול" LAGIOLE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מחבת נחושת טריפלקס, שלוש שכבות: בחוץ נחושת באמצע אלומיניום ובפנים נירוסטה - לטגן במחבת נחושת זו ליגה אחרת, חלום בכל מטבח. הנחושת הוא חומר מוליך חום מעולה, הטיגון יעשה הומוגנית. בשל יופה המחבת ניתן בהחלט להגיש בה ישירות לשולחן. קוטר של 24 ס"מ עם מכסה נירוסטה. לשימוש על כיריים גז, הלוגן וחשמל. להשיג ב-INOX COOKWARE זבולון 24 ת"א טל' 03-5180604.

 

מחבת "לבן פנינה" WHITE PEARL של קנווד

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מחבת עם שתי ידיות ומכסה זכוכית, עשויה ארבע שכבות: אלומיניום עבה, בציפוי שתי שכבות נון סטיק קרמי בפנים ואמייל פורצלן מבחוץ. גודל 7X28 ס"מ, מכילה 4.3 ליטר יפה ואלגנטית. להשיג ברשת המשביר לצרכן, יבואן: חברת "ברימאג".

 

ה-"מולטי קוק" MULTI COOK של פיירקס

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

ערכה בת חמישה חלקים המשמשת לבישול, אידוי, אפיה, חימום, אחסון במקרר והגשה לשולחן. הקערה עשויה מחומר בשם VITRO FLAME עמיד ממינוס 40 מעלות ועד 800 מעלות, אפשר לבשל על אש פתוחה וכיריים חשמליות. מכסה הסיליקון יוצר ואקום לאחסון במקרר ופריזר. כלי הזכוכית עם הבסיס המחורר משמש לאידוי, לדוגמה: יוצקים מים לקערה מניחים עליה את הכלי המחורר, מכניסים לתוכו ירקות, מכסים ומאדים על הכיריים. התנסיתי והתאהבתי. ערכת בישול רב תכליתי נאה וקומפקטית. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

מחבת עמוקה "ג'מבו" של נורדיק וור" NORDIC WARE עם מכסה

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מחבת יציקת אלומיניום בציפוי נון סטיק מיוחד שמוחדר למחבת בזמן היציקה. התחתית הפנימית מחוספסת ומאפשרת חדירת אויר ושימוש מינימלי של שמן. בתחתית החיצונית כריות אויר שיוצרות פיזור חום מעולה. קוטר 35 ס"מ ידית ארוכה ומכסה זכוכית. אחריות לכל החיים בשימוש סביר. לדעת שפים רבים, מחבת מיציקת אלומיניום, מאפשרת בישול שאין טוב ממנו. כלי מושלם. להשיג ב "רוסולינג" טלפון: 03-5188871.

 

אביזרי חשמל:

 

מכונת קפה "יו" - U "נספרסו" NESPRESSO

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 
 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מכונת קפה עם שלושה מתגי טאצ': מגע, לספל אספרסו ארוך, רגיל ורסטרטו-קצרצר ומרוכז. המכשיר זוכר את סוג הקפה המועדף בשימוש חוזר. קומפקטית, איננה תופסת מקום רב על המשטח, מודולארית, מכל המים נע על ציר לצידי המכונה להתאמת מיקומו על המשטח, מעמד הכוס מתמגנט לצד המכונה במידת הצורך. בנוסף, בצילום תוכלו לראות את המכל לאחסון הקפסולות שעשוי פרספקט ובצורת סביבון. ספלים לקפוצ'ינו ונר נספרסו בניחוח קפה ותוספות.

 

  • להשיג ברשת חנויות "נספרסו"

 

טוסטר וקומקום KMIX של "קנווד" KENWOOD בסדרה הצבעונית

שני כלים חשמליים נאים שישדרגו את המטבח ויוסיפו לו צבע עליז.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

מצנם-טוסטר צבעוני, בגימור נירוסטה לשתי פרוסות עם רשת עליונה נשלפת לחימום והפשרה. לטוסטר שש דרגות השחמה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

קומקום צבעוני בגימור נירוסטה. גוף חימום נסתר, מכיל ליטר אחד של מים ופילטר סינון. יבואן: ברימאג, להשיג בחנויות החשמל המובחרות.

 

מוט בלנדר/מיקסר יד "מורפי ריצ'ארדס" MORPHY RICHARDS

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מוט בלנדר הוא אחד האביזרים היותר שימושיים במטבח- לריסוק, לערבוב ולהכנת שייקים. הוא קטן ונגיש, ומלווה במיקסר יד וקוצץ. למכשיר מגע רך ונעים, לא יקר ועושה את עבודתו נאמנה.

 

מסחטת מיצים קשים "יוניברס" UNIVERS

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כוס מיץ מפרי טרי שווה כוס בריאות. אם ניתן לסחוט את הפרי ולשתות מיד, על אחת כמה וכמה. המסחטה מתאימה לכל סוגי הפירות והירקות מגזר, סלק, סלרי, תפוח, ומה לא. הפחת נזרק למיכל חיצוני. מנוע 900 וואט, גוף המכונה נירוסטה. איננה יקרה ובמבצע נוסף מיוחד לחגים. אתר: www.universe.co.il

 

פלטת שבת "יוניברס" UNIVERS

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כשראיתי את הפלטה קצת נבהלתי מגודלה, אך כשהנחתי עליה שני סירים גדולים וצירפתי גם כלי קטן מלא ברוטב, הבנתי שבעצם יש טעם לגודל, בעיקר בחגים, למשפחות גדולות ולשומרי שבת. הפלטה עשויה מזכוכית מחוסמת בגודל של 77X40 ס"מ, שומרת על חום התבשיל וניתן לבשל עליה סבישול איטי כדוגמת חמין.

אתר: www.universe.co.il

 

אביזרי עזר למטבח:

 

מייבש חסה "אוקסו" OXO

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

לא משנה כמה החסה שטופה ונקייה, אם היא לא יבשה לחלוטין לא ראוי להכין ממנה סלט משום שהרוטב לא ייצמד לעלים וההמרקם והטעם יפגמו. השימוש במייבש יעשה את העבודה טוב יותר מכל שיטה אחרת. שוטפים את העלים בתוך הקערה ומסובבים בצנטריפוגה עד שהם יבשים לחלוטין. מייבש מעולה, מומלץ בחום. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

שייקר לסלט "אוקסו" OXO

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

הכנת רוטב לסלט בשייקר (בקבוק הניעור) יעילה ונוחה. מכניסים את כל החומרים לרוטב לבקבוק, מנערים והרוטב מוכן. נשאר רוטב? שומרים בבקבוק במקרר. הכלי נוח, הפיה רחבה, בצידו מצוינות הכמויות, כמו כן, טבעת גומי GOOD GRIPS מונעת מהמיכל להישמט מהיד, ניתן לפתוח ולסגור את המכסה בנגיעת אצבע. מכיל כוס וחצי רוטב. ניתן להכניס למדיח הכלים. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

קערת ערבוב נירוסטה "אוקסו" OXO

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

קערה שימושית למספר פעילויות: הכנת בצק, ערבוב סלט ומה לא? עשויה נירוסטה, עגולה כחצי כדור,מה שמהווה יתרון חשוב בלישה. בתחתית החיצונית ציפוי גומי שמייצב אותה על המשטח ומונע החלקה. מכילה 2.8 ליטר. ניתן להכניס למדיח הכלים. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

מספריים למטבח "ארקוס" ARCOS

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

פריט חיוני במטבח, החל מפתיחת שקיות אוכל עקשניות, חיתוך עשבי תיבול ועד חלוקת עוף לחלקים. המספריים של "ארקוס" מיועדות לעבודה מסיבית במטבח, בזרוע אחת של המספריים מגרעת עגולה שמאפשרת שבירת עצמות עוף. להשיג ב "רוסולינג" טלפון: 03-5188871.

 

מתקן לייבוש כלים "היי אנד דריי" HIGH & DRY של BLACK+BLUM

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מתקן ייבוש הכלים יכול להוות פריט עיצובי במטבח. בדרך כלל ניצב קבוע על השיש, נחוץ גם כשיש מדיח כלים לייבוש סירים כוסות וכלי חרסינה עדינים. המתקן הזה מעוצב יפה, לא גוזל מקום רב וניתן לקפלו אחרי השימוש.

 

גינת חלון אקולוגית - איזיגן

(בצילום מאחורי מתקן יבוש הכלים) ערכה המכילה את כל החומרים הדרושים: זרעים אורגניים קוביות מצע לגידול ייחודי עשוי מסיבי קוקוס דחוס וכדוריות חרס טבעי, אדנית פח מגולוון ואטום למים והוראות מפורטות לגידול טבעי. הכול כלול, צריך רק להוסיף מים, אור, אהבה ותשומת לב. תוך מספר ימים מתחילה נביטה ואדן החלון הופך לגן ירק.

 

היכן רוכשים: מתקן ייבוש כלים ניתן להשיג ברשת חנויות "סוהו". האדניות בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405 אתר: www.derech-hatavlinim.co.il

 

חובט בשר "ארקוס" ARCOS

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

רוצים להכות בבשר ובעת ובעונה אחת להוציא את התסכולים? רוצים לעשות זאת באביזר של שפים שידקק בקלות וללא מאמץ בשר לשניצל או קרפצ'ו? זהו האביזר. שווה. להשיג ב "רוסולינג" טלפון: 03-5188871.

 

קרש חיתוך RINSE & CHOP של ג'וזף ג'וזף JOSEPH JOSEPH

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

הכול על משטח אחד- מניחים את הירקות על המשטח מקפלים והופכים אותו למסננת, שוטפים במים תחת הברז מישרים מיבשים וקוצצים. להשיג ברשת חנויות ה"סוהו".

 

סוחט לימון CATCHER של ג'וזף ג'וזף JOSEPH JOSEPH

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

אני מופתעת בכל פעם מחדש מהאביזרים החדשים והחכמים שעושים את עבודת המטבח קלה, נוחה ויעילה יותר. ג'וזף ג'וזף עושים זאת שוב ושוב. נכון שכשסוחטים לימון לתוך התבשיל תמיד בורח לתוכו חרצן או שניים? ובכן, יש פתרון- סוחט חצי לימון עם מגן מחורר. סוחטים את הלימון, החרצנים נותרים במגן. סך הכול סוחט לימון וכל כך חכם ומעוצב. להשיג ברשת חנויות ה"סוהו".

 

כפפות כלים "וואלי וושרס!" WALLY WASHERS

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

גם כשיש מדיח כלים תמיד נשארים כלים לשטיפה ביד. הכפפות ישמרו על הידיים העדינות ויועילו אם יש צורך לקרצף סירים. כפפות נאות עם שרוולים. להשיג: http://www.enter-shop.co.il/ ובחנויות הרשת.

 

מגבות מטבח סופגות "באבל" BUBBLE של B4MARKET

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מגבות צבעוניות ונעימות למגע, הן סופגות מעולה בזכות פטנט הבועות. עשויות 99% כותנה, משמשות לניגוב כלים וידיים ואפילו כמשטח לייבוש כלים. להשיג בחנויות "סולתם רדד" וחנויות מובחרות.

 

סינר החכם של "דיש וויש" DISH WISH

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

בזמן הבישול אני תמיד בחיפוש אחר מגבת המטבח והמשקפיים. יש לי נטייה להשאיר את שני החפצים האלה בכל מקום חוץ מבמקומם הטבעי. הסינר החכם פתר לי את הבעיה- יש בו כיסים גדולים בהם אני מכניסה את הטלפון הסלולארי והמשקפיים. מגבת הכלים תפורה מצד שמאל של הסינר כך שאי אפשר לאבד אותה ומצד ימין בד מגבת, אזור לניגוב ידיים רטובות. רעיון מדליק. להשיג באתר: www.dishwish.co.il

 

כותש שום "ורדפול' VARDEFULL

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תא השום נפתח לניקוי קל ונח. הכותש מסיבי מסוגל לכתוש שיני שום על קליפתם. להשיג ב"איקאה".

 

כלי בישול מזכוכית איקאה

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כלי בישול מזכוכית ומכסים מסיליקון. הכלים משמשים לבישול ולאחסון מזון במקרר, חימום במיקרוגל ובתנור. הם נערמים האחד על השני לאחסון קל ונוח. המכסה עמיד בחום של עד 250 מעלות. להשיג ב"איקאה".

 

מטחנה שלוש באחד TRIO מקסוואל ו-וויליאם MAXWEL & WILLIAMS

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מטחנה יפיפייה למלח, פלפל ופלפל מסוג נוסף או כל תבלין אחר. סיבוב נגד כיוון השעון קובע את עובי הטחינה סיבוב עם כיוון השעון את סוג הפלפל או המלח. להשיג ברשת חנויות "סולתם רדד".

 

כלי מקרמיקה לקלייה והגשת חציל של "אדמה"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מניחים את החציל על הכלי, דוקרים את הקליפה מספר פעמים ומכניסים לתנור לקלייה. הכלי יפה גם להגשת החציל לשולחן. עבודת יד תוצרת הארץ. להשיג באתר של "אדמה" http://www.studio-adama.co.il/

 

תבנית פאי של "אדמה"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

פאי תפוחים ודבש, מאפה מעולה לראש השנה. הפאי יאפה שחום ופריך בתבנית פאי קלאסית מקרמיקה. עבודת יד ישראלית. להשיג: אתר של "אדמה" http://www.studio-adama.co.il/

 

  • צילומים: דודו אזולאי
  • מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.
  • לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל

  • לכל הכתבות של מירי צל דונטי


 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
סינר שיש בו הכל
צילום: דודו אזולאי
מומלצים