שתף קטע נבחר

ישי: "בנייה פרטית בוד"לים תסייע לזוגות צעירים"

ביום עיון על תמ"א 38 התייחס שר הפנים ישי להישגי הוד"לים ואמר כי בניית דירות על קרקע פרטית ולא רק על קרקע ציבורית, תיתן מענה למצוקת הדיור של הזוגות הצעירים. לגבי תמ"א 38 הוסיף: "צריך להגיע למצב שבו ניתן יהיה לחזק כאן כל בית"

"אני רוצה שהוד"לים יכללו גם קידום תוכניות על קרקעות פרטיות ולא רק על קרקע ציבורית". כך אמר היום (ד') שר הפנים אלי ישי, יממה לאחר פרסום דוח הפעילות השנתי של הוד"לים, לפיו בשנה החולפת קודמו על ידי הוד"לים כ-38 אלף יחידות דיור.

 

כתבות אחרונות בערוץ הנדל"ן :

 

ביום עיון שערכה התאחדות בוני הארץ בנושא תמ"א 38 אמר ישי כי "יש לוד"לים הישגים מרשימים בקידום תוכניות, והכנסת תוכניות על קרקע פרטית יתנו מענה אמיתי לזירוז תוכניות ולמצוקת הדיור של הזוגות הצעירים". את הדברים אמר ישי על רקע פנייה של סגן נשיא התאחדות בוני הארץ, איציק אמסלם, להכליל פרויקטים של פינוי-בינוי בוד"לים, לנוכח העיכובים בקידום הפרויקטים בוועדות התכנון.

 

"החסם הקשה מכולם בקידום פרויקטים של פינוי-בינוי הוא הבירוקרטיה בוועדות התכנון", אמר אמסלם. "קחו תוכניות פינוי-בינוי ושימו אותם בוד"לים. אין שום יזם שמוכן להסתובב במסדרונות של ועדות התכנון 10 שנים ויותר, אתם צריכים לקצר לו את הדרך. טפלו בפינוי-בינוי כמו שטיפלתם בתמ"א 38, ונוכל יחד לפתור את מצוקת הקרקעות למגורים ל-20 השנים הבאות. בהתחדשות עירונית טמון אוצר של מיליון דירות חדשות שניתן להקים במרכזי הערים - אם תסירו את החסמים".

 

השר ישי ציין כי הוא מסכים שיש להסיר חסמים בפרויקטים של פינוי-בינוי כמו שנעשה בתמ"א 38. "אם המדינה צריכה לוותר על מסים והיטלים לשם כך, וגם אם היא צריכה לתת שיפוי לרשויות שיוותרו על ההכנסות שלהן , זה עדיין שווה למדינת ישראל. זה יהיה המאבק הבא שלנו - להוריד את ההיטלים והמסים, כי התחדשות עירונית היא קטליזטור כלכלי למדינת ישראל, וכל ויתור שנעשה על היטלים ומסים יחזור אלינו בצמיחה הכלכלית שתיצור תנופת הבנייה".

 

שר הפנים אלי ישי (מימין), נשיא התאחדות בוני הארץ נסים בובליל וסגנו איציק אמסלם, היום (צילום: כפיר סיון) (צילום: כפיר סיון)
שר הפנים אלי ישי (מימין), נשיא התאחדות בוני הארץ נסים בובליל וסגנו איציק אמסלם, היום(צילום: כפיר סיון)

 

"בת"א מקדמים פחות תמ"א 38 מאשר ברמת גן"

השר ישי אף התייחס לנושא תמ"א 38. "אני רוצה להגיע למצב שבו לא יהיה בית בישראל שאי אפשר יהיה לחזק אותו במסגרת התמ"א. אנחנו חייבים להיות מוגנים מפני כל תרחיש", הבהיר.

 

בהמשך התייחס אמסלם לקשיים שבהם נתקלים היזמים והוסיף כי יש לקבלנים היום התמודדות לא פשוטה עם הרשויות המקומיות, שכל אחת מפרשת אחרת את תיקון 3 לתמ"א 38 כראות עיניה. "אני רוצה לקוות שזה רק בגלל שמדובר בתיקון צעיר", אמר.

 

עו"ד ענת בירן, מומחית בדיני תכנון ובנייה, הוסיפה כי האתגר העומד כיום בפני הענף הוא להבין איך כל רשות ורשות מפרשת את תמ"א 38. לדבריה, בעוד ברמת גן מקדמים את הנושא ומאפשרים את ניצול הזכויות, עיריית תל-אביב שומרת על זכותה לא לאשר תמ"א 38 ברוב שטחי העיר.

 

"על פי המפה שוועדת התכנון הוציאה ועומדת לקבל אישור, מרבית השטחים במרכז תל-אביב לא יקבלו זכויות לתוספת זכויות במסגרת התמ"א, ואנשים שירצו לחזק את הדירות שלהם יצטרכו להכניס את היד לכיס - כי לא ינתנו זכויות נוספות", טענה.

 

"הגענו למצב אבסורדי"

עודד גבולי, מהנדס העיר תל-אביב, התייחס לדברים ואמר: "הממשלה מקבלת החלטות כמו תיקון 3 לתמ"א 38 וכמו ההחלטה לפינוי שדה דב, ואנחנו צריכים להירתם למשימות - למרות שיש לנו הערות ברמה המקצועית לגבי היישום ולמרות שזה יוצר מצבים אבסורדיים.

 

כך, לדוגמא, אם מנסים להוסיף קומות בתחום העיר הלבנה, אנחנו מוצאים את עצמנו סותרים את החלטות העירייה ואת ההסכמים עם אונסקו. אני לא יודע מה יותר חשוב - היערכות למצבי חירום או אונסקו, אבל זו סיטואציה שיש למצוא לה פתרון".

 

גבולי עדכן כי כיום מטופלים בשלבי תכנון ורישוי בעיריית תל-אביב כ-400 מבנים במסגרת התמ"א, וכי לאחרונה ניתנו היתרים לכ-50 פרויקטים של תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש). הוא הוסיף כי בכוונת העירייה להקים מכון רישוי שפעילותו תתחיל במסגרת פיילוט בינואר 2013 במטרה לחסל את התופעה של עיכוב היתרים. לדבריו, יש כוונה לתת היתר בנייה תוך 4-6 חודשים.

 

חיים כהן, מהנדס עיריית רמת גן, הציג עמדה אוהדת בהרבה לתמ"א 38 וציין כי העירייה נתנה תוספת קומות עוד לפני אישור תיקון 3. "אנחנו מחפשים כל דרך לחזק את המבנים בעיר שלנו, לא יהיה בניין שהתושבים רוצים לחזק אותו ולא נמצא את הדרך", הבטיח.

 

כהן הוסיף כי תיקון 4 לתמ"א צריך גם להגדיל את היצע הדירות, משום שהחסם כיום הוא היצע הדירות שניתן לבנות. "אנחנו ביטלנו כמעט לחלוטין את מגבלת הדירות. הדירה צריכה להיות שטח עיקרי מינימום של 42 מ"ר. אם לא יהיו מספיק דירות - הקבלן לא ירוויח ולא יהיה חיזוק", סיכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חכירת קרקעות נדל"ן
צילום: אבי חי
מומלצים