שתף קטע נבחר

לראשונה זה עשור: מכרז להשכרת מבני נמל ת"א

10 שנים מאז שיקום נמל ת"א, יפורסמו מכרזי שכירות חדשים להאנגרים במתחם בהיקף ממוצע של כ-100 מיליון שקל. בשונה מחוזי השכירות מלפני עשור, יוצעו המכרזים ל-3-6 שנים בלבד. לפי הערכות בשוק, השכירות תנוע בין 200-400 שקל למ"ר

רוצים לשכור חנות בנמל תל-אביב? עכשיו אתם יכולים. לראשונה מאז פרויקט שיקום נמל-תל אביב שנערך לפני כעשור, מפרסמת החברה המנהלת את הנמל מכרזי שכירות חדשים להאנגרים במתחם - בהיקף המוערך ב-100 מליון שקל.

 

עוד על נמל תל-אביב בערוץ הנדל"ן :

 

במהלך השנתיים הקרובות תוציא חברת אוצר מפעלי ים מכרזים לרבע מהמבנים בנמל, ורבע נוסף בשנתיים שלאחר מכן. השינוי המהותי הוא שבשונה מחוזי השכירות שנעשו עם היזמים לפני כעשור, בעת שיקום הנמל והפיכתו למתחם בילוי, המכרזים יצאו הפעם לתקופות קצרות יותר של 3-6 שנים - ולא של 10 שנים כפי שהיה בעת השקת הנמל המחודש.

 

כמו כן, החברה עוברת למודל חדש, לפיו השכרת המבנים תעשה ישירות מול השוכרים - ולא מול יזמים או מתווכי ביניים. בנוסף, מאחר שכל המבנים עברו שיקום מסיבי לפני כעשור, שוכרי המבנים לא יצטרכו להיכנס להשקעות גדולות בשיקומם.

 

נמל תל-אביב. ההאנגרים מחכים לבעלים החדשים (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
נמל תל-אביב. ההאנגרים מחכים לבעלים החדשים(צילום: דניאל לילה)
 

 

100 אלף מבקרים בשבוע

בסך הכל מתכוונת החברה להוציא מכרזי שכירות לכ-11 האנגרים בגדלים ובשימושים שונים, הכוללים כ-35 בתי עסק וחנויות, בהיקף של כ-8,600 מ"ר. שני ההאנגרים הראשונים שייצאו למכרז הם האנגר 1, בשטח של כ-530 מ"ר במוצע, שיושכר ל-5.5 שנים; וכן הקומה השנייה של האנגר 4, בשטח של כ-200 מ"ר, שתושכר לשש שנים.

 

נזכיר כי אמנם בינואר השנה יצא מכרז להאנגר 22 (ההאנגר האחרון שנותר פנוי בנמל), אך היה זה מכרז יוצא דופן: התנאי לזכייה במכרז לא היה כספי - אלא מי יציע את הפעילות החברתית המעניינת ביותר לציבור הרחב. מי שזכתה הייתה אקו"ם, שקיבלה את המבנה והקימה במקום את "בית היוצר" למוזיקה ישראלית.

 

כיום מגיעים לנמל כ-100 אלף מבקרים בשבוע. על פי הערכות בשוק, בזכות היקף תנועה כה גדול, עלות השכירות יכולה לנוע בין 200-400 שקל למ"ר.

 

נמל תל-אביב הוקם לפני 75 שנה על ידי חברת אוצר מפעלי ים ולפני עשור הוחלט לשקם ולפתח אותו. כחלק מהליך זה, אוצר מפעלי ים שיקמה את מבני הנמל ההיסטוריים ופיתחה את השטחים הציבוריים, לרבות בניית טיילות העץ. בהליך פיתוח ושיקום הנמל הושקעו למעלה מ-170 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נמל תל-אביב. פתוח לשכירות
צילום: קרן נתנזון
מומלצים