שתף קטע נבחר

בת ים על הגובה: אין נמל, אבל בונים מגדלור

מגדל נוה נוף בבת ים, שבנייתו מסתיימת בימים אלה, הוא מגדל המגורים הגבוה ביותר בארץ וצפוי להתאכלס עד אוגוסט 2013. האדריכלים גל מרום ואבנר ישר, שאחראים על עיצובו, מספרים על החזון שמעבר למגדל יוקרה לעשירים: מבנה שאמור להעלות על המפה את העיר שנחשבת פחות אטרקטיבית מבחינה נדל"נית

"welcome to the sky", אומר אדריכל אבנר ישר ממשרד אבנר ישר אדריכלים, עת אנחנו יורדים ממעלית המשא כשקסדה לראשנו, בקומה ה-38 במגדל נוה נוף בעיר בת ים. לא בכדי מתלוצץ ישר כשהוא אומר שהגענו לשמים: מגדל נוה נוף, המתנשא לגובה 170 מטרים וכולל לא פחות מ-42 קומות, הוא בניין המגורים הגבוה ביותר בישראל. יצוין כי מגדל משה אביב ברמת גן, הנחשב לגבוה ביותר, משמש הן למסחר ולעסקים והן למגורים.

 

כתבות נוספות על מגדלים בערוץ הנדל"ן :

 

המגדל, שבנייתו מסתיימת בימים אלה על ידי חברת נוה מקבוצת נכסים ובניין, ממוקם בקצה הדרומי של הטיילת החדשה בבת ים, לצד פארק ירוק רחב ידיים, והוא צפוי להתאכלס באוגוסט 2013. ניתן למצוא בו דירות בנות 5 חדרים שגודלן נע סביב 130 מ"ר, עם מרפסות בשטח של כ-25-32 מ"ר. מחירן, כיאה למגדלי יוקרה, אינו מבוטל ונע סביב 2.8 מיליון שקל עד ל-5.8 מיליון שקל.

 

בקומות 40 ו-41 מתוכננים 5 פנטהאוזים המיועדים לאלפיון העליון ומחירם מתחיל ב-10 מיליון שקל. בקומה ה-42 מתוכננת דירת פנטהאוז שתחלוש על כל הקומה ותציע מרפסות היקפיות, תקרות גבוהות, קירות מסך מזכוכית מיוחדת ואף בריכה פרטית. בשלב זה היא אינה למכירה.

 

לא מדובר, כמובן, במחירים שרובנו יכולים להרשות לעצמנו, אבל בכל זאת - בנוף האורבני של הערים בישראל, ושל בת ים בפרט, אי אפשר להתעלם מהמראה העיצובי המיוחד של המגדל. האדריכל גל מרום ממשרד גל מרום אדריכלים עיצב אותו, בשיתוף עם אבנר ישר, מתוך תפיסה לפיה הוא יהווה את המגדלור של העיר - הן במובן הקונקרטי (המגדל ממוקם בקו החוף והוא הגבוה ביותר בעיר); והן במובן הקונספטואלי - מעין מבנה ש"יאיר" את העיר לאורך השנים ויביא אותה אל הקדמה, כך לדברי מרום.

 

מגדל נוה נוף. מגדל המגורים הכי גבוה בארץ (הדמיה : ויו פוינט ) (הדמיה : ויו פוינט )
מגדל נוה נוף. מגדל המגורים הכי גבוה בארץ(הדמיה : ויו פוינט )

בקומות העליונות כל דירה משקיפה לים (הדמיה : ויו פוינט) (הדמיה : ויו פוינט)
בקומות העליונות כל דירה משקיפה לים(הדמיה : ויו פוינט)

 

מגדלור בעיר ללא נמל וסנפיר מזהב

את ההשראה לבניית המגדל לקחו השניים משילוב של מגדלור ואלמנטים בסירת מפרש. "לאורך המגדל עוצב סנפיר זהב אשר יואר לכל אורכו", אומר מרום. לדבריו, בת ים, היושבת על קו המים מדרום לתל-אביב, היא עיר ללא נמל ואין בה אפילו מרינה. "לכן תחושת הקיפוח הזו הובילה את הרעיון לתכנן את המגדלור של בת ים", הוא מסביר.

 

ישר מתייחס לסוגיית הזהות של המגדל. "מגדל הוא לא בניין רגיל וגדול, הוא ישות עם זהות ויש לו שם", הוא אומר. "הסיבה לכך היא שמגדל הוא בעצם כמו רחוב אנכי ויש לו קיום של רחוב. כך, למשל, מגדל שיש בו 162 דירות הוא כמו רחוב עם 20 בניינים, 10 בניינים מכל צד, כאשר אורך רחוב כזה הוא כ-300 מטר".

 

גם מרום מתייחס לסוגיית הזהות, ומתמקד בזהות העירונית. "המיתוג והזהות של העיר נקבעים לפי הבניינים והמבנים שבה", הוא אומר. כך, למשל, תל-אביב מזוהה בין היתר עם מגדלי עזריאלי וחיפה עם האוניברסיטה ומקדש הבהאים. אולם כיום בת ים אינה מזוהה על ידי הבניינים שבה, ולדברי מרום, החזון העיצובי שלו ושל ישר הוא שהמגדל יהווה את המוקד שבת ים תזוהה על ידו.

 

"בת ים תזוהה על ידי המגדלור שלה, שלא ישמש כסמן לאניות אלא כסמן לעיר שנמצאת על המפה האדריכלית והתרבותית", מסביר מרום. "הכוונה שלנו היא לייצר לעיר את התכשיט שלה במיקום חד פעמי שיאפיין את העיר ויסמן אותה למרחקים". ובאמת, כבר מתל-אביב ניתן לראות את "הסנפיר" המוזהב העוטף את המגדל.

מגדל נוה נוף. מצליחים לראות את הסנפיר המוזהב? (הדמיה : ויו פוינט) (הדמיה : ויו פוינט)
מגדל נוה נוף. מצליחים לראות את הסנפיר המוזהב?(הדמיה : ויו פוינט)

 

דירה למשפחה ודירה לרווקים

כשמרום אומר שהוא מייצר תכשיט - הוא מתכוון לכך. לדירות במגדל, שאותם עיצב מרום, יש מפרט טכני עשיר, תכנון אדריכלי מוקפד ומרפסות שיזוף. לכל דירה מרפסת המשקיפה לים, חניה פרטית בחניון תת-קרקעי ומחסן. ברמת האבזור, בהתאם לרוח המגדל, השתמשו מרום וישר במותגי על, דוגמת רהיטי B&B מאיטליה, מטבחי בולטהאפ ושטיחים של המעצבת אנה קורבלה מפינלנד.

 

עוד לפני שבוחנים את הדירות לדוגמא, הממוקמות בקומה השביעית, נתקלים בלובי המגדל, שעוצב כחלל אחד עם שני אזורי שהייה. הלובי משקיף לחדר כושר המופרד במסך זכוכית לכל גבהו, וכן לאזור שצפוי להפוך לגן פסלים ובו תהיה גם בריכת שיקוף. לדברי מרום, אותו סנפיר מוזהב שעוטף את הבניין ישתקף בבריכה ויהפוך אותו לגבוה עוד יותר.

 

"הכוונה היא ליצור חלל כניסה מכובד אך לא מנקר עיניים, ידידותי לקהל הדיירים ולאורחיהם", אומר מרום, אבל קשה שלא להתרשם מהריהוט המפואר והתקרה הגבוהה שמאפיינת את החלל. לדבריו, "במפלס הכניסה תוכנן מרכז עסקים שישמש את בעלי המקצועות החופשיים במגדל כחדר ישיבות ומפגשים עסקיים".

 

ומה לגבי עיצוב הדירות? מרום מספר שכשניגש להליך עיצוב הדירות, החליט להציג שני קונספטים שונים. "קונספט אחד מציג דירה בהירה, חמה ומשפחתית, המשקפת את התפיסה שלנו לגבי איך דירה בקרבת הים צריכה להיראות", הוא אומר.

 

לדבריו, "הקונספט השני מציג דירה כהה יותר, שיש שיאמרו כי תתאים יותר לרווקים אף שהיא בנויה כדירה המותאמת למשפחה. הדירה מעוצבת כמו דירה ניו-יורקית כהה וחמימה, ורואים את ההתייחסות הזו בעיקר בחדר השינה והאמבטיה - החולקים חלון אחד שמופרד בזכוכית".

 

צילום: אסף פינצ'וק

 

 

עוד אומר מרום כי שילוב חדר העבודה כמשרד בבית מתקשר לקונספט הכולל של הבניין - מגדל מגורים המנותק במקצת מהוויית הבניינים שלידו, ומציע אפשרות של עבודה מהבית לצד אפשרות של עבודה במרכז העסקים שבלובי הבניין - כמעט כמו מלון בוטיק.

 

"שאלו אותי פעם אם בבניינים שאני מעצב אני מכניס ברזים מזהב ובריכות 'קבריולט'. אבל כששאלתי יום אחד את בתי בת ה-5 של מי הים המשקיף מחלון הבית שלנו, והיא השיבה ש'הים הוא שלה' - נפל לי האסימון: לא צריך את כל האקססוריז האלה - כל מה שצריך זה נוף", מסכם מרום.

 

צילום: אסף פינצ'וק

 

 


פורסם לראשונה 04/11/2012 17:19

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה : ויו פוינט
הדמיה של מגדל נוה נוף. אי אפשר להתעלם מהעיצוב
הדמיה : ויו פוינט
צילום: אסף פינצ'וק
דירה לדוגמא בקומה השביעית. המחירים - ממש לא לכל כיס
צילום: אסף פינצ'וק
מומלצים