שתף קטע נבחר

מאפין באמונה שלמה: מדריך ו-3 מתכונים

מיכל וקסמן חוגגת יומולדת לטור עם מאפין, המאפה עם הכיפה שכולם אוהבים. בתפריט: מאפינס צהובים עם בננות ובצ'יק צ'ק, כתומים עם דלעת ולקינוח - עם טוויסט טרופי של קרם קוקוס

החורף תפס אותי בעיצומן של חגיגות יומולדת. המתבגר חגג 11 בחברת אסופת מתבגרים ארוכי גפיים ומתבגרות מתוחות עור ושופעות נעורים (מדהים ומפחיד כמה מוקדם הן הופכות היום לנשים קטנות, יפהפיות ומודעות לעוצמתן), צלילי מוסיקה קלוקלת וסיבובי בקבוק ב-"אמת-או-חובה". ואני, יחד עם כולכם, חוגגת שנתיים לעלייתו לאוויר של הבלוג הזה ואיתו כל תוצרת הבית שמתועדת פה במילים ובתמונות.

 

עוד בערוץ האוכל:

הקבצה א': מתכונים קלאסיים שכל אחד יכול להכין

אמריקה מקנחת: 6 קינוחים קלאסיים

8 מתכוני אקספרס לארוחת ערב

 

אלו היו שנתיים של ניסוי, תהייה, טעייה והצלחות בישוליות מכל הסוגים. את הטובות ביניהן שמחתי לחלוק אתכם ולהרגיש שוב ושוב, דרך מיילים, תגובות, שאלות ולייקים שאתם כאן כדי לקרוא וגם ליישם ולנסות בעצמכם.

 

קל וכיף להכין. מאפינס (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
קל וכיף להכין. מאפינס(צילום: מיכל וקסמן)

 

שנתיים של התמכרות אדוקה לשוק האיכרים ודרכו לתוצרת הכי טרייה ותלויית עונה שיכולה להשיג מחוץ לגינה שלי.

שנתיים של מחשבות קצת אחרות על אוכל, שנולדו לכאורה מתוך המחויבות לחלוק אתכם משהו טעים ומעניין כל שבוע, אבל בעצם היו שם כל הזמן.

 

דרך הבלוג פיניתי להן מקום ראוי ומרכזי יותר בחיי היומיום שלי, של היקרים לי מכל ("אמא את עושה בלוג על זה?", "אמא תצלמי את זה לבלוג", "אמא עשיתי היום בארגז חול עוגת גבינה לבלוג שלי". וגם – "אוף אמא, תצלמי כבר, אני מת לאכול") ושל חברים ושכנים אהובים שהוזמנו לטעום, כי הרי מישהו צריך גם לאכול את כל האוכל הזה בסוף.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

וכמו שאומר השיר: אין אין חגיגה, בלי בלי בלי בלי עוגה. ממני אליכם באהבה ובתודה גדולה על שאתם כאן: עוגות קטנות ואישיות, מלאות בהמון דברים טובים שעושים טוב גם לגוף ולא רק למצברוח. 10 דקות של בחישה, תנור חם ותבנית שקעים. זה מה שצריך. אפילו בלי מיקסר. מאפינס בננות או מאפינס דלעת. והכי שווה גם וגם.

 

מאפינס בננות קלי קלות

באמת שהכי קל בעולם להכין את אלה. אין בהם חמאה ובכל זאת הם רכים וטעימים. אפשר להשתמש בקמח רגיל או בקמח חיטה מלאה, שייתן מאפינס שחומים ודחוסים קצת יותר. כמות הסוכר לא גדולה אבל אם הבננות שלכם ממש ממש בשלות ומתוקות, כאלה שלא רוצים כבר לאכול, אפשר להפחית עוד טיפה. יופי של פתרון לבננות שעמדו קצת יותר מדי בקערת הפירות ויופי של ארוחת בוקר או ביס מתוק ליד הקפה.

 

המרכיבים ל 10-12 יחידות:

2 בננות גדולות ובשלות מאוד

1/3 כוס שמן צמחי

3/4 כוס סוכר חום

2 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה של פעם

1.5 כוסות קמח חיטה מלאה או קמח רגיל או חצי-חצי

1/2 כפית סודה לשתיה

3/4 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

אחד זה לא מספיק. מאפינס בננות (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
אחד זה לא מספיק. מאפינס בננות(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית שקעים למאפינס או כוסיות אפיה מנייר או מסיליקון.
  2. מועכים במזלג את הבננות. בינתיים בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הבננות וטורפים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ככל האפשר. מנפים לתוך הקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
  3. יוצקים את התערובת לתוך השקעים או כוסיות האפיה. ממלאים כל שקע עד 3/4 גובהו ולא יותר, שלא יגלוש באפיה.
  4. אופים במרכז התנור 20-25 דקות או עד שהמאפינס משחימים מעט, צמיגיים למגע וקיסם שננעץ במרכזם יוצא נקי. מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים להם להתקרר לפני שמחלצים אותם מהתבנית. 

 

מאפינס בננות וקרם קוקוס

המרכיבים ל- 10-12 יחידות:

2 בננות גדולות ובשלות מאוד

1/3 כוס שמן צמחי

3/4 כוס סוכר חום

2 ביצים

1 כוס קרם קוקוס (מקופסת שימורים)

1.5 כוסות קמח רגיל

1/2 כפית סודה לשתיה

3/4 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

 

מאפין בננה וקוקוס (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
מאפין בננה וקוקוס(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית שקעים למאפינס או כוסיות אפיה מנייר או מסיליקון. בינתיים, מועכים במזלג את הבננות ובקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן וקרם קוקוס עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  2. מוסיפים את הבננות וטורפים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ככל האפשר. מנפים לתוך הקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
  3. יוצקים את התערובת לתוך השקעים או כוסיות האפיה. ממלאים כל שקע עד 3/4 גובהו ולא יותר, שלא יגלוש באפיה.
  4. אופים במרכז התנור 20-25 דקות או עד שהמאפינס משחימים מעט, צמיגיים למגע וקיסם שננעץ במרכזם יוצא נקי. מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים להם להתקרר לפני שמחלצים אותם מהתבנית.

  

מאפינס דלעת מופלאים של בת-חן 

את המתכון לאלה קיבלתי (מה זה קיבלתי? חילצתי בנחישות!) מבת אל עמר המקסימה, אותה פגשתי יחד איתם מאחורי דוכן הדלעות של דוד שלה בשוק האיכרים של יום שישי בנמל ת"א. אני לא ממש בנאדם של עוגות, בטח לא בשמונה בבוקר, אבל בחושות, פשוטות ולחות אני מאוד אוהבת. כשטעמתי את המאפינס הכתומים, הרכים והמענגים של בת חן הבנתי שאני חייבת להבטיח לעצמי אספקה סדירה של כאלה.

 

בנדיבות רבה הסכימה בת חן לחלוק איתי, וגם איתכם, את סוד עוגות הדלעת הקטנות-גדולות שלה. אין בהן תבלינים כמו ברוב עוגות הדלעת, וזה מה שאני אוהבת בהן, אבל אם אתם דווקא כן בעניין של תיבול, אפשר להוסיף קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר או אגוז מוסקט, רק היזהרו לא להגזים איתם.

 

טיפ: הדלעת עכשיו בשיא עונתה אז אם כבר עשיתם ממנה מרק, סלטים ופנקייקים (וגם אם לא), תנסו גם את המאפינס האלה.

 

להכנת הדלעת:

750 גרם דלעת נקיה מקליפות וגרעינים וחתוכה לפרוסות

שמן זית לזילוף

 

להכנת המאפינס: 

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס שמן צמחי

1 ביצה גדולה

2 כפות דבש

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

11/4 כוסות קמח מלא

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

 

אופן ההכנה של הדלעת:

  1. מחממים תנור לחום מקסימלי ומפזרים את פרוסות הדלעת בתבנית.  
  2. מזלפים מעט שמן זית.
  3. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופהם בתנור כ- 20 דקות עד שהדלעת רכה מאד. מקררים את הדלעת האפויה.

 

המרכיבים ל- 10-12 מנות: 

750 גרם דלעת נקיה מקליפות וגרעינים

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס שמן צמחי

1 ביצה גדולה

2 כפות דבש

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

11/4 כוסות קמח מלא

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

ואפשר גם לגוון בכתום. מאפינס דלעת (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
ואפשר גם לגוון בכתום. מאפינס דלעת(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית שקעים למאפינס או כוסיות אפיה מנייר או מסיליקון. בינתיים, מועכים את הדלעת האפויה במזלג ומודדים כוס וחצי ממנה.
  2. בקערה טורפים ביצים, סוכר ושמן עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את כוס וחצי של דלעת אפויה ומעוכה וטורפים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ככל האפשר. מנפים לתוך הקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
  3. יוצקים את התערובת לתוך השקעים או כוסיות האפיה. ממלאים כל שקע עד 3/4 גובהו ולא יותר, אחרת שלא יגלוש באפיה.
  4. אופים במרכז התנור 20-25 דקות או עד שהמאפינס משחימים מעט, צמיגיים למגע וקיסם שננעץ במרכזם יוצא נקי. מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים להם להתקרר לפני שמחלצים אותם מהתבנית.

 

  • לכל הטורים של מיכל וקסמן
  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"  

     


     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל וקסמן
    מזל טוב! מאפין עם נר
    צילום: מיכל וקסמן
    מומלצים