שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ואם ביום שני לא בא לי?
    מיקי חיימוביץ', היוזמת והמובילה של קמפיין "שני ללא בשר" הישראלי, השיקה אותו השבוע באירוע עתיר שפים ואוכל טעים מן הצומח במסעדת "יונה". אורי שביט פגשה אותה שם לשיחה ומתכון של סביצ'ה טופו מנצח

    שלל אושיות מהתחום הקולינרי פקדו את מסעדת "יונה" בנמל יפו ביום שני האחרון. חיים כהן, ישראל אהרוני, שאול בן אדרת, דיוויד פרנקל ועוד, הגיעו כדי לבשל עם רונן סקינזס, השף של מסעדת "יונה", מנות טבעוניות וצמחוניות.

    מזון אחרית הימים? ובכן, בהחלט לא מחזה שרואים בבירת הקולינאריה הישראלית כל יום, אלא ביום שבו מושקת הגרסה המקומית למיזם הבינלאומי המצליח "Meatless Monday" – ימי שני ללא בשר.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

     

    צפו במיקי חיימוביץ' מספרת על MeatLess Monday    (צילום: חגי דקל)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     
     

    הרעיון העומד מאחורי המיזם הוא העלאת המודעות לנזקים האקולוגיים והבריאותיים שנגרמים כתוצאה מצריכת בשר– בקר, עוף ודגים. הצעד הראשון לקראת שיפור המצב, שהחמיר בשנים האחרונות עקב התגברות משמעותית בצריכת בשר, הוא הפחתה – לפחות למשך יום אחד בשבוע.

     

    תחשבו ירוק. מיקי חיימוביץ' (צילום: יעל צור )
    תחשבו ירוק. מיקי חיימוביץ'(צילום: יעל צור )

     

    את זה יהיה קל יותר לעשות כאשר מיטב המסעדות, המוסדות, ומקומות העבודה יציעו בימי שני אופציות צמחוניות וטבעוניות מיוחדות יחד עם דף הסבר מפורט על מטרות הקמפיין. בארה"ב למשל, שם החלה היוזמה כבר לפני 10 שנים, ניכרת מאז הפחתה משמעותית בצריכת הבשר הכללית באוכלוסיה. גם בבריטניה, שם מוביל את היוזמה סר פול מקרתני, ובערים בבלגיה ובאוסטרליה, מדובר בסיפור הצלחה.

     

    מי שיזמה ומובילה את קמפיין Meatless Monday הישראלי היא אושיית התקשורת מיקי חיימוביץ', צמחונית 22 שנה וטבעונית טרייה, שמבהירה שגם מה שנראה כמו צעד קטן בכיוון, יכול להביא לשיפור משמעותי בבריאות הציבור ובאיכות הסביבה. לשם המחשה, אם כולנו נמנע מאכילת בשר במשך יום אחד בשבוע, הדבר משול להורדה מהכביש של 500,000 מכוניות לצמיתות. כפועל יוצא, חשוב להזכיר, גם תצטמצם הפגיעה בבעלי החיים.

     

    ניצח על הכל. השף רונן סקינסז (צילום: אורי שביט )
    ניצח על הכל. השף רונן סקינסז(צילום: אורי שביט )

     

    עם ההשקה נחשפה רשימה מכובדת של מסעדות שנרתמו ליוזמה וירחיבו את היצע המנות הצמחוניות והטבעוניות שלהן בכל יום שני. ביניהן:

    תל אביב - יוליה, בויה, דיקסי, יפו תל אביב, רפאל, שולחן, חדר אוכל, הרברט סמואל, התרנגול הכחול, קימל, דלאל, אדורה, בראסרי, הוטל מונטיפיורי, מסה, קפה איטליה, שגב אקספרס, יונה, מאנטה ריי, רוקח 73, אורנה ואלה, קיטשן מרקט, טנדורי, פרונטו.

    ירושלים – מחניודה, המקום של איציק, אדום.

    ראשון לציון - פרנצ'סקה

    רמת ישי – אדלה

    אילת – בוסטון

    חיפה – סינטה בר

     

    את הקמפיין מלווה עמוד פייסבוק ואתר אינטרנט, בהם ניתן להתעדכן בגופים ובמסעדות המשתתפים בקמפיין, ולקבל מידע נרחב על יתרונות ההימנעות וההפחתה בצריכת בשר. לכבוד ההשקה החגיגית הגענו למסעדת "יונה" שאירחה אותה, כדי לשמוע ממיקי על הקמפיין הטרי וללמוד מהשף רונן סקינזס איך אפשר להכין גם בבית מנה טבעונית קלילה וטעימה.

     

     

    סביצ'ה של טופו/ רונן סקינזס, מסעדת "יונה"

    טעמי הים של האצות, המרקם הרך של הטופו ומשולשי הוונטון הפריכים, מדובר בשילוב אסייתי מנצח.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1 חבילה (300 גרם) טופו

    1/4 כוס אצות איזיקי

    1/4 כוס אצות ווקאמי

    2 מלפפונים ירוקים

    1/2 אננס קלוף וחתוך לקוביות קטנות

    עלי נענע מופרדים מ-10 גבעולים

     

    למשרה הטופו:

    מיץ משני לימונים

    1 כף שמן זית

    מלח ים

     

    לרוטב:

    1 כף רוטב צ'ילי תאילנדי חריף

    1 כף שמן שומשום

    2 כפות סויה

    2 כפות חומץ אורז

    1 כף מיץ לימון

    2 כפות מירין

     

    לעיטור:

    1 כף שומשום קלוי

    4 דפי וונטון

    אסייתי מנצח (צילום: אורי שביט )
    אסייתי מנצח(צילום: אורי שביט )

     

    אופן ההכנה:

     

    1. פורסים את הטופו לפרוסות דקות, בעובי של פחות מ-1/2 ס"מ. מניחים בתבנית קטנה ויוצקים עליהן מיץ משני לימונים, כף שמן זית ומעט מלח ים. מערבבים ומשהים למשך כחצי שעה. משרים את האצות במים למשך כחצי שעה ומסננים.
    2. חוצים את המלפפונים לאורך ומרוקנים בעזרת כפית את הגרעינים. פורסים את חצאי המלפפונים לפרוסות דקות ומכינים את משולשי הוונטון: מחממים שמן לטיגון עמוק. חותכים את עלי הוונטון למשולשים קטנים ומטגנים בשמן עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג וממליחים קלות.
    3. מניחים בקערה את האצות, המלפפונים, האננס ועלי הנענע. יוצקים עליהם את חומרי הרוטב ומערבבים.
    4. מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים את פרוסות הטופו במרווחים על גבי הצלחת. מפזרים מעליהם מסלט האצות ומעליו משולשי וונטון פריכים ושומשום קלוי.

     


      

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ואם ביום שני לא בא לי?"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים